Buna ziua, Dacă Asociația de proprietari a calculat ani de zile cu o formula greșita (mp) in loc de %, CPI.
Cum imi pot recupera sumele din diferente pe ultimi 3 ani? în legea 196/2018 nu găsesc nici un Art referitor la aceasta speța . Ex: Întreținere Martie cu formula (mp) =suma 130 Ron
Întreținere Martie cu formula (%) = suma 19 Ron Va mulțumesc
Am citi legea ,dar din păcate una este în teorie și alta în practica, va rog sa mă credeți ca singura posibilitate este doar administratorul ,în rest sunt doar nume și atât nimic mai mult,puteti intra și Dvs și o sa vedeți ca din păcate am dreptate.
latka
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Stimata d-na, cind eram mic ma impresiona o poveste de-a lui Creanga, cea cu "muieti îs posmagii?". Cam asa e si in cazul dvs., va place sa "teoretizati", in fapt nu prea va place sa faceti nimic. Aveti pe site-ul respectiv toate datele, nu cred ca numele presedintelui nu inseamna ca e unul dintre vecini, identificabil, astfel incit sa-i adresati o sesizare pe adresa sa fizica, cu confirmare de primire. Sau ca fisier atasat pe adresa administratiei, dar in atentia d-lui presedinte.
Modalitati sunt, puteti sa faceti si reclamatie la primaria de sector, daca nu va place sa ajungeti la judecata.
Vi s-au dat toate indrumarile posibile, legea ziceti ca ati citit-o, restul depinde numai de dorinta dvs. de a actiona.
Totusi, nu prea am inteles cum v-au furat, Cota parte indiviza se obtina din adunarea tuturor suprafetelor utile (mp) din condominiu si apoi raportarea suprafetei utile a unei locuinte la SUT (suprafata utila totala). Rezulta un numar subunitar. Exprimarea CPI in procente inseamna doar o inmultire cu 100, in fapt e acelasi numar subunitar, care se foloseste in calcule.
Se poate si in mp, daca se imparte valoarea unei facturi la SUT si se obtine valoarea pe mp. Apoi se repartizeaza fiecaruia inmultind cu suprafata utila individuala.
Va detaliez mai pe larg situația. este vorba despre o garsoniera de doar 14mp în care nu locuiește nimeni de 7 ani de zile.Deci nu am cum sa cunoscut vecini și nici sa stau eu acum sa merg din usa în usa sa aflu adresa fizica a președintelui ,formula trimisa de administrator pe luna martie este următoarea : 39,504:5200,85mp =7,59mp
7,59mp *14mp= 105,57 lei.
formula CPI: 14mp:5200,85mp*100=0,27%
0,27%*39,506=11 ron
Deci diferenta de la 11 la 105,57 este foarte mare.
Cota parte indiviza
Adriantot
[b]@maiadumitru[/b] imi trimite un mesaj privat intreband despre CPI. I-am sugerat sa posteze pe forum unde va primi raspuns la nedumeriri. Revine cu mesaj in ... (vezi toată discuția)