avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Teste pe banii nostri? ! Cum ar ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Teste pe banii nostri? ! Cum ar trebui să procedăm, dacă ni se cer teste, ...

Bună ziua! Cum ar trebui să procedăm, dacă ni se cer teste, angajatilor de la spital, antigen la 3 zile sau pcr, la 7 zile, dacă nu suntem vaccinați? Ne pot obliga să ni le facem pe banii noștri?
Ce ni se poate întâmpla dacă refuzăm să le facem? Mai ales pe cheltuiala noastră?
Ultima modificare: Duminică, 4 Iulie 2021
VioCostea, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 10:55, 28 Septembrie 2021
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, nu este normal. Chiar dacă lucrez la stat, am dreptul să hotărăsc ce să fac cu corpul meu!
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aici chiar n-ati nimerit-o , nimeni nu v-a spus ca trebuie sa va vaccinati , ci doar ca nu e permis sa reprezentati o primejdie pentru pacienti . Nici ei nu intra in spital netestati . Sigur ca e dreptul dvs. sa refuzati vaccinarea , ca - de, - avem drepturile omului ... Doar ca - avand in vedere iminenta valului 4 - ce ar trebui sa faca unitatea spitaliceasca , asa incat sa nu incalce nici drepturile dvs. si nici ale pacientului ? Pai , pare ca e o singura categorie de pacienti care nu risca nimic daca sunt ingrijiti de cei care refuza vaccinarea : bolnavii de covid . Fireste , cu echipamente complete de protectie , nu altfel . Doar ca - am inteles - e foarte incomod de lucrat in acele combinezoane , dar presupun ca va asumati ...
Ultima modificare: Luni, 5 Iulie 2021
CHKa, utilizator
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
E ușor să vorbești, când probabil nu știi ce se întâmplă de fapt. S-a lucrat și se lucrează în continuare cu pacienți netestați. Iar munca cu pacienți cu covid, în echipament "incomod" am "testat-o" deja!
Ultima modificare: Marți, 6 Iulie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
3 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu-mi faceti proces de intentie , ca gresiti . Am o mare admiratie , respect si recunostinta pentru tot personalul medical care a muncit in conditii cumplite in perioada aceasta . Doar ca nu pricep nicicum de ce dvs. , care stiti ( sau ar trebui sa stiti ) , din experienta sau macar din scoala , cat bine au facut umanitatii vaccinurile , cate milioane de vieti au salvat , nu sunteti in fruntea celor care recomanda vaccinarea . Din grija fata de propria sanatate , dar si de cea colectiva , ca sa putem reveni la normal , sa nu mai fiti nevoiti sa munciti in acele echipamente de care va plangeti ( pe buna dreptate ) . Stiinta ne-a pus - nesperat de repede - in brate un remediu , daca nu il acceptam , trebuie sa ne asumam consecintele . Si printre acestea este (una dintre multe altele ) si necesitatea pastrarii sectiilor - sau chiar a unor intregi spitale - dedicate pacientilor covid , in care personalul medical va lucra in echipamente de protectie greu de suportat . Statul ( angajatorul dvs. ) v-a asigurat - asa cum spune legea - mijlocul de protectie : vaccinul . Ba , mai mult , si o alternativa : echipamente ( combinezoane , viziere , masti ) . E la latitudinea dvs. ce alegeti .
Ultima modificare: Marți, 6 Iulie 2021
CHKa, utilizator
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fără supărare..... nu vreau să dau multe explicații cu privire la alegerea mea, doar că eu privesc puțin mai departe de ceea ce se spune la tv, referitor la siguranta și eficienta acestor vaccinuri "minune" și chiar mă preocupă sănătatea mea.
De fapt nu foarte departe... doar la prospectul lor.... în care se spune: că este experimental, se spune că nu se cunoaște dacă oferă imunitate, dacă oferă, pentru cât timp și nu se cunosc efectele adverse.... mai ales cele pe timp îndelungat...... fapt pentru care fiecare semnează pe propria răspundere injectarea lui!
P.S. : Acest vaccin nu se compara cu nici un alt vaccin studiat ani de zile, înainte de a fi "testat" pe oameni.
P.S. 2: Eu nu încerc sa conving pe nimeni de nimic. Este strict părerea și alegerea mea!
Ultima modificare: Marți, 6 Iulie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Ce se poate intampla in cazul refuzului personalului medical ... Inna21 Inna21 Ce se poate intampla in cazul refuzului personalului medical de a se testa din fonduri proprii? Nu cred ca in Romania au existat spitale care sa testeze ... (vezi toată discuția)
Ar fi corect un act normativ prin care sa plătească statul ... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ar fi corect un act normativ prin care sa plătească statul testele PCR negative, iar pe.cele pozitive sa le plătească cei infectati cu Covid-19? Ma ... (vezi toată discuția)
Salutare este sau nu discriminare între vaccinați și nevaccinați? ... FZappa FZappa Salutare Este sau nu discriminare între vaccinați și nevaccinați? In Constituția României scrie: Art. 53 – Restrângerea exerciţiului unor ... (vezi toată discuția)