Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Pe scara avem un apartament cu datorii la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Pe scara avem un apartament cu datorii la intretinere ...

Buna ziua,
Pe scara avem un apartament cu datorii la intretinere de 4-5 ani.
Posibil ca beneficiaza de termenul de prescriere de 3 ani. Am dreptul , ca proprietar sa cer presedintelui o lista cu apartamentele restante la intretinere de peste 3 luni si sa-mi raspunda in scris de ce doar unii sunt dati in judecata si unii nu?

Eu sunt cu intretinerea la zi si nu vreau ca vecinii mei sa beneficieze de prescriptie doar pentru ca sunt prieteni cu presedintele si sunt membrii in comitetul executiv al asociatiei de proprietari.
Ce pot sa cer in scris , in cererea mea, adresata presedintelui?
Ultima modificare: Marți, 29 Septembrie 2020
psimona22, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian Sulea , Consultant credite si finantari 19:43, 4 Octombrie 2020
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua "psimona22".


1. Referitor la " ... Apeland la un avocat, acesta ar intoarcea situatia in favoarea dvoastra, obligand, acesta e termenul ... ", este impropriu mentionat.
Avocatul nu poate "obliga" , intrucat nu are capacitate decizionala, precum are instanta de judecata, in cazul pronuntarii unei hotarari/decizii .
Distinsul avocat poate formula eventuale solicitari, catre asociatia de proprietari, in numele reclamantilor.

2. O eventuala actiune in instanta poate dura peste doi ani pana la pronuntarea unei solutii definitive.

3. Repet " Cu siguranta primiti un raspuns scris in termen de 30 zile calendaristice " in situatia in care utilizati varianta sesizarii Biroului pentru coordonarea si supravegherea activitatii asociatiilor de proprietari/locatari" din cadrul primariei din proximitate.
Termenul de 30 zile calendaristice este reglementat de catre legiuitor.

Decizia va apartine.

Mult succes.

Cu deosebita stima si consideratie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie datorii intretinere asociatie de locatari, nu proprietari Ramo Ramona Ramo Ramona Soacra mea locuieste intr-un imobil cu 6 apartamente unde nu exista asociatie de proprietari, ci doar de locatari, in ciuda faptului ca toti locatarii sunt si ... (vezi toată discuția)
Numar persoane asociatie oanamoro oanamoro are voie presedintele asociatiei de proprietari sa treaca persoane in plus la intretinere pe un apartament cu afirmatia ca a vazut cand dumnealui lucreaza in ... (vezi toată discuția)
Asociație de proprietari fără activitate: nu avem președinte iar firma care administrează imobilul nu-mi răspunde la întrebări ancamaria11 ancamaria11 De la infiintare, acum citiva ani buni, asociatia den mproprietari n-a avut nicio sedinta. Nici nu tin sa fie, nu prea mi-au placut niciodata sedintele de ... (vezi toată discuția)