avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Regim hotelier
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Regim hotelier

Bună ziua,

Aș avea o întrebare scurtă legată de situația unui vecin. Doresc să închiriez apartamentul în regim hotelier și am obținut deja acordul a trei dintre cei patru vecini. Din păcate, unul dintre ei evită să îmi ofere un răspuns — nu a semnat, dar nici nu a oferit un motiv clar pentru refuz. Comunicarea cu el este foarte dificilă, iar situația trenează de aproximativ două luni.

Menționez că nu am insistat deloc în această perioadă și se poate observa din istoricul comunicării cât timp a trecut de la primul email. Am evitat să pun presiune, tocmai pentru a păstra o relație amiabilă.

Întrebarea mea este: ce pot face în continuare într-o astfel de situație? Există o cale legală sau procedurală de urmat atunci când o persoană nu răspunde deloc, dar nici nu refuză în mod oficial?

Mulțumesc anticipat pentru răspuns.
Cel mai recent răspuns: robert1958 , utilizator 06:21, 22 Iulie 2025
Consider că atenționarea vi s-ar cuveni dvs. pentru calificarea unor hotărâri judecătorești ( temeinic motivate în fapt și în drept) ca fiind „dubioase”, ridiculizându-le și deviînd discuția spre o similitudine între hotărârile pronunțate de instanțele judecătorești și discuțiile de pe rețelele de socializare.

Citez:

As fi dorit sa-mi explicati acele motivări dubioase, cu un limbaj lemnos, cu "se poate" , " e posibil" etc. , dacă dvs. vi se par certe, fără urmă de îndoială. Nu degeaba am invocat acel principiu de drept, ce trebuia respectat.

Asta am criticat, nu am negat existența acelor hotărâri.

Nu contează cât de multe sunt, ci cât de temeinice, la un moment dat cuvântul anului, acum vreo 2 ani în urmă era post-adevarul, adica acel adevar reieșit din agregarea pe rețelele sociale a aceluiași mesaj de mii de ori. Dacă o prostie e rostogolita de milioane de ori de raspandaci, nu iese adevăr de acolo, ci acea struto-camila numita post-adevăr.

latka a scris:

Rog moderatorii/administratorii acestei sectiuni sa inchida acest subiect si sa atentioneze utilizatorul @robert 1958 despre depasirea regulilor forumului in privinta unei discutii civilizate, inlocuind argumentele privind subiectul, cu atacul la persoana.

Ultima modificare: Marți, 22 Iulie 2025
robert1958, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

regim hotelier buna ziua. vecinul meu are apartament in regim hotelier. are ... Adelinan19 Adelinan19 buna ziua. vecinul meu are apartament in regim hotelier. are nevoie de aprobarea vecinilor pentru acest lucru ? nimeni nu e de acord pentru ca vin tot felul de ... (vezi toată discuția)
Refuz acord inchiriere apartament in regim hotelier silviu@12345 silviu@12345 Buna ziua! Detin un apartament pe care il inchiriez si am fost contactat de vecinul de sus pentru a semna un acord de asi inchiria apartamentul in regim ... (vezi toată discuția)
Sunt dat în judecata pentru ca nu am semnat unui vecin spre ... gergica g gergica g Sunt dat în judecata,, pentru ca nu am semnat unui vecin spre închiriere în regim hotelier. Cine ma poate lamuri, dacă am dreptul de a fi sau nu de acord, ... (vezi toată discuția)