De 3 luni sunt presedinte al unui bloc cu 3 scari din sectorul 5. In luna octombrie anul trecut am descoperit ca administratora ne-a creat un prejudiciu de 250.000 ron ( pe un singur bloc), dar in situatia noastra sunt mai sunt 3-4 blocuri din aceasi zona. Prejudiciul consta in neplata facturilor catre furnizori, drept urmare in calculul cotelor de intretinere am introdus rubrici pentru esalonari. O mare parte din locatari platesc aceste esalonari, dar exista restul care refuza sa plateasca pe diverse motive ( ca au platit in trecut si sa recuperam anii de la fosta administratora). Este plangere penala depusa impotriva ei, a fostului presedinte si a comisiei de cenzori, dar pana la momentul actual nu a fost demarata nici o actiune. Intrebarea este cum putem sa-i obligam pe oameni sa plateasca aceste esalonari? Este corect sa punem penalitati la esalonari tot de 0.2% pe zi?
Daca tot v-ati implicat in aceasta activitate de administrare a asociatiei, ar trebui sa intelegeti un lucru simplu. Nu toata lumea gandeste la fel si nici toata lumea nu e dispusa sa faca ce vreti Dv.
Faptul ca va loviti de incapatanarea acestora n-ar trebui sa va faca sa aruncati aici, pe forum toate laturile din asociatia Dv. Asta o lamuriti la fata locului.
Pe noi ne-ati intrebat daca se penalizeaza cei care nu vor sa mai plateasca o data si eu, una, v-am raspuns ca NU.
Penalizarea este o pedeapsa pentru o suma neplatita la timp si se achita de vinovati. Cine sunt vinovatii? Restantierii si administratora care a fugit cu banii si cei care nu au controlat-o la timp ca sa nu se intample nenorocirea. Deci ei trebuie sa plateasca aceste penalizari. Pentru suma furata penalizarea trebuie pusa in spinarea vinovatilor care se vor gasi in dosarul penal, nu a locatarilor, "domni si doamne cu IQ de gaina" care nu inteleg sa plateasca pentru ce treaba nu si-au facut cei din comitetul de acum 4-5 ani....cel de pe timpul administratorei hoate.
...........................
Ca sa puneti lucrurile la punct cu restul proprietarilor eu cred ca trebuie luata o hotarare in AG a proprietarilor in sensul ca acest prejudiciu pe care nu intrevedeti ca ar putea fi recuperat sa fie platit asa si asa, in conditiile astea si astea.... de toata lumea. Odata hotararea luata, o tratati ca pe orice alta hotarare AG.
...........................
Va mai sugerez un lucru. In acea hotarare AG sa prevedeti penalizari de neplata a doua oara a acestor cheltuieli cu specificarea ca ele se vor inapoia in momentul recuperarii prejudiciului de la cei vinovati. Inteleg ca totusi ati amestecat in acest dosar si presedintele asociatiei...si poate si cenzorul.... Deci o speranta de recuperare ar exista.....
Nu prea inteleg ce ati vrut sa spuneti cu penalizari de neplata a doua oara a acestor cheltuieli cu specificarea ca ele se vor inapoia in momentul recuperarii prejudiciului de la cei vinovati. Penalitati la penalitati?
Cu ocazia asta ii raspund si dl-lui Adrian . Da a sustras banii. Ce a facut cu ei nu stim din pacate.
Am lamurit o problema: a sustras banii!
Cam ce suma au de platit in totalitate lunar proprietarii din asociatia dv?
Fara penalizari, reparatii sau alte cheltuieli intamplatoare, intr-o luna, cotele pe intreaga asociatie la ce suma se ridica?
cu tot cu esalonari avem pe octombrie ( noiembrie urmeaza) intre 200-450 ron octombrie cu jumatate de caldura pe 2 scari ! Eu o pers 2 cam am platit aproape 200 ron.
Spuneam de penalizarile de care ne-ati intrebat.
Aveti niste sume (furate de administratora) pe care trebuie sa le achitati la furnizaor, da?
Locatarii din bloc au platit aceste sume, la timpul lor, acum ar trebui sa le mai plateasca o data, da?
Ei, daca nu platesc acum....aia de ziceti ca au IQ-ul de gaina, ca nu vor ei..la acestia m-am referit cand am spus ca puteti sa-i penalizati (ca sa nu mai fie "nesimtiti" fata de cei care contribuie a doua oara la plata acestor sume prejudiciate), dar...... numai pe baza unei hotarari a AG si numai cu conditia ca in momentul in care recuperati paguba sa puneti plata penalizarilor in sarcina celor vinovati si din banii recuperati sa le dati celor pe care ii penalizati acum, ca nu vor sa plateasca ce aveti de dat la furnizori...ca niste "nesimtiti" ce sunt, cu "IQ de gaina"