avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... revisal concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

revisal concediu fara plata

buna ziua, cum se inregistreaza in revisal concediu fara plata, nici nu stiu daca se inregistreaza si daca se inregistreaza unde trebuie sa se scrie de ex. o pres. o cerut concediu fara plata den data de 18.01.2010- 22.01.2010 am facut decizie la itm dar nu stiu cum se inregistreaza in revisal, multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:06, 7 Februarie 2012
Diana Voicu a scris:

Buna dimineata!

Ma scuzati pentru insistenta, dar in acest context care ar fi motivul pentru care eu as decide sa suspend contractul unui angajat si implicit sa consum timp cu procedura revisalului in cazul concediului fara plata?

Va intreb pentru ca vreau sa ma asigur ca nu exista niciun alt element necunoscut mie in luare decizie de suspendare, dincolo de un aspect de preferinte.

Multumesc pentru raspunsurile dumneavoastra!


Mentalitatea gresita a celor care vin control ... sunt foarte multi care considera ca trebuie suspendat c.i.m. in cazul CFP....
inteleg :)
Concediul fara plata se aproba pe baza cererii formulate de salariat, fara indeplinirea altor formalitati.

Spre deosebire de invoire, concediul fara plata reprezinta o cauza de suspendare a contractului individual de munca prin acordul partilor. In acest sens, articolul 54 din Codul muncii prevede suspendarea contractului individual de munca, prin acordul partilor, in cazul concediilor fara plata pentru studii sau pentru interese personale.

Conform art art. 4 alin. (1) lit. c) din HG 500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor, perioada si cauzele de suspendare a contractului individual de munca, cu exceptia cazurilor de suspendare in baza certificatelor medicale, se inregistreaza in registru in termen de maximum 20 de zile lucratoare de la data suspendarii.

Concediul fara salariu fiind o cauza de suspendare a contractului individual de munca, perioadele in care salariatii beneficiaza de acest concediu se vor inscrie in registrul de evidenta a salariatilor.

In concluzie, atat in cazul invoirii, cat si in cazul concediului fara plata, salariatul absenteaza de la serviciu cu acordul angajatorului, insa intre cele notiuni exista deosebiri fundamentale.

Astfel, pe perioada invoirii, salariatul va fi platit corespunzator timpului normal de lucru, in timp ce pe perioada concediului fara plata, acesta nu va beneficia de salariu.

Invoirea nu reprezinta o suspendare a contractului individual de munca si nu va fi inregistrata in REVISAL, in timp ce concediul fara salariu reprezinta o cauza de suspendare a contractului de munca, expres prevazuta de Codul muncii, si va fi inregistrata in REVISAL, in termenul fixat de lege.
Buna ziua,
Daca operararea suspendarii in Revisal a contractelor de munca are termen 20 zile lucratoare de la data inceperii suspendarii, ce termen are in Revisal incetarea suspendarii contractului de munca?
Multumesc!
HG nr.500/2011 nu prevede niciun termen in care se va face completarea si transmiterea in Revisal a incetarii suspendarii c.i.m. ....

Eu sunt de parere ca ne putem prevala de dispozitiile legale prevazute art.4 alin.2 din HG nr.500/2011, in aceasta situatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cfp se inregistreaaza in revisal cf h.g 500/2011? Arion Ramona Arion Ramona Buna ziua,as dori sa stiu si eu 1. concediile fara plata a angajatilor se inregistreaza in Revisalul cel nou? 2.se inregistreaza ca si suspendare? 3.se ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata micon micon Buna seara. As dori sa stiu daca o cerere de invoire (concediu) fara plata se transmite si se inregistreaza de catre angajator la ITM sau in alta parte, cu ... (vezi toată discuția)
S-a uitat declararea incetarii cim Anca114 Anca114 Buna ziua. Contabilul a uitat sa depuna incetarea cartii de munca a unui salariat de aproape 3 luni. Cum se poate indrepta greseala ? Se pot anula de ... (vezi toată discuția)