avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Pentru cei care mai cred ca virusul nu exista, luati de cititi, cum arata o mica gripa :
[ link extern ]
Eu de 2-3 luni banuiam asta...
Doar ca acum s-a dovedit stiintific...
Am ezitat sa o postez chiar eu ca sa nu creez panica...
Oricum nu aveam cum sa impiedic acest lucru...

Era mai mult decat logic ca cei care mai aveau 3-4 ani de trait mureau brusc.
Unii ziceau ca mureau oricum in 2-3 luni.Fals sau incomplet adevarat...
Unii in 2-3 luni, altii in 3-4 ani sau chiar in mai multi ani.Cam asta ar fi...
Chestia ca le scurteaza viata la toti cu 20-30 de ani constituie o mare problema dar iarasi nu cred ca vor crede...

Pare ca noul coronavirus sa fie un virus care sa duca la o lipsa de pensionari...atat in prezent cat si in viitor...
Deci, este un aspect care ar trebui sa ii intereseze si pe cei care au acum 20-30 de ani...pentru ca, chiar daca nu ii afecteaza astazi, in viitor risca sa aiba probleme de sanatate...

Se mai poate emite si ipoteza ca, Covid 19 este un virus pregatitor si pentru cei tineri de astazi...si o gripa ulterioara sa ii decimeze peste cativa ani...din moment ce organele lor vor fi slabite si vulnerabile.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Iulie 2020
La cateva minute dupa ce am facut ultima postare am mers la un magazin.
Doi tineri m-au vazut ca imi pun masca si au ezitat sa intre in magazin.Unul dintre ei nu stia ca trebuie sa poarte masca.Si parea sincer...
Pana sa imi pun eu masca a intrat si cand a vazut ca lumea avea masti a dat sa iasa.
O persoana de etnie rroma, care nu avea deloc masca ( nici in mana, nici in buzunar, ca asa poarta acestia mastile) i-a zis ca ii da el voie sa intre fara masca in magazin.
Le-am zis celor din magazin sa sune la politie daca mai intra cineva fara masca.Nu am vrut sa fac scandal si sa cer sa nu fie servita persoana de etnie rroma mai ales ca nu apucase sa plateasca si o puteam scoate chiar eu din magazin cu forta daca nu intelegea de vorba buna.Au mai fost probleme de era sa fie batute vanzatoarele ca le-au cerut la persoane de etnie rroma sa poarte masti,

Probabil ca respectiva persoana de etnie rroma nu crede ca exista Covid 19.

Pe mine incep sa ma supere acestia pentru ca devine vizibil ca nu le pasa daca mor altii din vina lor.
Si aceasta este o foarte mare problema din punctul meu de vedere.
Eu am studiat comportamentul persoanelor de etnie rroma si aceasta este atitudinea lor.

Insa, sunt si persoane de etnie rroma cu constiinta.
Si au aprecierile mele toti acestia.

Cred ca voi monitoriza magazinul ca sa se rezolve problema.
Cred ca sunt multi care intra fara masti si sunt agresivi daca le zici.

In mod normal trebuie sa intervina politia in astfel de cazuri pentru ca altfel se lasa cu scandal dar pana vine politia.

Ati avut situatie asa?

Eu o sa iau atitudine chiar daca astia cred ca virusul nu exista.
Cred ca trebuie sa vada si sa inteleaga ca nu se poate asa...
Nu este prima data cand vad asa ceva dar consider ca nu se mai poate asa.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Iulie 2020
Indiferent de credintele fiecaruia, convietuirea cu acest virus e singura problema pe care trebuie s-o avem in minte. Din pacate nu suntem capabili noi insine (bine, unii or fi, dar foarte putini) de a gasi solutii viabile de rezolvare a crizei. Chiar experti in domenii cheie dau gres adesea, vor gasi la un moment dat solutia, drumul spre victorie trece prin multe esecuri. Las pe altcineva sa explice situatia mai frumos:
[ link extern ] /
D-le CLAUDIU LASCOSCHI, nu sunt deloc de acord cu metoda dvs de aboradre. Daca aveti masti si afirmati ca "va protejeaza" atunci de ce va pasa de altul care nu are ? Sunteti protejat, nu ?

Dragilor, s-a ajuns ca in filmele de groaza. Daca intra cineva undeva fara se uita aia cu masti la respectiva persoana de parca ar fi intrat dezbracata iar persoana respectiva se simte ca in filmele alea de groaza in care iese cineva afara si il vad toti strigoii si-l inconjoara.

Imi pare rau sa va zic dar obligativitatea nici macar nu se poate impune 100% din doua motive: 1 - medical (exista persoane ca nu pot purta pt. ca au alte probleme); 2 - legal, avand in vedere ca limiteaza fluxul de oxigen si creste concentratia de CO2 inspirat se poate considera un pericol deja a demonstrand in multe situatii efecte adverse negative. Asadar din p.d.v. legal nu puteti obliga pe nimeni la ceva care are efecte negative. Apoi chiar producatorii scriu clar pe cutiile mastilor ca NU protejeaza.

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)