@adriantot
doamna simona a scris doar ca
In aceste caz as dori sa stiu in ce conditii (legale) pot sa ma debransez de la centrala comuna si sa-mi instalez o centrala proprie pe gaz si ce cheltuieli comune trebuie sa platesc.
nu a specificat ca doreste sa-si instaleze acum, ea fiind deocamdata la stadiul de culegere a informatiilor. si cum o astfel de actiune inseamna destui bani, mai intii se intereseaza care sint procedurile de debransare de la furnizorul de incalzire si apa calda, cit ar costa toata "afacerea" si daca-si poate permite asa ceva, mai ales in conditiile crizei existente.
o astfel de actiune dureaza ceva timp: pina isi ia aprobarile de la comitetul executiv si vecinii direct afectati, pina iese aprobarea de la gaze, pentru cautarea unei firme autorizate ANRE pt instalatia de gaze si a firmei autorizate ISCIR pentru montajul instalatiei termice, rezolvarea finantarii la o banca (daca este cazul), executia instalatiei de gaze si montajul instalatiei centralei
si uite-asa trece iarna asta linistita doamna simona si vine sezonul debransarilor, daca nu se razgindeste intre timp
referitor la aerisitoare, eu i-am furnizat solutia optima atit pentru ea (disparitia tevilor din casa), cit si pentru vecinul de dedesubt (aerisirea locala imediata, fara a mai fi nevoie sa cauti administratorul/instalatorul), neinteresind astfel daca acum sint sau nu aerisitoarele la dinsa
si da, am spus corect ca "ati gresit din nou", pentru ca
dpdv tehnic ati mai dat raspunsuri eronate si v-am corectat la momentul respectiv
@ynocentta
pentru a intelege cu adevarat aceste detalii ar trebui sa urmati cursurile facultatii de instalatii pentru constructii, in special cursurile de termotehnica si instalatii de incalzire. nu am afirmat niciodata ca veti avea mai caldura insumata a vecinilor debransati, pentru ca este imposibil asa ceva. pe tur veti avea doar o temperatura putin superioara celei actuale, insa temperatura pe retur va creste, deci temperatura medie pe calorifer va fi m ult superioara celei de acum, coloana respectiva nemaisuportind pierderile de caldura datorate vecinilor, ci numai datorate propriilor calorifere. de obicei, intr-o astfel de situatie se face reechilibrarea hidraulica. inca o dovada a faptului ca nu aveti cunostinte de termotehnica este insasi faptul ca afirmati ca veti face sauna daca veti fi beneficiara caldurii vecinilor. complet eronat ... pentru sauna aveti nevoie de abur saturat , nu de aer uscat (situatie in care v-ati afla)
referitor la problema cu merele, am afirmat numai ca le poate imparti la doi copii, nu neaparat ca le si maninca. cele trei mere le poate folosi ca moneda de schimb cu cel de-al doilea copil, pentru ceva ce are voie :P
iar in calitate de mama ar trebui sa stiti mai bine ca IGIENA copiilor dvs conteaza mult mai mult decit consumul de apa, pentru sanatatea lor. iar merele romanesti sint printre cele mai sanatoase si gustoase fructe de pe piata. iar daca inca nu ati aflat,
prin fierbere fructele si legumele isi pierd din vitamine iar compoturile contin numeroase E-uri nesanatoase, mai ales copiilor. cu atit mai mult cu cit contin si o cantitate mult mai mare de zahar (sau indulcitori), surplus nu tocmai sanatos. iar compoturile gasite acum prin comert sint extrem de dulci, fapt de care m-am convins recent. :P
stiu ... o sa-mi spuneti ca faceti compotul in casa (desi asta presupune sa cumparati mere, ceea ce ati spus ca nu mai faceti :D ), dar recititi sublinierea de mai sus ;)