avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura noiembrie 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura noiembrie 2010

salut, m-am hotarât să învaţ şi eu pentru examenul din toamnă....... sper să fac faţă efortului intelectual........FELICITARI TUTUROR CELOR CARE AU PARTICIPAT.....ªI SUCCES ÎN CONTINUARE CELOR CARE AU TRECUT ACEASTÃ ETAPA.
mamaruta20 a scris:

-La liberarea provizorie instanta examineaza daca inf. e savarsita din culpa iar in cazul inf. intentionate pedeaspa inchisorii sa nu depaseasca a18 ani.
-Recursul impotriva incheierii, prin care s-a revocat cerea de liberare provizorie nu este suspensiv de executare, se aplica art 160 indice 9 confor art 160 indice 10 alin 5.

1.exam indeplin cond prev de art. 160 ind.2 alin 1 si 2 sunt conditii de temeinicie, nu de admisibilitate in principiu, pe mine astea ma interesau.
2.da, nu este suspensiv de executare, dar mi-am dat seama dupa o interpretare sistematica a art.160 ind 10 alin 3 raportat la art 140 ind 3 alin 8 - in caz de revocare se dispune arest prev, iar recursul imp inch prin care s-a luat o mas prev nu este susp de exec
3. si interpretand la fel, in cazul in care se mentine lib proviz, adica se respinge solicit procurorului de a o revoca, incheierea prin care se mentine lib. provizorie nu este supusa ni unei cai de atac

cred ca am priceput in cele din urma, dar prea multa interpretare sistematica in codul de procedura penala#-o
Cond de admisibilitate a cererii de liberare provizorie-art 160 indice 6- cererea poate fi facuta de invinuit/inculpat,sot, ruda apropiata a acestuia;
cererea trebuie sa cuprinda numele, prenumele, domiciliul, calitatea precum si mentiunea cunoasterii dispozitiilor legii privitoare la cazurile de revocare a liberarii provizorii;
depunerea cautiunii ( daca este cazul)
Problema cu prelungirea arestarii preventive in faza de judecata, n-am priceput-o ( in cursul judecatii, masura arestarii preventive, poate fi mentinuta sau revocata de instanta-asta stiu eu, prelungirea e valabila pt faza de urmarire penala).
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Iulie 2010
ContSters137562, utilizator
Laelia a scris:

Cond de admisibilitate a cererii de liberare provizorie-art 160 indice 6- cererea poate fi facuta de invinuit/inculpat,sot, ruda apropiata a acestuia;
-cererea trebuie sa cuprinda numele, prenumele, domiciliul, calitatea precum si mentiunea cunoasterii dispozitiilor legii privitoare la cazurile de revocare a liberarii provizorii;
-depunerea cautiunii ( daca este cazul)
Problema cu prelungirea arestarii preventive in faza de judecata, n-am priceput-o ( in cursul judecatii, masura arestarii preventive, poate fi mentinuta sau revocata de instanta-asta stiu eu, prelungirea e valabila pt faza de urmarire penala).
Ups! am vrut doar sa corectez textul, dar se pare ca " m-am citat singura"
Scuze!
Spor la invatat celor noi.
Eu am facut o pauza caci am fost la mare, nu-mi pare rau caci baietelul meu de1 an si 9 luni s-a distrat tare mult, a stat numai in apa, nu puteam sa-l scot.
Dar din noaptea asta ma apuc iar de invatat, civil si procedura civila, la civil o sa termin mai repede caci anumite chestiuni le stiu deja, accent tb sa pun pe Teoria generala a obligatiilor, aici stau cel mai prost.
Spor sa aveti cu totii!

Alte discuții în legătură

Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2011 ContSters89182 ContSters89182 Stiu ca e cu o zi mai devreme, dar....;) hai sa-l demaram. Topicul, adica. De postat, eu zic ca de maine:) , dupa afisarea baremului din inm 2010. (vezi toată discuția)
Carti admitere magistratura! djems304 djems304 Sunt nou pe acest forum, proaspat absolvent de drept, si m-ar interesa si pe mine ce carti as avea nevoie pentru a invata in vederea sustinerii examenului la ... (vezi toată discuția)