avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte notar, bani imprumutati.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte notar, bani imprumutati.

Avem urmatoarea situatie: mama decedata, facuta succesiune dupa mama, ramasi proprietari eu, sora mea si tatal meu, tata decedat, facuta succesiunea dupa tata, sora mea mea renunta la succesiune in favoarea mea, imi vinde parte ei de proprietate ramasa dupa succesiunea mamei si imi vinde partea ei de mostenire ramasa dupa moartea tatalui cu contract de vanzare cumparare.. Se fac actele pe numele meu, banii pentru plata actelor si pentru partea ei de mostenire la care a renuntat i-a platit cel cu care stau impreuna de foarte mult timp fara a fi casatoriti si care acum vrea sa isi faca acte pe jumatate din casa pentru a fi sigur ca-si recupereza banii de la fiica mea in cazul decesului meu. Mie nu mi se pare corect sa ii fac acte pe jumatate de casa dar ca orice discutie legata de bani este foarte greu de luat o decizie fiindca el are parerea lui la care nu e dispus sa renunte iar mie mi se pare ca nu este corecta aceasta hotarare. Va rog frumos, ajutati-ma, spuneti-mi care e cea mai buna solutie, cum e mai bine sa fac! Ce ma sfatuiti sa fac, cum sa fac actele la notar pentru a fi el sigur ca-si va recupera banii? Avand in vedere situatia prezentata credeti ca e corect sa vrea sa isi faca acte pe jumatate de casa? Gresesc eu, greseste el, cum sa rezolvam aceasta situatie?
Ultima modificare: Luni, 11 Ianuarie 2021
georgetteivonna, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:43, 29 Ianuarie 2021
Multumesc mult pentru raspunsuri.
El gindeste asa: Dvs. aveati 1/2 din casa si sora dvs. tot 1/2 din casa. Platind partea surorii adica 1/2 din casa inclusiv cheltuielile de succesiune ar avea dreptul la jumatate din propietate.Pretul unui imobil variaza de-a lungul timpului , poate sa creasca sau sa scada daca vine din nou o criza financiara.Parerea mea ca ideea cu uzufruct si renta viagera , daca acepta aceste conditionalitati e foarte buna.Daca nu acceptati cota de 1/2 din propietate puteti face o evaluare si apoi sa stabiliti alta cota corespunzator sumei achitate de concubin.
daca ii da drept de abitatie sau uzufruct, nu ii mai da si renta, ar fi culmea. ori asa, ori asa.
oricum doamna, ce ii dati, sa fie in contul banilor pe act, nu sa ii dati ca apoi sa va ceara si banii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, corect.Trebuia sau nu '' si''.Graba strica treaba.
Pentru a-i face act de vanzare cumparare pe 1/2 de casa, actele nu se pot face decat daca imi da niste bani pentru a putea fi intocmite actele si pe care eu sa ii dau inapoi dupa intocmirea actelor, adica cateva mii de euro pe care nu ii are Exista si alta posibilitate de a-i face act de vanzare cumparare fara dovada acelor bani? Ce acte sa fac, cum sa fac sa fie bine? Nu mai pot simt ca clachez, imi e rusine de rude, imi e rusine de copii, de nepoti si de gineri. Nu ma gandeam ca vom ajunge la batranete in aceasta situatie. Daca-i fac un testament, pot specifica in el ca am primit acea suma de bani si copiii sa vanda apartamentul si sa-i dea banii inapoi, copiii pot da o declaratie la notar prin care sa recunoasca ca stiu de aceasta datorie si in caz de deces ei se obliga sa plateasca aceasta datorie. copiii pot revoca testamentul? Asta, bineinteles, daca vrea si el.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Ianuarie 2021
georgetteivonna, utilizator

Alte discuții în legătură

Succesiune notariala gemina gemina buna seara! am o intrebare pt. dvs.In 1999 am dat niste bani socrului meu pt. care am facut o chitanta la notar in care el ne da jumatate de casa in contul ... (vezi toată discuția)
Constructie duplex elinuta elinuta doresc sa incep constructia unui duplex cu un prieten. Terenul l-am cumparat impreuna , dar pentru ca el a facut credit ipotecar doar el apare in acte. Ce mai ... (vezi toată discuția)
Proba de donatie GAGIU1982 GAGIU1982 Buna dimineata, am si eu o mica problema. Vreau sa-i dau o suma de bani baiatului meu dar nu cu act de donatie. Alta solutie care ar mai fi ? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)