salut, m-am hotarât să învaţ şi eu pentru examenul din toamnă....... sper să fac faţă efortului intelectual........FELICITARI TUTUROR CELOR CARE AU PARTICIPAT.....ªI SUCCES ÎN CONTINUARE CELOR CARE AU TRECUT ACEASTÃ ETAPA.
Eu m-am inscris si la INM sa fiu incalzit pt toamna
Invatati cat putei, dar o sa fie cum vrea Dumnezeu
Eu ultima oara am fost la distanta de o speta(si la sfarsit m-am gandit la o speta 30 minute, am lasat gol 1 intrebare, si cu 1 min inainte de a da foiaa, am bifat gresit)
Prindeam un loc naspa, dar eram intrat...
Vorba unui fost coleg care a si intrat:"Dumnezeu stie de pe acum cine o sa intre" :)
E pauza totala pe aici, probabil toata lumea e cu burta pe carte sau ... la soare :tooth:
Cum mai stati fratilor cu invatatul? ca eu ma tot uit pe calendar numarand saptamanile si ma apuca groaza. Cu speranta in suflet ca va fi examen ma rog sa fie cat mai tarziu ca sa apuc sa bag la cap :hammer: Momentan trag de mine sa termin si eu intr-un final procedura civila. De ieri am dus copiii la tara asa ca am toate conditiile. Va urez dupa-masa placuta si mai intrati pe aici in pauzele de studiu.
Eu m-am reapucat de procedura penala. Spetele de anii trecuti la materia asta au fost destul de greute si sper sa inteleg mai bine proc penala acum la repetat.
Spor la invatat carmen si sa ne vedem cu bine in toamna si dupa aia ca magistrati. :)
Am trecut prin subiectele de promovare in functii de executie de la jud si proc pe anii 2008-2010. Daca ar da si la noi subiectele astea ar fi minunat. Nu inteleg totusi daca se cere rigoare la examenul de intrare in profesie de ce nu se cere aceeasi rigoare si la examenele de promovare in functiile de executie. :-/
Subiectele lor sunt mult mai usoare.
Ai dreptate, subiectele de la promovare sunt intr-adevar cel putin lejere, dar ... no comment!
Intrebati dragii mei despre invatat ...?! .... are cineva ceva cu mama:D?! ... glumeam .... eu care am intrat acum o luna in febra examenului nici nu are sens sa va mai spun cat de minunat ma simt, cum mi se pare ca am tot timpul din lume, nu intru in panica, nu am senzatia ca nu mai stiu nimic:D ... vi se pare cunoscut ?! Cred si eu.
Si hai, ca sa va motivez, ieri a mai intrat un prieten in cursa. Deci, mai sunt intarziati. Nu are sens sa despicam firul si sa discutam "discutii" despre admitere si examen. Trebuie sa ne mobilizam si mai ales, nimic fara Dumnezeu!
Si mai vreau sa va spun ca am inceput cu organizare si CEDO, am terminat realele si contractele si .... Doamne, cat mai e pana termin ....!!!! Dar nu asta e ideea ... eu procedez astfel: teorie si apoi spete pe fiecare bucatica, in masura in care se poate. Acum avem si noi vechime, ne-am mai confruntat cu anumite probleme si se poate lucra pe grile si inca mai bine decat sa stam numai pe teorie. Se fixeaza mult mai bine chestiuni de nuanta sau substrat. Sper sa reusesc sa trec macar de 2 ori prin teorie si apoi spete la general cat cuprinde.
Nu stiu daca e mult sau putin, dar cam 8-10 ore pe zi e ocupat cu invatatul. E cam greu dupa 15 ani, dar nu imposibil. Nu pot sa fortez mai mult pentru ca am si un bebe strumf de 5 luni, pe care nu il pot neglija, mai ales ca datorita lui m-am hotarat sa merg la examen.:) Si intre noi fie vorba, cred ca sunt unicat pe aici si mai cred ca daca va spun o sa imi spuneti cu siguranta ca daca promovez examenul, o sa pic psiho ... dar va spun, pentru ca ma simt "sora de suferinta cu voi" ... deci, subsemnata ... la o etate prea frageda si involburata de cat sunt eu de desteapta ... am promovat un examen ... si .... ce credeti ca am facut ... ????? ..... am refuzat postul. Da!
.............................................................................................................. - aici va las loc de comentarii .... hihihi! Numai ca dupa o vreme ... a fost cam asa #-o ... mda ... adica dupa un an cand am picat la 13 sutimi sub linie, iar contestatia mi-a fost respinsa. No, nu-i bai!
Mai in gluma, mai in serios, facand comparatie cu examenele de acum 14-15 ani, credeti-ma ca e mai bine cu sistemul actual. In 4 ore ai timp sa treci prin grile, dar sa scrii pana iti ies ochii din cap si sa te trezesti ca exact o fraza pe care ai scapat-o era notata cu un punctaj mai mare decat 3-4 pagini.... iti vine sa iti iei campii, credeti-ma. Imi amintesc ca la primul examen am primit probele si mijloacele de proba la procedura civila, o speta pe care am stat juma' de ceas si era punctat cu 0,50, la penal a fost infractiunea fapt consumat, iar la barem afara scria ca se puncteaza si infractiunea fapt epuizat. Deci ... a fost infernal.
Gata fratilor, concluzie: mai este timp, fara intrat in panica, se poate si mai rau, deci sa ne vedem de treaba! Stiu, stiu ca nu sunt cea mai potrivita pentru sfaturi, dar pentru ca imi sunteti dragi ... m-am gandit sa va scriu randurile astea.
Asa ca, mamici, tatici, "fonctionari"publici, alti candidati: spor, racoare, concentrare.
Pe curand!
Eu am inceput sa ma scol la 5 sa invat.Pt. exam din martie invatatm si eu 10-12 ore pe zi, dar aveam si dadaca.Acum mama(care a devenit dadaca full time) isi cam face programul cum vrea:((si in loc sa vina sa o ia pe Timi la 9(cum facea dadaca), vine la 11, dupa care la 17 imi da telefon ca are treaba si sa-mi tb sa-mi iau copilulX-(.Iar, in acest timp tb. sa mai fac si curat si mancare si, eventual, sa mai si calc.
La inceput ma apucase disperare, dupa care mi-am dat seama ca nu am ce sa fac, am tras aer in piept si conform principiului "Ce nu ma omoara, sigur ma intareste", continui cu invatatul.
cu invatatul stau f prost, cam 2 ore / zi si inca nu m-am intors la servici, asa ca nu stiu ce voi face de acum incolo, cred ca imi voi angaja o bona toata ziua in ultima luna inainte de examen si asta e...cat apuc atunci sa invat va fi hotarator
te inteleg perfect.
Hai sa angajam o bona comuna:))