avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 171 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... revisal concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

revisal concediu fara plata

buna ziua, cum se inregistreaza in revisal concediu fara plata, nici nu stiu daca se inregistreaza si daca se inregistreaza unde trebuie sa se scrie de ex. o pres. o cerut concediu fara plata den data de 18.01.2010- 22.01.2010 am facut decizie la itm dar nu stiu cum se inregistreaza in revisal, multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:06, 7 Februarie 2012
Buna ziua!

As vrea sa va intreb daca sunt absolut necesare decizia de suspendare si cea de reluare a activitatii in cazul CFP. Nu este suficienta cererea de concediu fara plata aprobata de angajator?
Sunt angajati care opteaza pentru 1 zi de concediu fara plata si in acest context mi se pare exagerat sa emitem atatea acte, desi inteleg ca procedura trebuie respectata indiferent de numarul zilelor de CFP.

Totodata inteleg ca nu este suficient sa introducem perioda in care este suspendat contractul si trebuie sa il reactivam. Termenul pt transmiterea revisalului de reactivare este tot 20 zile lucratoare (de la reinceperea activitatii)?

Multumesc anticipat pentru lamuriri!
Codul Muncii nu prevede obligativitatea suspendarii c.i.m. in cazul CFP , insa daca se opteaza pentru supendare atunci aceasta se va opera in REVISAL ....

Pentru operarea incetarii suspendarii nu exista niciun termen prevazut de lege ... insa, in tacerea legii, cred ca este aplicabil termenul prevazut de art.4 alin.2 din HG nr.500/2011.
In cazul in care nu exista obligativitatea suspendarii, care ar fi motivul pentru care s-ar opta pentru aceasta masura?
Ce implicatii are pentru angajator un concediu fara plata neinsotit de suspendarea contractului de munca?
Perioada de CFP , indiferent daca se decide ca c.i.m. sa fie sau nu suspendat, nu constituie vechime in munca sau stagiu de cotizare la pensie, somaj ....
Buna dimineata!

Ma scuzati pentru insistenta, dar in acest context care ar fi motivul pentru care eu as decide sa suspend contractul unui angajat si implicit sa consum timp cu procedura revisalului in cazul concediului fara plata?

Va intreb pentru ca vreau sa ma asigur ca nu exista niciun alt element necunoscut mie in luare decizie de suspendare, dincolo de un aspect de preferinte.

Multumesc pentru raspunsurile dumneavoastra!

Alte discuții în legătură

Cfp se inregistreaaza in revisal cf h.g 500/2011? Arion Ramona Arion Ramona Buna ziua,as dori sa stiu si eu 1. concediile fara plata a angajatilor se inregistreaza in Revisalul cel nou? 2.se inregistreaza ca si suspendare? 3.se ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata micon micon Buna seara. As dori sa stiu daca o cerere de invoire (concediu) fara plata se transmite si se inregistreaza de catre angajator la ITM sau in alta parte, cu ... (vezi toată discuția)
S-a uitat declararea incetarii cim Anca114 Anca114 Buna ziua. Contabilul a uitat sa depuna incetarea cartii de munca a unui salariat de aproape 3 luni. Cum se poate indrepta greseala ? Se pot anula de ... (vezi toată discuția)