avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 174 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Cine o sa fie noul presedinte al Partidului National ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Cine o sa fie noul presedinte al Partidului National Liberal

Pentru ca actualul presedinte al PNL nu a ajuns presedintele Romaniei , si in turul II al alegerilor prezidentiale s-a aliat cu Mircea Geoana si PSD , este normal si firesc ca PNL sa aiba un nou presedinte , deoarece mofturile facute de conducerea PNL la toate propunerile venite de la Cotroceni , si refuzul lui Crin Antonescu de a intrala guvernare alaturi de PDL si UDMR , o sa le afecteze bussinesurile multor oameni de afaceri PNL-isti , activul PNL-ului ramanand pe dinafara .

Chiar daca pana acuma Crin Antonescu nu a fost atacat asa tare de gruparea lui Tariceanu , pe zi ce trece este tot mai evident ca liberalii nu o sa ajunga in fruntea bucatelor , atata timp cat presedintele PNL o sa fie Crin Antonescu , avand in vdere faptul ca Traian Basescu nu uita si nu iarta , mai ales ca era cat pe aci sa nu mai fie presedinte .

Deci , dumneavoastra , cam care credeti ca o sa fie noul presedinte al PNL , sau cine are cele mai multe sanse ?
Cel mai recent răspuns: Costinel Burca , Contabil 17:07, 7 Februarie 2010
Calin Popescu Tariceanu ar trebui sa fie noul presedinte al PNL.

Cine va fi? Greu de spus! Probabil tot Crin Antonescu. Il sustine puterea hipnotica a lui Patriciu. Acest om este diabolic.
Intre CPT si CA este o distanta ca de la cer la pamant, dupa parerea mea, numai si daca ne gandim la faptul ca CPT a guvernat, a tinut partidul, iar dislocarea lui din fruntea PNL s-a facut pe fondul unei tradari fata de omul care nu mai prea raspundea la comenzile venite din spate si devenise prea independent pentru gustul lui Patriciu.
In 2008 l-a fortat pe Tariceanu sa ceara functia de premier, stiind clar ca nu i se va da si astfel a putut sa faca schimbarea in partid mai usor, punandu-l pe un alt acolit de-al lui, CA.
Si azi il sfatuieste pe CA sa forteaze functia de premier. Azi insa conditiile sunt altfel si acest diabolic om a inteles ca numai unindu-se cu PSD se va ajunge la "pohta ce-a pohtit".

Elga - Ai dreptate cand spui ca este o diferenta de la cer la pamant intre CPT si CA....unul este politician , iar celalalt este profesor! Unul are alunecusul omului politic harjit si trecut prin bataliile parlamentare , celalalt are nosalanta , aerul boem si deschis al profesorului care le preda copiilor o lectie ! Unul dorea negociere cu oricine in adevaratul sens al politicii, celalalt isi manifesta fatis asentimentul si aversiunea fata de o anumita persoana sau partid. Sunt persoane si firi diametral opuse. Care dintre ei este mai bun? Parerea mea este ca amandoi sunt buni si ca amandoi au plusuri si minusuri! Unul are abilitate , rezistenta , versatilitate si puterea de a-si impune ideile , celalalt are un nou suflu , aduce un aer primavaratic de schimbare a felului de a prezenta problemele, este relaxat , deschis si dedicat ideilor sale. Nu ne ramane decat sa vedem care stil va fi pe placul membrilor PNL , caci , in fond , ei sunt aceia care decid conducatorul!
Din punctul meu de vedere , lupta este usor dezechilibrata si numai cu abilitate CA poate echilibra balanta! Daca nu le va oferi membrilor "comunitatii" sale hrana pe care o doresc , acestia il vor sfasia de viu! Si daca nu intelege asta repede , va fi prea tarziu pentru el!
Eu le doresc mult succes la amandoi fiindca asa este corect intr-o competitie sportiva! Fie ea si pe plan politic!:)
Crin Antonescu se bazeaza prea mult pe sustinerea lui Patriciu , uitand ca numai intrarea la guvernare poate sa motiveze activul de partid .

Cred ca PNL este mult mai credibil daca are un lider ca si Calin Popescu Tariceanu in locul unui profesor de gimnaziu .
@Romania_Inedit - Credibil fata de cine? Caci ,fata de electoratul care l-a ales ,CA isi intareste credibilitatea prin insasi linia pe care o adopta! Opozitie clara si lupta la baioneta cu adversarul pe esichierul politic! Si cu un aliat tare precum PSD-ul formeaza o opozitie cum nu a fost de multisor timp ! Sa vezi mingi de ping-pong trimise inapoi....nu stiu cine va fi prim ministru , dar in mod cert va avea zile fripte cu Parlamentul! Iar actul de guvernare va fi foarte foarte dificil de infaptuit! Oricum, se pare ca PNL-ul a priceput riscul capcanei "osului mic" intinsa dibace de marele carmaci!
CE sa zic ...va fi o lupta pe viata si pe moarte! Ochi pentru ochi , dinte pentru dinte!B-)
Trebuie sa scriu ca si pe mine ma bucura opozitia facuta de PNL , si tocmai de aceea l-am votat pentru inca un mandat la Cotroceni pe Micul Carmaci , pentru ca nu mai vreau sa treaca OUG prin Parlament in viteaza maxima sau sa fie adoptate prin aprobare tacita .

Democratia inseamna lupta pentru putere intre grupurile de interese !

Alte discuții în legătură

Guvern de... uniune nationala? MIHAI GRIGORE MIHAI GRIGORE Cum vedeti noul guvern? Un guvern in care fiecare partid politic sa aiba reprezentanti in portofoliile ministeriale conform ponderii in Parlament, deci un ... (vezi toată discuția)
Psd a dat semnalul în teritoriu: baronii se pregãtesc de ruperea usl ContSters257414 ContSters257414 [b]Surse- PSD a dat semnalul în teritoriu: baronii se pregătesc de ruperea ... (vezi toată discuția)
Unde fugim de alegerile astea? Ana-Maria  Dutescu Ana-Maria Dutescu Doamne, de ce m-ai pedepsit sa ma nasc in Romania? La 20 de ani de la caderea ceausismului astept cu interes caderea basescismului, am ajuns sa-l vad pe ... (vezi toată discuția)