avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Domnule BX, referitor la legislația initiala nu am avut obiecții deoarece erau masuri necesare intr-o societate democratica.
Daca parlamentul era nemulțumit nu trebuia sa stea aiurea ci sa treaca la legislația pe care o considera necesara și constitutionala prin raportarea la momentul ulterior contaminării populatiei, cat timp ne-am aflat in starea de urgenta.
Insa, liderii politici de partid și parlamentarii isi exprimau nemulțumirea fara sa faca nimic concret.
De.aceea s-a si creat vidul legislativ și infectarea in număr foarte mare a populatiei.
Si CCR s-a grăbit in mod inexplicabil sa judece exceptia de neconstitutionalitate pe o lege data de PSD și sa dea naștere la un vid legislativ.

Nu am avut critici tocmai pentru ca exista riscul iminent ca sa se ajunga in situatia de astazi cu numărul.de infectari cu Covid 19.
Chiar mi-am exprimat părerea prin luna martie la inceput, pana la starea de urgenta, cu privire la necesitatea carantinarii tuturor celor veniti din strainatate si fara a exista izolarea la domiciliu.
Izolarea la.domiciliu a dus la creșterea numărului de infectari exact cum ma așteptăm.
Eu din ianuarie 2020 urmăream traseul virusului Covid 19.
Din păcate, toată lumea a ignorat acest traseu care se vedea in privinta poziției viitoare.

Noua lege nu îmi pare corecta pentru ca nu este suficient gândită in privinta efectelor pe.care le resimt suspecții in momenrul.de fata, respectiv in iulie 2020 fata de luna martie.
Un om poate fi suspect de mai multe ori pe timpul pandemiei.Am dat un exemplu cu ipoteza unui suspect de mai multe ori care poate ajunge la 140 de zile de arest la domiciliu.
Când vi cu o lege trebuie sa o gândești in amanunt ca sa respecți cu adevărat drepturile și libertățile fundamentale.
Legea data de parlament trebuia adaptata la.situatia actuala și nu la alte situații.
De aceea am si.zis ca este foarte greu sa aduni parlamentul ca sa dea o lege sau sa faca modificări legislative la o lege data in grabă.
Ultima modificare: Luni, 27 Iulie 2020
Sa-mi fie cu iertare, domnule avocat, CCR s-a grabit in mod cu totul explicabil , asa cum a procedat si Avocatul Poporului . In rest , sunt cu totul de acord cu analiza dvs.
acest răspuns util
Eu sincer nu cred... exista vreo explicație pentru graba de care au dat dovada doua instituții importante ale statului? Vai, nu pot sa cred :(
latka, utilizator
In timp ce CCR se grabea sa judece exceptia de neconstitutionalitate invocata de avocatului poporului, parlamentul taia frunza la caini.
Ei sunt si invatati sa procedeze in acest mod...
Macar daca mancau cainii frunze...

PSD am inteles ca vrea sa stie strategia guvernului impotriva noului coronavirus si a convocat guvernul.
Oare PSD are vreo idee?

Iata de ce este foarte periculos noul coronavirus si din ce motiv este ca si o bomba cu efect intarziat.Virusul se aduce in familie de un membru tanar al acesteia.Este exact cea mai mare problema pe care eu am semnalat-o de pe la inceputul lunii martie.De aceea si era indicat sa se testeze macar un membru de familie la un anumit moment dat.Acum cred ca este inutil.

[ link extern ]

Iata ce spune Olaroiu, fostul antrenor al echipei de fotbal Steaua Bucuresti despre cum au castigat chinezii lupta cu noul coronavirus:

[ link extern ]

La acest link imi pare sa gasim un pas mare in fata Covid-19 facut de cercetatorii americani:

[ link extern ]

,, O echipă de cercetători din Statele Unite a anunţat vineri descoperirea unei enzime care ajută coronavirusul să pătrundă în celulele corpului uman, permiţând dezvoltarea infecţiei, relatează UPI, citată de Agerpres.
Numită proteină non-structurală 16, sau nsp16, această enzimă este produsă de noul coronavirus şi acţionează ca un „camuflaj”, păcălind celulele umane să creadă că virusul este o „parte a propriului său cod şi nu străin”, au explicat oamenii de ştiinţă într-un articol publicat vineri în jurnalul Nature Communications.
Cercetătorii speră că această enzimă va deveni ţinta medicamentelor antivirale concepute pentru vindecarea COVID-19, boala provocată de noul coronavirus. ”

Cu alte cuvinte, daca nu gresesc, Covid 19 va putea primi o lovitura deosebit de serioasa in aceste conditii.

Mai exista insa totusi o problema.
Pe de alta parte, noul coronavirus produce si furtuna de citokine.
Adica induce in eroare sistemul imunitar si in alt mod producand aceasta furtuna de citokine care duce la decesul persoanei.

Trebuie corelate cele doua pozitii antagonice de pe care ataca noul coronavirus, pentru ca ataca din doua parti daca am observat eu bine.
Eu sunt in general atent la strategia de actiune a virusului si nu la cifre.O viteza mult prea mare de contagiune a unui virus imi naste semne de intrebare mai ales ca parea ca ataca si fara sa se vada.A se vedea asimptomaticii...care erau o arma biologica silentioasa si care pentru mine era o veriga lipsa in luna ianuarie.
De aceea am fost foarte atent la traseul noului coronavirus.

Nu cred ca exista un virus natural de la mama natura care sa actioneze in acest mod.
Pare sa fie un virus care sa aiba o strategie de atac si caruia sa nu ii pese cat traieste.Pare un fel de kamikaze, ceea ce este nefiresc pentru orice organism care in mod normal ar trebui sa vrea sa traiasca cat mai mult si nu sa faca precum soldatii kamikaze si sa se sinucida odata cu gazda.
Tinta noului coronavirus pare sa fie pe traseu de kamikaze de fapt iar asimptomaticii sa fie doar transportatorii bombei biologice.

Insa, in aceasta ordine de idei ar trebui stiut si cine transporta bomba biologica si daca acestia nu se testeaza...
acest răspuns util
Întrebați dacă PSD are vreo idee. Are, bineînțeles și nu singuri.
[ link extern ]
Acum este evident pentru toată lumea ca PSD și acolitii trag de timp cât mai mult și nu doresc alegeri, ce le-ar fi defavorabile. Asa se explica și reacția AP și a CCR, ca subalterni fideli. Doar, doar o mai săpa la procentele rivalilor, căci de făcut ceva nema. Nu-i duce capul decât la contre și inginerii legislative la limită. Este evident pentru orice om cu o fărâmă de creier ca originea tuturor negarilor de Covid-19 nu duce decât la o singură sursă, care începe cu P și se termină cu D.
latka, utilizator

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)