Ca un consilier juridic, de buna credinta- asa cum ma consider:) propun sa incepem si noi sa contestam in instanta dreptul de reprezentare al avocatilor, asa cum fac si ei cu noi:D
Cred ca avem mult mai multe motive sa-i contestam, mai ales in reprezentarea persoanelor juridice, care sunt de competenta noastra:((
Desi ambele proiecte legislative privind modificarea Legii nr.514/2003 sau cel privind unificarea profesiilor de avocat si consilier juridic ( 502/2006 respectiv 503/2006) au primit numai avize negative, Camera Deputatilor are posibilitatea acum sa rezolve aceasta problema care treneaza de mai bine de 2 ani in sensul de a da vot favorabil doleantelor noastre.
Sa speram ca va fi bine desi, sincer sa fiu, sunt sceptic. Lupta noastra, a consilierilor juridici, privind reformarea si liberalizarea profesiei se duce de mai bine de 12 ani iar pana acum, nu am inregistrat decat infrangeri. Totusi, din punctul meu de vedere, o reusita de exceptie este crearea la nivel national a UCCJR respectiv organizarea la nivel judetean a CCJ-urilor ( cu toate discutiile pro si contra ) ceea ce a condus la formarea unui corp profesional destul de puternic demn de a fi un partener de dialog cu toate entitatile "interesate sau neinteresate" de problema noastra.
Vom trai si vom vedea . Sa auzim numai de bine.
dar cu siguranta va fi respins nu?;)
ideea este ca stim si cum se fac legile.....problema totusi ramane oameni cu studii egale sunt tratati neegal..... din pacate ....uscaturi are orice padure sa nu incepem cu cine e mai destept decat cine pt ca sunt convinsa ca in ambele echipe sunt si valori si anti.....dar e adevarat si nu odata se intampla....cand av. au atitudine aiurea cand afla ca esti cj......unii dintre noi chiar nu au avut acei bani pentru maestru..... si cazuri fericite ca cel pe aici care a intrat pur simplu pt ca a invatat.....nu am avut ocazia sa cunosc in viata reala:(
HA, ha, ha ia ascultati un pic: in Franta intre avocati si consilieri juridici exista aceeasi problema care exista si in momentul de fata la noi,dar ei sunt cu adevarat europeni si stiu cei aia cocurenta si mai stiu sa-si rezolve si problemele fata de noi care imi pare rau dar nu suntem europeni nici macar cu numele, de ce spun acest lucru...
La 31 decembrie 1990 apar doua legi in Franta care pun capat disputei si anume legea 90-1258 si 90-1259 , inainte de aceste legi consilieri erau considerati braconieri ai dreptului chiar si la ei ,dar problema e ca ei ,francezii stiu sa se descalte , destepte mai repede ca noi ,sunt si alte explicatii dar ...
Mai e o problema si anume dupa cum se stie consilierul juridic nu are de a face cu personele fizice , numai cu persoanele juridice , dar AVOCATII oare pot sa reprezinte o persoana juridica ? ei aici e aici , adica TU NU VII IN CURTE LA MINE DAR EU SUNT AVOCAT POT SA VIN IN CURTE LA TINE SAU toti suntem egali dar unii sunt mai egali decat altii.
Si inca ceva cum se motiveaza acesta lipsa de respect a legiutorului nostru fata de aceasta profesie , simplu ei la randul lor sunt avocati , dar oare aici nu apare un conflict de interese ?
Mai sunt si altele dar sa-i lasam sa zaca in prostia lor ? poate ca nu , bravo lui Bota ASA PROST CUM IL CRED EI , DAR LE-A BAGAT MORTUL IN CASA.
Pt. cei care intra pe acest forum si stiu sa aiba simtul dialogului ii rog sa-mi spuna si mie la ce cred ei ca ar putea duce o eventuala alianta a consilierilor j. cu aripa Bota oare nu cumva vor fi zdruncinate scaunele DOMNILOR ,sau va fi sfarsitul ...=D>