avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Refuzul președintelui asociației de a ne aproba ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Refuzul președintelui asociației de a ne aproba desprinderea din asociația de proprietari

Locatarii unei scări de bloc vrem să ne montăm apometre cu citire la distanță, dar președintele asociației de proprietari și administratorul nu sunt de acord să ne desprindem din asociație. Toți locatarii suntem de acord, nu avem restanțe, dar nu vor să ne aprobe, deși primarul ne-a spus că e imposibil să ne împiedice. Ce putem face?
Ultima modificare: Joi, 29 Septembrie 2022
zmarius, utilizator
Cel mai recent răspuns: robert1958 , utilizator 09:49, 1 Iulie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faptul ca va veti schimba apometrele cu unele cu transmisie wireless, nu va va scuti de plata consumului de apa tot conform apometrului de bransament, care, acum, este sub contract cu vechea asociatie. Trebuie sa discutati problema si cu furnizorul de apa, dupa ce va constituiti noua asociatie.
Da, va trebuie bransament separat !
Oricum acest lucru o sa va comunice furnizorul care trebuie sa va de-a si un aviz necesar constituirii noii asociatii. Mai cititi si Legea nr. 196 / 2018, privind asociatiile de proprietari.
Succes!
Buna ziua.

In legea 196/2018 sunt trecute clar conditiile de separare.
Trebuie sa aveti in primul rand bransamente separate, apoi separarea se face, atentie, la propunerea majoritatii de pe scara care urmeaza sa se desprinda si cu acordul majoritatii din asociatia mama.
Aveti acordul majoritatii din asociatia mama?
Lumea crede ca presedintele trebuie sa isi dea acordul.
Gresit.
Obtineti acordul majoritatii din asociatia din care urmeaza sa va desprindeti, faceti dovada de la furnizorii de utilitati ca aveti bransamente separate si ca nu sunt elemente de proprietate comuna (fundatie, etc) care nu pot fi separate si apoi, legal, va puteti desprinde.
Avem apometru de branșament de scară, așa că nu va fi sub contract cu vechea asociație.
Avem branșament separat (doar scara noastră) și contorizare individuală.

Alte discuții în legătură

Presedintele si administratorul asociatiei vulturul -zarnesti, ... profesoara10 profesoara10 Presedintele si administratorul asociatiei Vulturul -Zarnesti, jud. Brasov au decedat.Fiica fostului administrator si cenzorul au influentat membrii asociatiei ... (vezi toată discuția)
Noi avem o asociație de proprietari pe scară, dar nu ne-am ... zmarius zmarius Noi avem o asociație de proprietari pe scară, dar nu ne-am despărțit de cealaltă asociație, având restanțieri. Plățile (apă și curent pe scară) le ... (vezi toată discuția)
Legea 196/2018 Ion Artene Ion Artene Buna Ziua.Va rog sa-mi comunicati - care este nr. de proprietari care trebuie sa depuna declaratia si cererea de adeziune pentru ca asociatia sa-si poata face ... (vezi toată discuția)