avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... În ultimele două luni am primit 3 amenzi de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

În ultimele două luni am primit 3 amenzi de circulație din Italia, dar eu nu am fost ...

Bună ziua! Am și eu o întrebare în ultimile două luni am primit 3 amenzi de circulație din Italia dar eu nu am fost niciodată în Italia! Ce trebuie să fac?
Nu am fost niciodată în Italia și nu știu cine ar putea folosi datele mele . Acum 20 ani am fost în Spania și am fost în tranzit prin Italia!

Szekely Barna a scris:

Făcând excepție: nu ați fost in Italia in decembrie 2024, ptr că erați spitalizat. Dar ați fost cumva în anii 2023, 2024?. Ați închiriat mașina de acolo? Datele dvs sunt confidențiale, și aici poate apărea legea GDPR. Poate au fost rude de-a Dvs care știau datele dvs personale. Ipoteze ar putea fi multe!! Dar ganditi-va la apropiați care ar fi fost in aceea perioada in Italia. Din senin nu va apar datele ptr o amendă.

In general la viteza, trebuie să aveți în căz de Amenda și poza conducătorului auto Atunci nu mai exista mister
O luam de la capăt. Datele NU pot fi furate. Procesele verbale se scriu de către poliție cu identificarea respectivului autor in baza cărții de identitate originale, si evident a carnetului de conducere.tot in original. nu copie, nu fax, nu altceva.. Deci cui ați dat cartea de identitate in original ori cine a avut acces la ea.
Credeam că am vorbit clar nu am fost niciodată în Italia și nu am dat CI nimănui . Actele stau la mine zi de zi pentru că conduc zilnic!

eclair a scris:

O luam de la capăt. Datele NU pot fi furate. Procesele verbale se scriu de către poliție cu identificarea respectivului autor in baza cărții de identitate originale, si evident a carnetului de conducere.tot in original. nu copie, nu fax, nu altceva.. Deci cui ați dat cartea de identitate in original ori cine a avut acces la ea.

@bebesandu40
Nu mai fiți atât de "defensiv" oamenii vor să vă ajute, dacă nu faceți nimic, de a "contra-ataca" in situația dată , veți ajunge sa va angajați avocat pentru contestație la executare, nu se gândește (nu doare pe) nimeni că nu ați închiriat mașină in Italia, deocamdată, în fața legii sunteți bun de plată.

Alte discuții în legătură

Amenda circulatie italia CsmR92 CsmR92 Buna ziua, am fost in italia cu masina inscrisa in romania (pe numele cuiva din familie) si ieri am primit o instiintare de la o firma (pro kolekt) care imi ... (vezi toată discuția)
Amenda olanda pentru masina vanduta Lulica Lulica Buna seara In luna martie am vandut o masina \"cu acte in regula\": am facut contract, am radiat masina de la fisc si am primit de acolo viza lor. Din luna ... (vezi toată discuția)
Amenda rutiera primita in italia (masina inchiriata) ionut_marin ionut_marin Buna ziua, am si eu urmatoarea intrebare: Am inchiriat o masina in Italia in vacanta anul trecut prin septembrie. In Roma o camera video m-a filmat cum as fi ... (vezi toată discuția)