avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Pe scara avem un apartament cu datorii la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Pe scara avem un apartament cu datorii la intretinere ...

Buna ziua,
Pe scara avem un apartament cu datorii la intretinere de 4-5 ani.
Posibil ca beneficiaza de termenul de prescriere de 3 ani. Am dreptul , ca proprietar sa cer presedintelui o lista cu apartamentele restante la intretinere de peste 3 luni si sa-mi raspunda in scris de ce doar unii sunt dati in judecata si unii nu?

Eu sunt cu intretinerea la zi si nu vreau ca vecinii mei sa beneficieze de prescriptie doar pentru ca sunt prieteni cu presedintele si sunt membrii in comitetul executiv al asociatiei de proprietari.
Ce pot sa cer in scris , in cererea mea, adresata presedintelui?
Ultima modificare: Marți, 29 Septembrie 2020
psimona22, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 09:15, 22 Aprilie 2021
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu doar ca aveti dreptul sa fiti informat, puteti chiar sa va indreptati impotriva presedintelui pentru eventualele prejudicii produse tuturor proprietarilor din cauza lipsei masurilor legale neluate care au condus la presupusul prejudiciu (ex. sume de bani care au fost prescrise pentru ca dl presedinte nu a initiat demersurile necesare, sume de bani care nu mai pot fi recuperate de la debitori si care sunt suportate de catre ceilalti membrii ai asociatiei, etc.). Oamenii care isi doresc astfel de functii trebuie sa fie constienti de faptul ca au drepturi, insa si obligatii....insa mai intai, puneti problema inlocuirii conducerii...daca cloaca pusa la conducere isi serveste interesele proprii, cheltuielile vor creste an de an si vor fi aruncate in carca tuturor.
Buna ziua "psimona22.

Cel mai simplu si rapid lucru pe cere-l puteti face este o sesizare, IN SCRIS, in doua exemplare (dintre care unul pentru dumneavoastra, cu numarul si data inregistrarii), adresata catre "Biroul pentru coordonarea si supravegherea activitatii asociatiilor de proprietari/locatari" din cadrul primariei din proximitate.
Nu va costa nimic. .
Specificati in detaliu problema prezentata.

Daca mai sunt si alti vecini nemultumiti puteti sa redactati sesizarea si in numele acestora, cu conditia sa accepte mentionarea numelui, prenumelui, adresa exacta si semnatura.

Urmare a acestei sesizari, persoane abilitate vor efectua un control in ceea ce priveste activitatea conducerii asociatiei de proprietari

Cu siguranta primiti un raspuns scris in termen de 30 zile calendaristice.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Solutia dlui av. Lascoschi este singura viabila! Scrisori si sesizari se pot face cu duiumul, sansele de rezolvare sunt minime. In orasul meu biroul pt. supravegherea/controlul asociatiilor de proprietari din cadrul primariei are 20(!!!) de angajati, dar saptamanal presa publica despre casiera X, administratorul Y, etc, care au delapidat milioane. Concluzia: posturile alea sunt niste sinecuri pt. lipitorii de afise/rudele/amantele sefilor din primarie. Credeti ca in alt oras e altfel?! Nu-i!
Buna ziua "psimona22".

Referitor la "Biroul pentru coordonarea si supravegherea activitatii asociatiilor de proprietari/locatari" din cadrul primariei din proximitate, in cadrul unor spete similare, trei utilizatori ai acestui forum au urmat sugestiile mele si au fost deosebit de multumiti de rezultatele obtinute, urmare a efectuarii acestui demers.
Ma abtin de la alte comentarii.

Cu stima.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util


psimona22 a scris:



Ce putem sa-i cerem in scris presedintelui, ca sa dovedim mai sus, la Primarie, ca sunt cateva apartamente care nu platesc intretinerea


Nu este necesar sa solicitati presedintelui niciun document
aca debitele exista acestea trebuiesc afisate in lista lunara de intretinere
Fotografiati lista de intretinere,o listati si o anexati la sesizarea catre serviciul specializat din primarie
Debitele pot fi recuperate de catre asociatia de proprietari inclusiv de la persoanele din echipa manageriala a asociatiei de proprietari care din varii motive nu au respectat si nu au aplicat dispozitiile in vigoare referitoare la procedura de
recuperare debite in instanta
Chiar daca aprovizoriu exercita responsabilitatea de presedinte de asociatie sau membru al comitetului executiv pentru care lunar beneficiaza de indemnizatie-conform disp L nr 196/2018 pentru neindeplinirea atributiilor ,crearea de
prejudicii asociatiei sau proprietarilor,acestia raspund administrativ.civil sau penal dupa caz

Alte discuții în legătură

Asociatie locatari - cenzori / verificari contabilitate Maria Neagu Maria Neagu Va rugam un sfat! Ne confruntam cu urmatoarea situatie: Desi Adunarea Generala a proprietarilor unei asociatii de locatari a ales o comisie de cenzori, ... (vezi toată discuția)
Asociație de proprietari fără activitate: nu avem președinte iar firma care administrează imobilul nu-mi răspunde la întrebări ancamaria11 ancamaria11 De la infiintare, acum citiva ani buni, asociatia den mproprietari n-a avut nicio sedinta. Nici nu tin sa fie, nu prea mi-au placut niciodata sedintele de ... (vezi toată discuția)
Președintele asociației de proprietari refuză primirea oricărei cereri trimise prin poștă. ce se poate face în acest caz ca să avem dovada că i-am cerut să deschidă contul bancar al asociației? wazz wazz Presedintele asociatiei de proprietari refuza primirea oricarei cereri trimise prin posta cu confirmare de primire/scrisoare cu valoare declarata/etc ce se ... (vezi toată discuția)