avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura noiembrie 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura noiembrie 2010

salut, m-am hotarât să învaţ şi eu pentru examenul din toamnă....... sper să fac faţă efortului intelectual........FELICITARI TUTUROR CELOR CARE AU PARTICIPAT.....ªI SUCCES ÎN CONTINUARE CELOR CARE AU TRECUT ACEASTÃ ETAPA.
HELP!!!!!!!!
Neagu, p.gen, p.590-prelungirea arestarii inculpatului
...prelungirea duratei arestarii se dispune numai in faza de urmarire penala, in faza de judecata, masura arestarii preventive, luata atat in cursul urmaririi penale, cat si in cursul judecatii, poate fi mentinuta.
buuun, pana aici am inteles.dar, la pag. 597-mentinerea arestarii preventive, spune
...chiar si in cazul in care instanta de fond, condamnandu-l pe inculpat...dispune arestarea sau prelungirea arestarii prin hotarare, la termenul fixat pentru judecarea apelului sau recursului, instanta verifica din oficiu legalitatea arestarii si dispune prin incheiere motivata, prelungirea sau revocarea masurii.
pai, nu suntem in faza de judecata?instanta nu ar trebui sa pronunte mentinerea arestarii preventive?
si iar...HEEEELP!

liberarea provizorie:
care sunt conditiile prevazute de lege pendru admiterea in principiu?

Deci, instanta cand primeste cererea verifica
1. daca cuprinde toate mentiunile prev de art 160 ind. 6 alin. 2 si 3
2. daca a fost insusita de inv/inculp.

Dupa care trece la examinarea cererii in vederea admiterii in principiu.
Dar ce examineaza, ca Decizia ICCJ nr. 316/2007, citata si de Neagu la p 612, M-A BAGAT IN CEATA.:O

Nu stiu, dar nu pricep deloc procedura liberarii provizorii.
gata am priceput sau cel putin asa cred.Neagu asta ma baga in ceata rau de tot.#-o

am citit decizia de site-ul curtii, ca din cartea nu o pricepeam deloc.=D>
1.In caz de revocare a lib. proviz. se dispune arest prev.
recursul impotriva incheierii prin care s-a dispus revocarea lib. proviz. este sau nu suspensiv de executare?

2. Din prev art. 160 ind. 10 alin. 4 sar deduce ca in inch. prin care se disp. mentinerea lib. prov . nu este supusa nici unei cai de atac...?

pun cam multe intrebari, nu?
-La liberarea provizorie instanta examineaza daca inf. e savarsita din culpa iar in cazul inf. intentionate pedeaspa inchisorii sa nu depaseasca a18 ani.
-Recursul impotriva incheierii, prin care s-a revocat cerea de liberare provizorie nu este suspensiv de executare, se aplica art 160 indice 9 confor art 160 indice 10 alin 5.

Alte discuții în legătură

Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2011 ContSters89182 ContSters89182 Stiu ca e cu o zi mai devreme, dar....;) hai sa-l demaram. Topicul, adica. De postat, eu zic ca de maine:) , dupa afisarea baremului din inm 2010. (vezi toată discuția)
Carti admitere magistratura! djems304 djems304 Sunt nou pe acest forum, proaspat absolvent de drept, si m-ar interesa si pe mine ce carti as avea nevoie pentru a invata in vederea sustinerii examenului la ... (vezi toată discuția)