avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
In ipoteza mea , teroristul era , fireste , cu centura la vedere. Iar in speta noastra, de cei infectati si testati pozitiv. Doar ca exista asimptomatici netestati , si pentru asta se cere o masca in spatii inchise , spalat mai des pe maini si evitarea imbulzelii. Nimic mai mult . E atat de greu ? E atat de frustrant ? Incalca asa de grav libertatea personala? Iar cei testati pozitiv pot sacrifica 2 saptamani care nu sunt petrecute in ocna pentru binele celor din jur. Cu gripa am trait zeci, sute de ani , organismele noastre au ajuns cumva la un modus-vivendi cu virusul, stiu sa se apere ( fara indoiala , exista si cazuri extrem de grave , si chiar fatalitati ) . Dar Covid 19 are o virulenta cu totul neobisnuita , si fiecare pacient care a trait cu 3 zile mai putin din cauza lui, are o pierdere , si daca e de numai 3 zile. Erau zilele lui. Iar in legatura cu sistemul , sunt uimita ce priza a avut la unii un anume domn care, pe zilele astea de vara , s-a tras ( sau a fost tras ) mai la racoare...Oricum, toata admiratia mea pentru ceea ce numiti “ sistem “ daca mi-a ingradit fara voia mea drepturi , ca eu nu am simtit asta. Unele drepturi consimt sa-mi fie ingradite daca inteleg pentru ce si e justificat , cu altele...sa faca “ sistemul “ ce vrea , daca le vrea , ce drepturi imi sunt mie necesare , le am .
Ultima modificare: Joi, 23 Iulie 2020
CHKa, utilizator
Draga latka, Deces produs brusc, fără să poți să-i faci ceva, poate fi de la orice: de la inima, de la atac cerebral si inca cateva cauze. Asta nu inseamna absolut nimic. Din pvd al contagiozitatii ai 4% rapspandire, maxim 5. Asta daca iei toti coronavirusii si alte derivatii care ies + la test. Deci cazuri reale cu periculozitate ridicata mult mai putin de 4%.

CHKa
E atat de greu?
- Da, este, mai ales pentru cei care au deja probleme respiratorii. Purtarea continua poate cauza si daune permanente.
E atat de frustrant?
Este si frustrant si incomod, dar asta e cel mai neimportant aspect.
Incalca asa de grav libertatea personala?
Da, pentru ca esti obigat sa faci ceva ce poate avea efecte asupra sanatatii negative. Si asta este o incalcare grava a drepturilor omului si constitutiei.

Nu ati simtit lispa de drepturi ? Pai asta e planul sistemului: sa nu simtiti asta, chiar sa o cereti voi in numele sigurantei importiva nazistilor, sovieticilor, teroristilor, chinezilor, arabilor, extraterestrilor (asta urmeaza cand nu mai tine cu virusii, stai sa perfectioneze partea holografica un pic mai mult).
Sistemul va crea probleme artificiale la care sa ofere solutii care spre "binele" dvs functioneaza cu restrangere de drepturi. Atata timp cat poti fi saltat doar ca te incadreaza la suspect de ceva (nu conteaza ca virus sau altele), fara vreo dovada clara prealabila se cheama ca avem tiranie si dictatura. Se numeste epurare politica sau de alta natura asemanatoare. Foarte probabil sa fi facut si China asta; ca altii au practicat.
Nici eu nu simteam nimic daca eram cioban cu oile pe munte (ceea ce mi-ar fi placut imens). Daca nu simti sau nu iti dai seama de ceva nu inseamna ca nu se intampla. Va veti da seama cand va fi prea tarziu...cand va vor salta pentru eutanasiere, ca pe termen lung la asta se va ajunge.

BX a scris:

Draga latka, Deces produs brusc, fără să poți să-i faci ceva, poate fi de la orice: de la inima, de la atac cerebral si inca cateva cauze. Asta nu inseamna absolut nimic. Din pvd al contagiozitatii ai 4% rapspandire, maxim 5. Asta daca iei toti coronavirusii si alte derivatii care ies + la test. Deci cazuri reale cu periculozitate ridicata mult mai putin de 4%.

Cite gripe ati vazut sa duca la decese atit de rapide ? Cite gripe ati vazut sa bintuie vara ? Cite gripe v-au taiat si gustul si mirosul ? Pot sa mai continui, dar nu am cu si pentru cine, veti ramine acelasi Gica Contra fara argument, doar cu vesnicul NU pus in fata.

Povestile alea cu "sistemul", "statul paralel" si alte elucubratii nu au nevoie de comentarii, denota doar aceeasi manie de alunecare spre teoriile conspirationiste.
Ultima modificare: Vineri, 24 Iulie 2020
latka, utilizator
Uite argument: petrecaretii aia din guvern, Rares Bogdan, ministrul din cort. Au stat la grama timp indelungat. Unde-s cazurile ? Li se rupe alora de pacaleala. Or mint si exagereaza or sunt complet incompetenti ori ambele. Alta varianta nu e.

Alt interviu cu doctor aici:
[ link extern ]
Aceasi concluzie generala: se exagereaza.
BX, utilizator
Unde naiba-i gasiti !? "Stiu ceva genetica", "4% eroare e mare", "asimptomaticul este purtator sanatos", " toate antiviralele s-au dovedit fara efect" (la Covid-19). Mare expert . :)

Nu, nu exagereaza. E paralel, o fi din statul ala care va place dvs.
latka, utilizator

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)