avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debransare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debransare

Buna ziua,

aduc in discutie urmatoarea problema:
- am cumparat un apartament intr-un imobil cu 2 etaje, la etajul 2, si doresc sa-mi instalez o centrala de apartament.Doresc sa stiu calea legala pentru acest lucru.

Datele sunt urmatoarele:

-imobilul are 2 scari si o centrala comuna pe gaz din 1945 (care este ineficienta) amplasata la subsolul cladirii
-contorul de gaz se afla in afara cladirii
-imobilul nu are asociatie de proprietari si nici administrator
-listele pentru plata utilitatilor se fac de catre un locatar, fara a fi platit pentru acest lucru
-factura pentru incalzire se emite si se plateste la EON GAZ(centrala fiind pe gaz)

In aceste caz as dori sa stiu in ce conditii (legale) pot sa ma debransez de la centrala comuna si sa-mi instalez o centrala proprie pe gaz si ce cheltuieli comune trebuie sa platesc.

Va multumesc anticipat



si eu stau la un bloc care are caldura de la radet si as vrea sa imi fac centrala proprie la vara.am gazele separat de ceilalti locatari,contoarul pe scara.
care sunt pasii?
La firma pe care o alegeti pentru a cumpara si monta CT veti primi toate detaliile.
In privinta acordului asociatiei acesta trebuie sa va fie dat de comitetul executiv, respectiv presedintele asociatiei.
.........................
Trebuie sa stiti, ca tot ati intrat pe acest forum unde s-au discutat problemele iscate de aceste CT-uri de apartament, ca pe timpul iernii veti avea de platit la caldura partea care va revine pentru spatiile comune si tevile verticale care va raman in apartament.
nu am ce sa platesc pt ca de la mine nu mai merge caldura in sus
Dar holuri, spatii comune incalzite pe proprietatea comuna aveti, nu?
Tevile va raman in casa? Stati la ultimul etaj?
@anghel elena
cu tot respectul,aveti o viziune eminamente eronata referitor la drepturi,
obligatii ce deriva din acordul dvs de a locui in comun,intr-un condomnium.
Dovediti ca nu cunoasteti dispozitiile in vigoare si incercati sa sustineti pe aceasta sectiune dedicata problemelor din cadrul asociatiilor de proprietari
interpretari total eronate,dupa cum este problema conform careia va bucurati de privilegiul ''ca de la mine nu mai merge caldura in sus''fara a constientiza ca nu mai merge caldura in sus exclusiv datorita modificarilor survenite ulterior darii in exploatare a condominiului
Tehnic cand a fost proiectat imobilul,solutia a fost si in trecut si si astazi se practica acelasi sistem centralizat .
Problema esentiala pe care trebuie sa ajungeti sa o constatati si in final sa o recunoasteti si sa o acceptati ,consta in realitatea ca in calitate de locatar intr-un imobil conform dispozitii in vigoare si documente asumate de catre dvs ca si proprietar ,va revine cota indiviza/parti comune,care indiferent de vointa dvs ,aveti obligatia legala sa contribuiti la plata contravalorii intretinerii acestora.
Distinsa moderatoare a incercat sa va explice cat mai concret partile comune a caror cota parte va revine la plata .
Dvs invocati ca ''nu am ce sa platesc pt ca de la mine nu mai merge caldura in sus'',aceasta in conditiile in care locuiti la etajul 3.
Distins user,daca locuiati la parter ,invocati aceiasi motivatie conform careia datorita modificarilor intreprine de catre dvs +terti,caldura nu mai merge in sus?
Coroborati eforturile acelora care au incercat prin cunostiinte si experienta sa va prezinte obligatiile legale ce va revin si sa constientizati ca indiferent de modificarile interioare pe care le efectuati,detineti obligatia legala de achitare cota parte parti comune.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Ianuarie 2010
ynocentta, utilizator

Alte discuții în legătură

Debransare machiavelli machiavelli Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie: Am cumparat un apartament intr-un bloc legat la reteaua de termoficare. Apartamentul meu este debransat (cu toate ... (vezi toată discuția)
Tevi neizolate de la termoficare, bune de plata! ce este de facut? allessandra allessandra Ma lovesc de o aceeasi problema de care se lovesc multi proprietari cu centrale si anume: plata fortata pentru niste tevi ce sunt pentru tur si returul ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli caldura din sistem centralizat pentru locuintele cu centrala termica andronicandreea andronicandreea Buna seara, In ciuda tuturor discutiilor de pe forum pe acest subiect nu am reusit sa gasesc un raspuns la urmatoarea intrebare: [b]Exista vreo ... (vezi toată discuția)