avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Exista o mare problema.
Imunizarea nu exista in mod efectiv.
Am studiat acest aspect pentru ca am fost foarte interesat dar nu este ceva functional.
Multi tineri afirma ca ei vor sa se infecteze ca sa se imunizeze.De aceea nici nu poarta masti.
Este gresit deoarece eu am studiat acest lucru cand nici macar in Romania nu exista noul coronavirus daca imi aduc bine aminte.
Eu am obiceiul de a fi cu mult inaintea sistemului in materie de informare pe virusologie.

Imunizarea nu este o solutie care sa rezolve problema.
Doar vaccinul constituie o solutie pe imunizare.
Dar...nu se stie cat timp va da imnunizare vaccinul...
Nici macar nu se stie daca se va gasi vaccin.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Iulie 2020

In caz ca nu imi mai sunt sterse postarile fara motiv va dau un studiu care contrazice clar ce spuneti. Rata de reinfectare este de 2 la 10.000 conform unui studiu publicat pe 18.06.2020.
CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Exista o mare problema.
Imunizarea nu exista in mod efectiv.
Am studiat acest aspect pentru ca am fost foarte interesat dar nu este ceva functional.
Multi tineri afirma ca ei vor sa se infecteze ca sa se imunizeze.De aceea nici nu poarta masti.
Este gresit deoarece eu am studiat acest lucru cand nici macar in Romania nu exista noul coronavirus daca imi aduc bine aminte.
Eu am obiceiul de a fi cu mult inaintea sistemului in materie de informare pe virusologie.

Imunizarea nu este o solutie care sa rezolve problema.
Doar vaccinul constituie o solutie pe imunizare.
Dar...nu se stie cat timp va da imnunizare vaccinul...
Nici macar nu se stie daca se va gasi vaccin.

Atata timp cat dupa ce te infectezi o data te mai poti infecta din nou inseamna ca nu ai imunitate si nu te ajuta cu nimic o infectare deoarece nu scapi de o noua infectare care poate fi chiar mai grava decat prima.
In cazul Covid 19 nu este precum in cazul pojarului.

Daca aveti un link care sa arate ce ziceti il puteti indica.
Ultima modificare: Duminică, 19 Iulie 2020
Imunizarea funtioneaza pentru aceasi tuplina. Daca exista mutatii suficiente, atunci este posibil sa nu existe imunitate formata impotriva celor noi aparute.
Citeva raspunsuri despre cel mai avansat (oficial) vaccin, in procedura de a aparea pe piata (suntem si noi abonati, ca tara):
"Vaccinul experimental contra Covid-19 dezvoltat de AstraZeneca este sigur la administrarea la oameni și a produs un răspuns imun în primele faze ale testelor clinice, potrivit informațiilor făcute publice luni.

Organizația Mondială a Sănătății spune că nu există până acum niciun vaccin aprobat, dar cel al AstraZeneca este unul dintre principalii candidați, transmite Reuters, prezentând câteva detalii despre acesta:

Tip
Vaccinul, AZD1222, este un vaccin recombinat cu vector viral dezvoltat de Universitatea Oxford și licențiat către AstraZeneca
Folosește o versiune slăbită a virusului răcelii comune ce include ”instrucțiuni” pentru crearea de imunitate la noul coronavirus

Durata protecției
Probabil va asigura imunitate pentru aproximativ un an
10 persoane care au primit o doză suplimentară la 28 de zile după prima au prezentat o imunitate mai puternică

Preț estimat
O doză de AZD1222 va costa aproximativ 2,5 euro în Europa, potrivit ministrului italian al sănătății
AstraZeneca estimează că nu va face profit de pe urma lui pe perioada pandemiei

Teste
Teste clinice de fază avansată sunt în desfășurare la acest moment în Marea Britanie, Brazilia și Africa de Sud
De asemenea, este programată începerea unor teste în Statele Unite, iar Mexicul desfășoară și el discuții în acest sens

Calendar
Rezultatele testelor de fază avansată trebuie să vină în august-septembrie
Livrarea primelor doze este așteptată în septembrie-octombrie
În total se estimează că vor fi produse peste 2,1 miliarde de doze"

[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 21 Iulie 2020
latka, utilizator

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)