avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Despagubiri victima accident rutier
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Despagubiri victima accident rutier

Am fost victima unui accident rutier in care vinovatul avea polita de asigurare expirata, avand si numere de Italia, si o alcolemie de 2,4 daca imi aduc aminte bine. Intrebarea mea este legata despre despagubirile de care pot beneficia. Mentionez ca in certificatul medico-legal am 120 de zile de spitalizare iar in acest accident au mai fost 2 victime cu 30,respectiv 15 zile. Am fost deja la Fondul de Protectie al Victimelor Strazii si mi s-a spus ca, desi asigurarea era expirata, daca numerele erau valabile, daca era inscrisa valabila, tot firma de asigurari raspunde. Am si eu nevoie de sfaturi in aceasta privinta, va rog frumos. Politia care raspunde de caz, respectiv agantul insista destul de dubios pentru intelegere cu vinovatul, respectiv sa plateasca daune, desi prea mult nu putem scoate, mai ales ca eu am urmari pe viata din cauza acestui accident (fisura de coloana).
Daca ati apelat la Biroul asiguratorilor nu intra in discutie inexistenta politei.Ati spus ca polita era expirata,ceea ce este cu totul altceva,dupa parerea mea.
De fapt,inteleg ca acum asteptati confirmarea faptului ca polita este valabila.
Tot ce stiu este ca polita respectiva era expirata, cred ca am menionat si mai sus, asta o stiu de la politie, de la agentii care ancheteaza cazul, aici o alta poveste, pentru ca acestia refuzau sa ne dea orice fel de informatie sau copie dupa procesul verbal de constatare sau documentatia cazului, aceasta fiind utila in dosarul pentru despagubiri iar zilele acestea, asta insemnand la aproape 9 luni de la eveniment am primit un telefon in care agentul respectiv incerca sa ne convinga sa ajungem la o intelegere cu vinovatul. Vinovatul, atunci cand se putea face o intelegere nu i-a pasat deloc soarta noastra, acesta chiar a venit cu propunerea de a plati pentru spitalizarea a 3 persoane (eu a trebuit sa stau 3 luni in ghips aprox 50% din corp) si pentru masina suma de 2000 lei. Dar acum cand a vazut ca treaba este pe bune, si asta pentru ca am insistat noi f mult la agenti, incearca sa faca intelegere dar.....prea tarziu. Mentionez ca am 120 zile pe certificatul de la IML. Tot ce vrem sa facem e sa ne recuperam din chieltuiala, si aceea destul de mare, si ceva pentru urmatoarele tratamente, in cazul meu cam toata viata trebuie sa le fac, si mai ales ca am 26 ani.

Va multumesc mult pentru lamuriri. Imi sunteti de mare ajutor.
Daca polita era expirata la data accidentului, singura posibilitate este FPVS, care va trebui sa va despagubeasca. Cum si in ce fel, va trebui sa consultati un avocat specializat in astfel de situatii. Nu stiu care firma de asigurari va accepta sa plateasca daune pt o polita decazuta din drepturi.
Logic asa ar fi, asa ma gandeam si eu, dar nu inteleg atunci de ce am fost trimis la FPVS. Nu stiu, probabil birocratia cere asta, nu stiu. Acum inteleg de ce dureaza asa de mult cu despagubirile. In tarile europene (altele decat la noi) despagubirile acestea se ofera in sume reale, rezonabile si mai ales, cat de repede. pentru ca aceste sume reprezinta chieltuiala facuta si cea urmatoare. Trebuiesc facute tratamente un timp destul de indelungat dupa un astfel de caz. Eu trebuie sa fac vreo 2 ani tot felul de recuperari care costa o groaza. Dar cum la noi toate astea dureaza mai bine de 2 ani.....nici nu mai stiu ce sa zic. Si v-as intreba si care ar fi cuantumul despagubirilor si cum se calculeaza, sa stiu daca chiar am pentru ce lupta sau mai mult chieltui. Va multumesc
Pana nu primiti confirmarea de la asiguratorul Italian ca polita era in vigoare la data accidentului cam sunteti legat de maini si de picioare. Totusi pana vine raspunsul consultati un avocat si eventual sa-l angajati sa va reprezinte, pt. ca veti avea mare nevoie de el.

Alte discuții în legătură

Accidentat de o mașină fără rca, al cărei șofer nu vrea să achite reparația. cât timp am la dispoziție să îl dau în judecată? TorokLavinia TorokLavinia Bună ziua! Soțul a avut un accident rutier, doar cu daune materiale în data de 15.09.2018,în care șoferul vinovat nu deținea asigurare RCA, acesta ... (vezi toată discuția)
Despagubire dauna cu asigurare de spania ovidiuhanzu ovidiuhanzu Buna ziua1 Am o intrebare. Am fost implicat intrun accident cu un auto care era asigurat la Axa in Spania, dauna este de aproximativ 3500 euro, am facut ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu numere de bulgaria si fara asigurare grf grf buna ziua. doresc sa ma consult cu niste specialisti ca sa pot proceda corect in situatia prezentata mai jos: In data de 8.05.2014 ora 21:40 in sibiu mi-a ... (vezi toată discuția)