avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Purtatul mastii nu e o chestiune medicala, ci de responsabilitate sociala si de alfabetizare functionala. Nu excelam la nici un capitol.
E un test de "compliance". Atat.
Nu, e un semn de civilitate si intelegere. A purta o masca, minimul necesar de timp (nu cum o poarta unii si in masina personala, sau pe strada, cind nu e nimeni in jur), e prima dovada de respect pentru ceilalti. Nu ostentativ, nu in bataie de joc. Sunt dintre cei care au restrictie in a purta masca, dar nu ma prevalez de asta.
Ultima modificare: Joi, 2 Iulie 2020
latka, utilizator
Domnule BX, masca este o dubla bariera daca o poarta ambele persoane.
Daca port doar eu masca nu transmit doar eu dar celalat îmi poate transmite mie virusul sau altora iar apoi ajunge și la mine pentru ca voi fi înconjurat de infectati pe zona magazinului respectiv.
Este si vorba de respect dar în primul pand este vorba de respectarea dreptului la sănătate și la viata a celorlalți.

Și astăzi m-a fentat un tânăr la același magazin.
S-a făcut ca are masca sub tricou și o pune și fiind în spate lui nu am vazut.
Eu îmi puneam masca iar el a întrat fara masca.
Apoi a ieșit din viteza din magazin ca pana am întrat eu, el a ieșit rapid.
A avut asemenea viteză ca nici nu am avut timp sa ii zic ceva.

Astazi s-a tot plimbat masina politiei in jurul magazinului si in zona dar nu pare sa aibă mare succes.
In India 100 de persoane au infectate cu coronavirus după ce au participat la o nuntă, iar după două zile la funeraliile mirelui.
Nu au purtat masti pentru ca la nunta era chiar aiurea sa se poarte masti...

[ link extern ]

La cum se prezinta situatia din Romania nu ar fi de mirare sa ajungem la situatii precum in India.
Am remarcat ca, nu numai persoanele de etnie rroma nu poarta masti...in magazin.
In acelasi magazin, astazi am vazut o bunica care tinea masca sub nas si nepoata ei de 15 ani care nu avea deloc masca in magazin.
Nici nu stiu daca au auzit de noul coronavirus ca nu am intrebat...
Pareau atat de aeriene ca m-am simtit de parca am fi 1990.In 1990 nu exista acest coronavirus...
Bunicul statea afara ca nu avea masca.
Mi-a parut mai responsabil.

Erau doi jandarmi la 10 metri de magazin dar nu pare sa impresioneze asa ceva.
Dupa ce nu au mai circuat frecvent timp de mai multe ore masinile politiei au venit jandarmii.

Chiar ma intreb ce ar trebui facut.

Oare va trebui sa se aplice amenzi?
Mie imi e mila de oameni dar chiar nu prea vad alta varianta.
Voi ce parere aveti?

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)