avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Agresiune verbala si contra lucrurilor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Agresiune verbala si contra lucrurilor

A venit dimineata presedintele blocului la noi la usa a batut la usa si a inceput se tipe la sotia cu copii mei de fata, copii minori, ca nu putem se pastram pantofi in fata usii si carucioare pe hol. A tipat tare a dat peste lucrurile noastre cu picior si a plecat. Doresc se folosesc orice mijloc legal pentru ca astfel de lucruri se nu se mai intample. Daca are un avocat un sfat va rog sa ma contactati.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
latka a scris:
Nu aici găsiți temeiul legal, ci în OMAI 163/2007.

Și puțin mai concret:
ART. 110
(...)
(2) În casele scărilor, pe coridoare sau pe alte căi de evacuare ale clădirilor se interzic amenajarea de boxe ori locuri de lucru, depozitarea de materiale, mobilier sau obiecte, amplasarea de maşini de fotocopiat, dozatoare pentru sucuri/cafea etc., care ar putea împiedica evacuarea persoanelor şi bunurilor, precum şi accesul personalului de intervenţie.
[ link extern ]

Pantofii nu-s o problemă, dar căruciorul are dimensiuni mari și intră în categoria obiectelor care trebuie depozitate în alt loc decât cel de pe holul blocului. Strict legal, președintele are dreptate. Altfel da, comportamentul pe care l-ați descris e total nepotrivit.

Sunt de părere că ar trebui să găsiți un alt loc pentru cărucior și să încercați să vorbiți cu el ca de la om la om. Astfel de probleme se rezolvă uneori prin comunicare.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Presedintele de asociatie are perfecta dretate in pretentia de a nu utiliza partea comuna de condominiu cu bunuri personale
Posibil ca maniera de exprimare a interesului sau fie sa fi fost excesiv prezentat sau interpretat de catre dv
Pe viitor pentru a preintampina situatii neplacute ,nu mai utilizati calea de acces in bloc pentru depozitare bunuri personale
am achizionat si spatiu apartamentului si spatiu comun din scara blocului si l-am platit.

Nu puteati sa achizitionati spatiu comun din scara blocului
Indiferent de litigiile pe care le invocati in sarcina presedintelui de asociatie,in speta supusa discutiei,nu aveti temei legal sa utilizati partea comuna de condominiu pentru depozitare de bunuri personale
Unde anume scrie ca nu pot sa pun pantofii pe presul meu in fata usii mele, si carociorul copiilor pe hol, daca spatiu permite acest lucru? Am verificat toata lege nu scrie nimic de asa ceva.

L nr 196/2018
Articolul 29
(1) În cazurile în care unul dintre proprietari împiedică, cu rea-credinţă şi sub orice formă, folosirea normală a condominiului, sau a unor părţi componente, potrivit destinaţiei acestora, şi creează prejudicii celorlalţi proprietari, proprietarii prejudiciaţi sau orice persoană care se consideră vătămată într-un drept al său se poate adresa în scris preşedintelui, comitetului executiv al asociaţiei de proprietari şi instituţiilor cu atribuţii privind respectarea ordinii şi liniştii publice sau, după caz, instanţelor judecătoreşti.

Articolul 30
Niciun proprietar, chiriaş sau angajat al asociaţiei de proprietari nu poate încălca,
afecta sau prejudicia dreptul de proprietate comună
sau individuală a celorlalţi proprietari din condominiu şi nu poate afecta funcţionarea normală şi întreţinerea condominiului.


Articolul 36
Schimbarea destinaţiei proprietăţii comune este permisă cu îndeplinirea cumulativă a următoarelor condiţii:
a)numai dacă prin aceasta nu sunt lezate drepturile celorlalţi coproprietari;
b)numai dacă prin aceasta nu se împiedică folosirea în condiţii normale a condominiului de către toţi proprietarii;
c)în baza acordului în scris al tuturor proprietarilor din condominiu;
d)după obţinerea prealabilă a acordurilor, avizelor şi autorizaţiilor necesare prevăzute de
legislaţia în vigoare, emise în condiţiile legii de instituţiile/autorităţile abilitate în acest sens.

Articolul 38
(1) Fiecare proprietar din condominiu poate folosi, în condiţiile acordului de asociere, atât spaţiul care constituie bunul principal, cât şi părţile comune, fără a aduce atingere drepturilor celorlalţi proprietari şi fără a schimba destinaţia clădirii.
(2) Părţile comune pot fi utilizate de către terţi, persoane fizice sau juridice de drept public şi/sau privat, numai ca urmare a hotărârii adunării generale a asociaţiei de proprietari, adoptată cu acordul a două treimi din numărul total al proprietarilor din condominiu şi cu acordul tuturor proprietarilor direct afectaţi de vecinătate, în baza unui contract de închiriere, de folosinţă sau de concesiune, semnat de preşedinte în numele asociaţiei şi avizat de cenzor/comisia de cenzori.
Repet, poate nu ati inteles: presedintele a tipat si agresat verbal. Sotia in fata copii minori, a dat cu picior peste pantofi care erau pe pres in fata usii noastre. Nu cred ca aceaste un comportament corect. In plus in plina stare de ALERTA, a venit fara masca, si nu a respectat distantiere sociala.

Apoi: cred ca in referitor la carucioarele care sunt pe palier fara se impiedice trecerea altor persoane, avem 2 metri latime pentru trecerea sau chiar mai mult, este de bun simpt faptul ca le putem lasa acolo daca nu deranjeaza, in plus avem un regulament de ordine interiora semnat de toti Proprietari care nu interzice se deposizat lucruri pe partilor comune. Nu este vorba de calea de acces. Eu sunt la et. 6,ultimul etaj, si am 2 apartamente din 6, si carucioarele ocupa latura noastra de scara, intru spatiu larg in care nu impiedica folosirea liftului sau scara sau trecerea pompierilor sau evacuarea oamenilor in situatii de urgenta.
Imi se pare foarte ciudat ca din toate comentariile, pana acum, nimen sa gandit se zica ceva la agresiune verbala si lipsita de respect fata de copii mei si sotia mea. In orice caz am depus plangerea penala pentru deranjarea linistei a familiei mele si publice.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
E bine să vedeți povestea și obiectiv.

Imi se pare foarte ciudat ca din toate comentariile, pana acum, nimen sa gandit se zica ceva la agresiune verbala si lipsita de respect fata de copii mei si sotia mea.

Eu v-am spus, dar nu cum v-ar fi plăcut să auziți. V-am sugerat să stați de vorbă cu el și să încercați să rezolvați ca de la om la om. În opinia mea, e vorba de comportament nesimțit, nu de o contravenție.

În schimb, dacă el vrea să vă facă rău, aduce pe cineva de la pompieri să vadă cărucioarele și e foarte posibil să primiți un avertisment oficial în privința asta.
1 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Inseamna ca nu aveti copii mici, cand o se aveti si cineva bate la usa dvs si tipa la sotia/sotul si la copii dvs de 1 an si de 2 ani o se vedeti. Cand cineva da cu piciorul fizic peste lucruri da dvs, pentru ca este lispsit de educatie o se vedeti in ce fel o se reactionati.
Aceasta, care deja dosar pentru agresiune verbala in potriva unui tatal cu copil care se juca, nu are ce cauta in functie de presedinte a unui bloc.

Alte discuții în legătură

Seful de scara este deranjat de carucioarele si bicicletelw copiilor parcate in fata apartamentelor.incepand din primavara acestui an, ... Locatar bloc Locatar bloc Buna ziua! Problema este ca incepand din primavara acestui an, seful de scara este deranjat de faptul ca avem \"parcate\" carucioarele si bicicletele copiilor ... (vezi toată discuția)
Depozitare obiecte personale in casa scarii allena allena Buna ziua, De aprox un an unul din vecini si-a depozitat masina de spalat veche in fata usii, accesul cu bagaja/plase catre propriul meu apartamanent ... (vezi toată discuția)
Bloc- usi montate care nu respecta regulamentul isu locatar_abuzat locatar_abuzat Buna ziua, In blocul in care locuiesc vecinii au instalat pe holul comun inca o usa. La fiecare etaj este o astfel de usa, care sa protejeze \"mai bine\" ... (vezi toată discuția)