avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1371 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Consilieri juridici VS avocati
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Consilieri juridici VS avocati

Ca un consilier juridic, de buna credinta- asa cum ma consider:) propun sa incepem si noi sa contestam in instanta dreptul de reprezentare al avocatilor, asa cum fac si ei cu noi:D
Cred ca avem mult mai multe motive sa-i contestam, mai ales in reprezentarea persoanelor juridice, care sunt de competenta noastra:((
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 20:45, 12 Octombrie 2007
oameni buni, eu sunt mai noua pe aici.Sunt si proaspata absolventa, dar dupa ce am terminat-o pe prima: farmacia!
Recunosc ca nu prea am reusit sa tin ritmul cu cei de la zi, eu facand ff.Dovada ca apa e cam tulbure in creierul meu....cateodata:D
Incercati sa nu va mai certati atat.Eu consider ca exista o ierarhie ;daca vrem sa ajungem sa nu mai fim pusi in inferioritate, atunci nu ne ramane decat sa invatam si sa ajungem acolo sus ,,unde e cald si bine''.Nu cred ca merita efortul sa ne strofocam de fiecare data sa explicam unul si altuia ca exista consilieri mai ,,tari'' ca avocatii si invers.Pierdem vremea
pai stai Gabriela .. ca tu esti neutra. Nu esti nici consilier.. nici avocat :)

Ce inseamna "acolo sus unde e cald si bine" ? Piedestalul judelui ? :D

oameni buni, eu sunt mai noua pe aici.Sunt si proaspata absolventa, dar dupa ce am terminat-o pe prima: farmacia!
Recunosc ca nu prea am reusit sa tin ritmul cu cei de la zi, eu facand ff.Dovada ca apa e cam tulbure in creierul meu....cateodata:D
Incercati sa nu va mai certati atat.Eu consider ca exista o ierarhie ;daca vrem sa ajungem sa nu mai fim pusi in inferioritate, atunci nu ne ramane decat sa invatam si sa ajungem acolo sus ,,unde e cald si bine''.Nu cred ca merita efortul sa ne strofocam de fiecare data sa explicam unul si altuia ca exista consilieri mai ,,tari'' ca avocatii si invers.Pierdem vremea

Problema e ca acolo se ajunge numai cu Euroi, si nu putini, iar noi nu avem:((:((:((:((
eu sunt consilier juridic intr-o institutie publica de 7 ani ....nu doresc sa devin avocat pentru ca eu consider ca trebuie sa ai un anumit talent ca sa practici aceasta profesie cu succes iar eu nu cred ca am acest "dar" ...totusi nu inteleg de unde vine acest dispret reciproc dintre avocati si juristi.Pana la urma toti am facut aceeasi facultate, avem aceleasi cunostinte si toti am dat un examen pentru a ajunge acolo unde suntem....Pana la urma, daca e sa judeci la rece, peste tot exista examene "aranjate" fie ele de intrare in barou sau pe un post de jurist...dar sunt si foarte multi care profeseaza ca juristi sau avocati prin munca cinstita, care au ajuns acolo unde sunt doar pentru ca au muncit si au invatat....pentru cei care au facut asa, tot respectul, indiferent ca sunt avocati sau juristi....Pentru mine singura deosebire dintre un avocat si un jurist este doar de castigul pe luna.....doar la asta nu cred ca ne putem compara
Sunt consilier si nu victimizezX-(
Ma deranjeaza ca nu sunt lasat sa-mi fac meseria pe societate:((

Alte discuții în legătură

Amanare concurs admitere in magistratura noiembrie 2010 mario33 mario33 CSM-ul a anuntat ca este posibil ca anul acesta, in contextul situatiei economice a tarii sa nu se mai organizeze concurs de admitere in magistratura. Cine ... (vezi toată discuția)
Protest impotriva tentativei de unificare a profesiilor juridice Protestez impotriva acestor aberante propuneri conform carora ar trebui ca cele doua profesii (cea de avocat si cea de consilier juridic) sa se uneasca!

(vezi toată discuția)
Avocat stagiar caut maestru PAS22 PAS22 Sunt profund dezamagita de ceea ce am gasit dupa primirea deciziei de primire in profesie! Majoritatea avocatilor dispusi sa ia stagiari fie au declarat ... (vezi toată discuția)