Ca un consilier juridic, de buna credinta- asa cum ma consider:) propun sa incepem si noi sa contestam in instanta dreptul de reprezentare al avocatilor, asa cum fac si ei cu noi:D
Cred ca avem mult mai multe motive sa-i contestam, mai ales in reprezentarea persoanelor juridice, care sunt de competenta noastra:((
:-/ eu am avut impresia ca, in alt topic, te-ai aliat, principial, cu breasla consilierior juridici si cu cea a avocatilor fara patalama.....:Ocontra traditionalilor traditionalisti:D
Atat timp cat Lg nr.514/2003 nu va fi modificata in sensul stipularii exprese a faptului ca, profesia de consilier juridic este una liberala, ca ea se poate exercita si sub forma societatilor profesionale cu raspundere limitata/societatilor civile de consilieri juridici/cabinete individuale sau asociate/PFA , domniile lor, avocatii, au dreptate iar subterfugiile Statutului consilierilor juridici privind infiintarea de societati profesionale pe cod unic 7411 sunt aspru taxate acum, atat de ICCJ prin Decizia nr.XXII/2006 A Sectiilor Unite cat si prin solutiile instantelor clujene si nu numai. Atat timp cat anexele Legii nr.200/2004 nu vor fi modificate, a face afirmatii de genul ca " majoritatea avocatilor au intrat in aceata profesie cu pile, spagi, etc. sau ca sunt slabi pregatiti" nu sunt decat niste barfe impamantenite care nu fac bine nimanui. In ambele tabere si ma refer atat la consilierii juridici cat si la avocati sunt profesionisti adevarati si persoane mai putin pregatite. Solutia de moment este promovarea examenului de admitere in barouri, ori de a ramane salariatii unor angajatori. De asemenea, trebuie luam exemplul bun al lichidatorilor judiciari care, fara tam-tam ori barfe, si-au reglementat si consolidat cu succes profesia .
Totusi, mai devreme sau mai tarziu, soarele v-a rasari si pe strada consilierilor juridici .