avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, va rog daca imi puteti raspunde la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, va rog daca imi puteti raspunde la urmatoare problema. ...

Buna ziua, va rog daca imi puteti raspunde la urmatoare problema. Locuiesc intr-un apartament, curte comuna. Corpul de cladire are 2 nivele, eu locuiesc la demisol. Proprietarul de la etaj a hotarat in 2021 ca trebuie renovat luminatorul care deserveste ambele apartamente si ca trebuie vopsita fatada cladirii. Eu nu am fost de acord, nefiind lucrari de urgenta si i-am propus sa faca respectivele lucrari doar pentru partea sa de apartament. Lucrarile s-au efectuat in baza unui contract semnat de acest propietar. In contract este prevazuta renovarea DOAR pentru partea sa de fatada si, in cazul luminatorului, DOAR o jumatate din ce mi-ar reveni mie ca si cheltuieli. Acum, prin intermediul unui avocat, sunt chemat la "negociere" pentru suma ce mi-ar reveni mie ca plata. Intrebarea mea este daca sunt obligata sa platesc in conditiile de mai sus, respectiv contract incheiat fara acordul meu si renovari facute partial, doar in dreptul apartamentului care nu-mi apartine. Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: robert1958 , utilizator 17:00, 23 Mai 2024
Cum ar fi sa cedez partea de fatada din dreptul apartamentului meu? :-)) Multumesc mult pentru raspuns!
Incercati sa refuzati plata cheltuielilor dvs. de acum si ....vedeti ce se intimpla :), daca ziceti ca nu veti fi ingrijorata pe viitor de fatada din dreptul apartamentului dvs..
6 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ana_1959 a intrebat: "Inteleg din tot ce s-a spus aici ca oricare dintre cei 2 proprietari poate hotarâ in mod unilateral in privinta unor cheltuieli comune"
Latka raspunde: "Cam asa ceva, codul civil da posibilitatea sa existe "restrictii"
dupa care face copy-paste cu citate aiurea din Codul civil care n-au nici o legatura cu intrebarea Anei_1959
Raspunsul la intrebarea Anei este NU. Daca coproprietarii nu se inteleg, hotaraste instanta de judecata. Punct. Ce scrie latka sunt basme juridice. Insa din pacate aceste basme juridice pot dauna pe un forum unde lumea vine sa se lamureasca, nu sa plece mai confuza.
Ultima modificare: Marți, 21 Mai 2024
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
Am scris deja la mesajul anterior cum se ajunge în instanță, în caz de neînțelegere.
Articolul 657 alin 2 din codul civil lămurește acest lucru.

Dacă aveți o altă variantă, de ce nu prezentați temeiul legal, în loc sa creați chiar dvs. confuzii.

Arătați-mi unde există specificată vreo interdicție ca unul dintre coproprietari sa se poată apuca , unilateral, de o lucrare de reparație a partilor comune, chiar dacă celalalt nu considera necesar la momentul respectiv sa se faca. Decide vreo instanță când se poate apuca de treabă?!

Demonstrati-va pledoaria.

Adalbert Gabriel Gazdovici a scris

Ce scrie latka sunt basme juridice. Insa din pacate aceste basme juridice pot dauna pe un forum unde lumea vine sa se lamureasca, nu sa plece mai confuza.

- editat de admin: controlați-vă limbajul! -
Ultima modificare: Miercuri, 22 Mai 2024
Manuela Rășină, administrator

Totusi se ajunge in instanta, care va decide cine are dreptate.

Decide vreo instanță când se poate apuca de treabă?!

Ultima modificare: Marți, 21 Mai 2024
suhade, utilizator