avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1371 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Consilieri juridici VS avocati
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Consilieri juridici VS avocati

Ca un consilier juridic, de buna credinta- asa cum ma consider:) propun sa incepem si noi sa contestam in instanta dreptul de reprezentare al avocatilor, asa cum fac si ei cu noi:D
Cred ca avem mult mai multe motive sa-i contestam, mai ales in reprezentarea persoanelor juridice, care sunt de competenta noastra:((
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 20:45, 12 Octombrie 2007
Asa cum am zis, nu toti avocatii sunt superiori consilierilor pt ca sunt multi consilieri fff bine pregatiti.

Oricum faza cu limitarea noastra la persoane fizice.....:))Tocmai de-asta noi am dat niste exaene ca sa avem puteri, limite mai largi decat ale consiliertilor. Cui nu-i convine... intra in avocatura sau le e frica de concurenta care la noi e mult mai mare ca la consilieri.
hahahaha. faci misto de noi ? Ok, nu contesc valoarea unora din avocati dar daca faci diferenta prin examenul acela de intrare in Barou .. atunci nu-i de bine .. In primul rand acela nu e examen. E facatura de examen.
Diferenta dintre un consilier debutant si un avocat stagiar ... sunt cei 40 de milioane dati la Barou ... plus eventuala spaga la avocat ca sa te ia pe langa el.
Dar spre deosebire de avocatii stagiari .. consilierii debutanti se bucura de o chestie misto .. POt pune concluzii .. pe oriunde (afara de ICCJ). Mai greu cu av. stagiari .. totusi .. care tremura cand ajung numai la Tribunal :))
Sincer chestia cu pusul concluziilor mi se pare cea mai mare tampenie, dar ok Traim in Romania nu? La aericani in momentul in care ai trecut BAR-ul poti s pui concluzii oriunde.
Apropo de examen chiar se face diferenta. E adevarat ca si la banii de inscriere si la bafta de a gasi un maestru dar nu stiu cati din consilieri sunt in stare sa treaca examenul ala .... Eu una am invatat de mi-au sarit capacele dar am avut si satisfactie.
Si nici nu am dat bani la maestru tocmai pt ca m-a dus capul, a nu se gandi pile:) Bafta mea!
Nu stiu cum ti-ai gasit tu maestru si nici nu ma intereseaza:P
Problema e ca nu cred ca sunt mai mult de 25% dintre consilieri care reprezinta efectiv in instanta si cam 15% din avocati care nu au procese sau sunt suspendati :((

Sincer chestia cu pusul concluziilor mi se pare cea mai mare tampenie, dar ok Traim in Romania nu? La aericani in momentul in care ai trecut BAR-ul poti s pui concluzii oriunde.

stai ca teoretic .. si consilierii au limite .. in functie de vechime .. dar ei nu-si pun stampilele pe toate actele .. si sa scrie stagiar pe ele. Si nimeni nu-i intreaba de vechime. Asta e chestia frumoasa.
Pe cand la avocati chestiunile se mai schimba.

Si Irina .. e foarte bine ca ai invatat pt. examenul ala. Dar recunoaste ca e usor ... foarte usor chiar. Iar in unele judete se mai si copiaza la greu ..

Alte discuții în legătură

Amanare concurs admitere in magistratura noiembrie 2010 mario33 mario33 CSM-ul a anuntat ca este posibil ca anul acesta, in contextul situatiei economice a tarii sa nu se mai organizeze concurs de admitere in magistratura. Cine ... (vezi toată discuția)
Protest impotriva tentativei de unificare a profesiilor juridice Protestez impotriva acestor aberante propuneri conform carora ar trebui ca cele doua profesii (cea de avocat si cea de consilier juridic) sa se uneasca!

(vezi toată discuția)
Avocat stagiar caut maestru PAS22 PAS22 Sunt profund dezamagita de ceea ce am gasit dupa primirea deciziei de primire in profesie! Majoritatea avocatilor dispusi sa ia stagiari fie au declarat ... (vezi toată discuția)