avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociații de proprietari /locatari, Dacă Asociația ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociații de proprietari /locatari, Dacă Asociația de proprietari a calculat ani de ...

Buna ziua, Dacă Asociația de proprietari a calculat ani de zile cu o formula greșita (mp) in loc de %, CPI.
Cum imi pot recupera sumele din diferente pe ultimi 3 ani? în legea 196/2018 nu găsesc nici un Art referitor la aceasta speța . Ex: Întreținere Martie cu formula (mp) =suma 130 Ron
Întreținere Martie cu formula (%) = suma 19 Ron Va mulțumesc
Ultima modificare: Duminică, 22 Mai 2022
paulas, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 14:11, 1 Iunie 2022
Ati citit legea ? Ati facut vreo plingere la primarie ?
Articolul 10
(1) Autoritățile administrației publice locale organizează în cadrul aparatului de specialitate al primarului un compartiment specializat în sprijinirea, îndrumarea și controlul asociațiilor de proprietari.
............................
(4) Compartimentele prevăzute la alin. (1) exercită controlul asupra activității financiar-contabile din cadrul asociațiilor de proprietari, din oficiu ori la solicitarea unuia sau mai multor membri ai asociației de proprietari.

Nu e sigur ca ca rezolva, dar nici macar nu ati incercat.
Articolul 102
(1) Următoarele fapte constituie contravenții, dacă nu au fost săvârșite în astfel de condiții încât să constituie, potrivit legii penale, infracțiuni:
................................
e) nerespectarea statutului, a acordului de asociere, precum și neîndeplinirea sau depășirea atribuțiilor de către președinte, membrii comitetului executiv, cenzor/comisia de cenzori sau de către administrator;
......................
Amenda minima e de 2500 RON.

Cu instanta e sigura treaba.
Ultima modificare: Luni, 23 Mai 2022
latka, moderator
Am făcut contestație la Administrator și aștept răspuns
După ce primesc răspuns mă pot adresa Primăriei sau ???
Dar au afisat la avisier ca în perioada următoare configurează programul de contabilitate al asociației de proprietari .
Ultima modificare: Luni, 23 Mai 2022
paulas, utilizator
Se vede că n-ați citit legea, nu există contestație la administrator.
Citiți - o și veți afla și alte lucruri.
Va rog sa intrati dvs pe site ul asociatiei si daca dvs găsiti alt e mail de contact cu ASOCIATIA va rog sa mi l scrieti.
Asociatia de propietari Victor Eftimiu 9.
Reprezentantul legal al asociației este președintele de asociație, nicidecum administratorul. Președintele are adresă, nu e imaginar. Căutați și citiți legea 196 din 2018, a asociațiilor de proprietari, înainte de a mai pune întrebări.

Alte discuții în legătură

Calcul cpi ContSters189595 ContSters189595 Asociatie 165 apt compusa din: 5scari 18apt de 2 camere cu suprf utila 42.82 mp 1 apt de 2 camere cu su utila 40.35mp supraf totala 1 scara ... (vezi toată discuția)
Procedura stabilire cota parte indiviza avantaj avantaj In asociatia noastra cota parte indiviza a apartamentelor se inchide la 100%, daca se adauga si spatiile comerciale aceasta depaseste 100%. Avand in vedere ... (vezi toată discuția)
Cota parte indiviza Adriantot Adriantot [b]@maiadumitru[/b] imi trimite un mesaj privat intreband despre CPI. I-am sugerat sa posteze pe forum unde va primi raspuns la nedumeriri. Revine cu mesaj in ... (vezi toată discuția)