avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vecini care șicanează , rog un sfat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vecini care șicanează , rog un sfat

Am o vecină deasupra noastră cu 2 copii adolescenți care mă șicanează mai ales după ora 22:00-08:00 , adică bubuie , ciocane , tropăie trag scaunul că să facă zgomot , toate acestea cu intenția de a nu mă lăsa să dorm . Fac zgomot aproape în fiecare seară pt scurt timp ( 2-3 bubuituri , ciocănituri apoi pauză câteva minute , apoi iar ) . Într-o seară m-au bubuit aproape la fiecare oră ( orele 1, 2 , 3 , 5 dimineața) câteva bubuituri cat să mă trezească . La ora 5:30 am chemat poliția , aceștia au bătut la ușa lor dar nu au răspuns și neauzind nimic au plecat . După plecare vecini au continuat să ciocane . Am făcut o reclamație scrisă la poliție . Între timp vecini au continuat să ne șicaneze . Am venit ieri la audieri pentru reclamație și nu am putut aduce prea multe dovezi (înregistrari sunt greu de făcut că trebuie să aștept multe minute , iar când prind un bubuit nu se aude așa puternic ca în realitate , zgomotul de fundal fiind mai puternic ) . Aseară și dimineața asta m-au șicanat mai mult . Tata i-a zis unuia din tineri să termine că vor avea probleme cu politia , acesta i-a răspuns că poliția "e de-a noastră" (mama lui fiind jurista este posibil să aibă legături și în poliție ) .
Dacă tot vor continua așa ce as putea face ? E vreo soluție sau pot să-și bată joc de noi când vor ei ? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Vali P. , utilizator 00:24, 20 Decembrie 2023
Mulțumesc pentru propuneri .
Deocamdată s-au liniștit . Nu mai bubuie seara , doar ocazional mai ciocanesc .
Îi las in pace , dar dacă ne vor șicana mai des îi voi reclama din nou la poliție (i-am reclamat și văd că s-au mai liniștit ) .
In legătură cu măsurarea decibelilor e mai greu pt că ei ciocanesc ocazional de câteva ori și e mai greu sa aștepte cineva să facă ei gălăgie .
Aș putea să le răspund cu ciocănituri dar dacă îi stârnesc o să mă toace mai nasol .
Deocamdată e ok să zicem .
Decibelii vor inceta exact in momentul in care va veni Politia sa masoare nivelul de zgomot. Dar de obicei nu prea vine. Daca vine, se vede, pisica cu clopotei nu prinde soareci, mai ales ca cei care va sicaneaza au Politia de partea lor.
Aflati cand se odihnesc in mod uzual, faceti o intelegere cu vecinii si administrati-le galagie maxima, pana va roaga sa incetati.
Mulțumesc pentru răspuns !
Nu as vrea să îi provoc pt că doar in weekend mai ciocanesc .
Vecinii au spus că nu aud așa că nu mă pot baza pe ei .
Acum totuși e mai bine .
Mulțumesc
Cu tot respectul, dna Ynocentta, dar nu stiu de ce la fiecare situatie in care cineva se plange ca are vecini galagiosi, dvs le sugerati sa isi izoleze fonic camera/apartamentul. Aveti idee cat costa asta? Pentru ce indemnati oamenii sa cheltuiasca atatia bani pt izolare cand izolarea nu garanteaza ca nu se vor mai auzi sunete- depinde unde se afla apartamentul cu galagie si ce tip de galagie e/ce tip de sunete sunt-. E foarte enervant cand recomandati izaolarea camerei /apartamentului unei persoane care e victima unor nesimtiti. De ce sa platesc eu sume mari de bani pt izolare cand vecinii sunt de vina si ar trebui sa isi schimbe comportamentul antisocial?Ei ar trebui sa sufere de pe urma comportamentului lor, nu vecinii care sunt deranjati de galagie. Am citit multe situatii scrise de oameni care au vecini galagiosi si intotdeana am vazut recomandarea dvs de a-si izola camera/apartamentul, ceea ce e deranjant. Concret, ar trebui sa faceti recomandari practice, sa adreseze politiei (da, uneori functioneaza, uneori nu) etc, nu sa cheltuiasca sume foarte mari de bani pt antifonare, cand nici macar nu e vina lor.
Buna seara,
Eu am o situatie similara care duraza de 3 ani
Numai ca Vecinul respectiv LUCREAZA si DE ACASA. Tranteste, ciocane, bormasina. nu stiu cine si daca i-a dat AUTORIZATIE.
Ziua plec de acasa cate 10 ore, sau mai mult, iarna sau vara.
La intoarcere nu e liniste nici cat sa mananc in sfanta pace.
La ora 13 ziua, incepe tranteli. Dar si raneste podeaua, muta mobile, pune petarde. La fel si noaptea pana la 1 sau 2 sau cat vrea.
Politia, Organul de Conducere al Blocului , Toti Vecinii sunt CU EL.
Am facut sute de sesizari la MAI, degeaba.
SP22 este cu El, la fel BGPMB.
Ma doare capul RAU din lipsa somnului.
2 vecini m-au agresat, cu pumni in fata, lovituri in cap, agresiuni. Plangerile mele Penale s-au blocat la SP22
Nimic, toata lumea zice ca sunt NEBUNA.
Au adus si Ambulanta noaptea sa ma interneze involuntar la Obreja.
Nu am martori, nici inregistrari, nimic
Nu pot sa ma mai mut pentru ca am 70 ani si nu am nici putere nici curaj.
Orice ajutor va fi apreciat
Multumesc

Alte discuții în legătură

Vecinul de deasupra ma trezeste la ore inumane Roken Roken Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: In apartamentul de deasupra mea s-a mutat un chirias cu un program atipic, care se trezeste in fiecare ... (vezi toată discuția)
Copil (nepot) al vecinilor care e foarte galagios FaraGalagie FaraGalagie Buna ziua, Am probleme cu niste vecinii unde sta un copil foarte galagios. Cred ca sta aici la bunici. De cum se trezeste dimineata, incepe sa alerge ... (vezi toată discuția)
Ce masuri pot fi luate impotriva vecinilor galagiosi? cedeandreea cedeandreea Buna ziua. De citeva saptamini, vecinii noi de deasupra apartamentului meu fac niste zgomote incredibile in podea, respectiv tavanul meu. La sfirsit de ... (vezi toată discuția)