avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura noiembrie 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura noiembrie 2010

salut, m-am hotarât să învaţ şi eu pentru examenul din toamnă....... sper să fac faţă efortului intelectual........FELICITARI TUTUROR CELOR CARE AU PARTICIPAT.....ªI SUCCES ÎN CONTINUARE CELOR CARE AU TRECUT ACEASTÃ ETAPA.
exam de capacitate va fi pe 6-7 noiembrie.
Avand in vedere anii precedenti, examenul de admitere in magistratura va fi ori mai devreme cu 1 saptamana, adica 31 octombrie, ori mai tarziu cu 1 sapt, adica 14 noiembrie

spor la invatat!
oti a scris:

Ai grija la Les -proc civila are pareri diferite "de restul lumii " in multe cazuri.Si eu l-am cumparat jubiland ca are referiri la Noul Cod (asta pt la anul) DAR au fost cei mai prost investiti 180 de lei ...dupa cartea de grile a lui M Ciobanu bineinteles :(

A!Nuuuuuuuuuuuuu.
Mi-a ajuns Les in facultate.Invat dupa Boroi
Buna!
Eu sunt in concediu, si ca principiu, mi-am propus mie insami ca, in aceasta perioada, nu invat!
Dupa cum se vede insa, tot nu ma prea pot abtine, si, daca altceva n-am prea facut, macar " bantui" pe forum,ca sa vad "care-i treaba".
Sincera sa fiu, as incerca sa profit de aceste cateva zile de vacanta, dupa care, o sa " atac" penalul.
Da parca nici faza cu " linistea vacantei" nu are aplicabilitate totala la mine, ca (sa nu radeti!), mi s-a imbolnavit motanu de litiaza renala asa ca, umblam fain la veterinar pt a ni se aplica un tratament adecvat ( ce sa-i faci, asa-i cand ai doi copii:D-cine are pisica ma intelege).

S-aveti spor, si ce sa mai zic? Cand am vazut calculul facut de Camicris cu privire la data probabila a examenului, m-a trecut un val, binecunoscut, de emotii, la gandul ca.... se apropie.....
Doamne ajuta!
Întrucât greșeam mult la procedură civilă, acum câțiva ani am decis că este cazul să studiez și eu un tratat. Prin urmare toată iarna nu am făcut nimic altceva decât să citesc tratatul lui Leș. Iar la concurs – surpriză – am avut la procedură civilă un rezultat mai prost chiar decât în anii în care nu citisem niciun tratat.
Cel mai bine e să vă puneți voi în locul magistraților ce fac subiecte și să vă închipuiți cum ar gândi ei: ’’sunt magistrat de mulți ani, am experiență și am fost desemnat să fac eu anul acesta subiectele (să zicem la spețe). Trebuie să procedez în așa fel încât să nu fiu criticat ulterior că am formulat subiecte interpretabile. O primă variantă ar fi ca ele să urmeze întocmai articolele din cod; ar fi prea simplu însă și mulți ar da răspunsuri corecte, deci nu e bine așa. E musai să fie mai dificile, căci va fi un concurs greu. Dar dacă mă iau după un autor de tratat? Hmmm, prea subiectiv, pentru că de multe ori mai sunt scrise și prostii acolo. Prin urmare, în afară de cod am altă sursă pe care mă pot bizui la greu, iar în cazul în care sunt contestații să mă bazez pe ea că ar putea să mă scoată la liman? … sigur că da. Este jurisprudența. Dacă o folosesc pe cea a instanțelor inferioare, aceasta ar putea fi anulată de instanțele cu rang superior. În concluzie, la spețele mele, mă voi folosi din plin de jurisprudența ÎCCJ… Iar mai târziu, când voi motiva răspunsurile pentru contestații voi cita din ea. Cine oare mă va putea contrazice? Doar e practica instanței supreme, iar eu dacă mă folosesc de ea nu pot fi criticat ori sancționat pentru că am făcut subiecte proaste.’’ Așa mi-am imaginat eu că ar putea suna gândirea celor din comisia de elaborare a subiectelor. Uitându-mă pe subiectele din anii anteriori precum și pe motivarea lor la contestații înclin să cred că gândirea mea nu este doar o fantezie ci chiar așa se întâmplă și în realitate, cel puțin în cazul subiectelor de speță.
Revenind la tratate nu mi se pare o idee înțeleaptă să le citiți din scoarță în scoarță. Veți avea probabil o bună idee de ansamblu a materiei, dar vor lipsi detaliile cu desăvârșire. Iar ei se ghidează după aceste detalii, mici amănunte ce la citire ar putea scăpa. Să presupunem varianta cea mai optimistă, în care veți ști un tratat ca pe apă. În cel mai fericit caz, el cuprinde viziunea subiectivă a autorului său și nu a judecătorilor ÎCCJ. Sunteți încântați de faptul că mai sunt inserate și elemente de jurisprudență? De ce să vi le explice altcineva care nu este judecător? Le puteți citi chiar voi, luate de la sursă și nu prin intermediari ce amestecă subiectivismul lor cu jurisprudența. Așa cum am avut plăcerea să constat, sunteți oameni harnici și foarte inteligenți, ce pot gândi independent și care merită cu siguranță să fie magistrați. Fiecare are stilul lui de pregătire ce nu seamănă cu al celuilalt. Vă reamintesc o posibilă metodă de pregătire, ce se bazează cu precădere pe: Coduri – Jurisprudență ÎCCJ – Grile pentru magistrați la concursul de promovare în funcție (sunt pe situl CSM) – Grile Boroi la civil și procedură civilă iar dacă nu sunteți mulțumiți puteți adăuga și grilele licenței de la Facultatea de Drept din cadrul Universității București (sunt pe situl Universității București). Cât despre cititul altor cărți sau tratate … cât mai puțin sau deloc. Mă rog, e doar o variantă de pregătire și nimeni nu spune că e cea corectă, deci trebuie luată sub beneficiu de inventar, ea având un caracter pur teoretic. Părerea mea.

oti a scris:

Ai grija la Les -proc civila are pareri diferite "de restul lumii " in multe cazuri

Les cum spuneam nu e o alegere buna

Alte discuții în legătură

Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2011 ContSters89182 ContSters89182 Stiu ca e cu o zi mai devreme, dar....;) hai sa-l demaram. Topicul, adica. De postat, eu zic ca de maine:) , dupa afisarea baremului din inm 2010. (vezi toată discuția)
Carti admitere magistratura! djems304 djems304 Sunt nou pe acest forum, proaspat absolvent de drept, si m-ar interesa si pe mine ce carti as avea nevoie pentru a invata in vederea sustinerii examenului la ... (vezi toată discuția)