Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
-La liberarea provizorie instanta examineaza daca inf. e savarsita din culpa iar in cazul inf. intentionate pedeaspa inchisorii sa nu depaseasca a18 ani.
-Recursul impotriva incheierii, prin care s-a revocat cerea de liberare provizorie nu este suspensiv de executare, se aplica art 160 indice 9 confor art 160 indice 10 alin 5.
Cond de admisibilitate a cererii de liberare provizorie-art 160 indice 6- cererea poate fi facuta de invinuit/inculpat,sot, ruda apropiata a acestuia;
-cererea trebuie sa cuprinda numele, prenumele, domiciliul, calitatea precum si mentiunea cunoasterii dispozitiilor legii privitoare la cazurile de revocare a liberarii provizorii;
-depunerea cautiunii ( daca este cazul)
Problema cu prelungirea arestarii preventive in faza de judecata, n-am priceput-o ( in cursul judecatii, masura arestarii preventive, poate fi mentinuta sau revocata de instanta-asta stiu eu, prelungirea e valabila pt faza de urmarire penala).