avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Gratar la parterul blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Gratar la parterul blocului

Locuiesc la et 1 al unui bloc cu 3 etaje dintr-un complex rezidential; apartamentul de la parter are gradina de 3X3 m2 in care vecinul si-a amplasat un gratar barbecue cu toate ca Regulamentul de Ordine Interioara interzice acest lucru. Am discutat cu administratorul care imi spune ca ar fi dreptul lui sa aiba gratar pe proprietatea privata si ca de fapt in ROI s-ar face referire doar la spatiile comune din complex.
Chiar asa sa fie? Stiam ca gratarele sunt permise doar in spatii special amenajate (de catre primarie)...
Ultima modificare: Duminică, 1 Noiembrie 2020
doctorATU, utilizator
va puteti folosi de noua lege a mirosurilor, vedeti acolo daca va puteti agata de ceva pt a face vreun demers oficial
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cam greu, e vorba de disconfort olfactiv, subiectiv si de o activitate curenta. Presupun ca vecinul nu face gratar non-stop si ca nu are un furnal pentru evacuare. iar mirosul de la gratar nu e chiar disconfort. E relativa treaba.
Ioana Cornescu a scris:

va puteti folosi de noua lege a mirosurilor, vedeti acolo daca va puteti agata de ceva pt a face vreun demers oficial

Legea mirosurilor se aplică doar persoanelor juridice.
Art. 96 din OUG 195/2005
(3) Constituie contravenții și se sancționează cu amendă de la 7.500 lei (RON) la 15.000 lei (RON), pentru persoane fizice, și de la 50.000 lei (RON) la 100.000 lei (RON), pentru persoane juridice, încălcarea următoarelor prevederi legale:
........................
4. obligațiile persoanelor fizice și juridice de a diminua, modifica sau înceta activitățile generatoare de poluare și/sau disconfort olfactiv la cererea motivată a autorităților pentru protecția mediului;

Totusi, dupa cum am precizat anterior, e vorba de ceva subiectiv fara a fi o activitate curenta si , dupa cum prevede legea, trebuie o cerere motivata a celor de la mediu, pentru ca acel gratar sa nu mai "arda" tot felul de chestii. Poate ca dovlecei si ciuperci la gratar ai voie sa faci :) . Superi numai veganii.
Ultima modificare: Joi, 5 Noiembrie 2020
latka, moderator
eu stiu ca are o aplicabilitate generala. Chiar si aici, pe avocatnet s-au publicat niste articole in acest sens. Nu am studiat legea in detaliu, dar eu asa stiu. Plus, recent, am auzit de niste colegi avocati care au facut niste demersuri pt niste clienti, persoane fizice. E de studiat, totusi, nu as inlatura de plano aceasta pista.

Alte discuții în legătură

Gratar tescan elena tescan elena Buna ziua, locuiesc intr-un cartier rezidential la parterul unui bloc. Am cumparat apartamentul impreuna cu o gradina de cca 80 de metrii patrati cu latime de ... (vezi toată discuția)
Gratar la bloc in curte proprietate privata. buna ziua. va rog daca ma puteti ajuta cu un raspuns! locuiesc ... Codrinvld Codrinvld Buna ziua. Va rog daca ma puteti ajuta cu un raspuns! Locuiesc intr-un complex rezidential de blocuri insiruite, intr-un bloc parter+ 2 etaje. Apartamentele ... (vezi toată discuția)
Gratar la bloc dragodado dragodado buna ziua. stau intr_un bloc care la parter are apartamente cu mici curti in care proprietarii mai nou fac gratar aproape in fiecare seara creand disconfort ... (vezi toată discuția)