avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Pe scara avem un apartament cu datorii la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Pe scara avem un apartament cu datorii la intretinere ...

Buna ziua,
Pe scara avem un apartament cu datorii la intretinere de 4-5 ani.
Posibil ca beneficiaza de termenul de prescriere de 3 ani. Am dreptul , ca proprietar sa cer presedintelui o lista cu apartamentele restante la intretinere de peste 3 luni si sa-mi raspunda in scris de ce doar unii sunt dati in judecata si unii nu?

Eu sunt cu intretinerea la zi si nu vreau ca vecinii mei sa beneficieze de prescriptie doar pentru ca sunt prieteni cu presedintele si sunt membrii in comitetul executiv al asociatiei de proprietari.
Ce pot sa cer in scris , in cererea mea, adresata presedintelui?
Ultima modificare: Marți, 29 Septembrie 2020
psimona22, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 09:15, 22 Aprilie 2021
Ynocentta, nu aveti in vedere si ipoteza ca cei din conducerea asociației au interesul sa ascundă anumite lucruri.
De pilda, daca au aplicat penalități de întârziere in mod nelegal sau daca sunt de vina ca nu au întreprins demersurile legale care se impuneau si s-a ajuns la prescriptie asociatia are grave probleme cu recuperarea banilor.
Nu trebuie sa mergeti numai pe ipoteza ca toți cei din conducerea asociației sunt de bună-credință.Cine este de buna credinta nu are nimic de ascuns.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Octombrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Buna ziua "psimona22".

Reprezentantii "Biroul pentru coordonarea si supravegherea activitatii asociatiilor de proprietari/locatari" din cadrul primariei din proximitate vor verifica in totalitate activitatea asociatiei de proprietari , avand dreptul de a amenda persoane din conducerea asociatiei , in situatia in care se costata nereguli.
In alta ordine de idei, amenzile sunt substantiale.

Dar, pana la finalizarea controlului, este indicat sa ne gandim si la "prezumtia de nevinovatie.

Foarte buna sugestia utilizatorului " ynocentta "

Cu stima.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Octombrie 2020
Adrian Sulea, Consultant credite si finantari
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Prezumția de nevinovăție exista in dreptul penal.
Admițând o bună-credință din partea asociației, aceasta se manifesta în concret prin colaborarea efectiva cu membrii asociației de proprietari, in termenul legal instituit de lege.
Depășirea termenului legal inlatura buna-credință din domeniul civil pentru ca vorbim de o obligație de a face intr-un interval de timp prestabilit de lege.

Cu stima,
Avocat Claudiu Lascoschi
Baroul Bucuresti
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Octombrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Multumesc tuturor pentru raspunsurile la obiect.
O sa facem sesizare la primarie, mai ales ca suntem mai multi proprietari care vom semna.
Eu voiam sa-mi dea o lista cu proprietarii dati in judecata, sa vad daca vecinul meu, care este membru in comitetul executiv al Asociatiei figureaza la cei dati in judecata. Apartamentul lui trebuia chiar inscris la privilegiu imobiliar, pentru restante de peste 4- 5-6 ani.
Nu cred ca l-a dat in judecata dar as vrea sa am scris acest lucru si apoi sa ne adresam Primariei.
Unii vecini nu vor sa ne adresam direct Primariei, nu stiu de ce se tem.
Ultima modificare: Duminică, 4 Octombrie 2020
psimona22, utilizator
@mona22 Unii zic una, altii alta, decizia va apartine! Un lucru nu va spun cei care va sfatuiesc sa mergeti cu jalba la primarie: timpul nu curge in favoare bunilor platnici! Apeland la un avocat, acesta ar intoarcea situatia in favoarea dvoastra, obligand, acesta e termenul, asociatia sa-i puna in intarziere pe rau platnici si sa intrerupa curgerea termenului spre prescriere. P.S. Va vor da banii pieirduti sfatuitorii sau aia din primarie care se spetesc impingand vantul?!

Alte discuții în legătură

Asociatie locatari - cenzori / verificari contabilitate Maria Neagu Maria Neagu Va rugam un sfat! Ne confruntam cu urmatoarea situatie: Desi Adunarea Generala a proprietarilor unei asociatii de locatari a ales o comisie de cenzori, ... (vezi toată discuția)
Asociație de proprietari fără activitate: nu avem președinte iar firma care administrează imobilul nu-mi răspunde la întrebări ancamaria11 ancamaria11 De la infiintare, acum citiva ani buni, asociatia den mproprietari n-a avut nicio sedinta. Nici nu tin sa fie, nu prea mi-au placut niciodata sedintele de ... (vezi toată discuția)
Președintele asociației de proprietari refuză primirea oricărei cereri trimise prin poștă. ce se poate face în acest caz ca să avem dovada că i-am cerut să deschidă contul bancar al asociației? wazz wazz Presedintele asociatiei de proprietari refuza primirea oricarei cereri trimise prin posta cu confirmare de primire/scrisoare cu valoare declarata/etc ce se ... (vezi toată discuția)