avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura noiembrie 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura noiembrie 2010

salut, m-am hotarât să învaţ şi eu pentru examenul din toamnă....... sper să fac faţă efortului intelectual........FELICITARI TUTUROR CELOR CARE AU PARTICIPAT.....ªI SUCCES ÎN CONTINUARE CELOR CARE AU TRECUT ACEASTÃ ETAPA.
zz-man multumesc! Eu una nu am mai dat niciodata acest examen si chiar nu stiu cum se desfasoara si pe ce sa ma axez, am inceput sa invat din carti si tratate si am impresia ca nu mai stiu nimic si ca e supraomenesc sa acumulezi atata informatie. Am avut impresia ca toti cei care au luat acest examen au stiu cartile si tratatele astea si in somn. Am sa invat si eu la civil din carti iar la restu ma bazez pe coduri si multa jurisprudenta daca asa a functionat la multi care au intrat. Am inteles ca e undeva un link cu jurisprudenta si ril-uri, va rog sa-mi spuneti si mie unde ca sunt mai noua pe forum. Multumesc inca o data pt sfaturile sincere ale lui zz-man=D>, poate mai sunt si alte persoane care ne pot impartasii din experienta lor.
Ultima modificare: Luni, 9 August 2010
zz-man, utilizator
Zilele trecute am făcut un mic update adăugând totodată și materiale mai noi. Prin urmare penalul și procedura penală sunt la zi. Am introdus de asemenea completul de 9 și Secțiile Unite. Ar mai rămâne civilul și comercialul de actualizat începând cu lipsurile din 2009 și continuând cu anul 2010 (inclusiv ril-uri). Asta ar fi în sarcina voastră dacă sunteți interesați. Trebuie precizat faptul că atunci când am făcut acea culegere, spre sfârșitul anului 2009 lipseau unele hotărâri din acel an și care au fost publicate ulterior. Aici se poate găsi update-ul făcut:
[ link extern ] /
Nota bene: în primăvara lui 2009 la ÎCCJ a fost o speță din care s-a formulat un subiect de examen (tot speță, deci de 2,5 puncte). În toamna lui 2009 încă nu fusese publicată pe site iar eu nu am citit-o, nefiind prinsă în culegere. Nu știu când în sfârșit s-a publicat, cert este că mult mai târziu, abia recent descoperind-o. M-aș fi așteptat ca ei să publice spețele ulterioare undeva jos în site, sub ultima speță publicată, în schimb le-au pus între celelalte și nu am observat acest lucru. Chestia e că am greșit-o la examenul cu pricina. Vă spun acest lucru ca să nu mai repetați greșelile mele și să cercetați jurisprudența recent apărută până aproape de concurs. O altă speță în schimb fusese prinsă în culegere și a fost dată la concurs, dar de fiecare dată am trecut în mod superficial prin ea, iar la examen am pus răspuns greșit. Cu alte cuvinte, aceste două cazuri puteau fi rezolvate în mod fericit de mine, dar neactualizarea într-un caz și superficialitatea în celălalt m-au privat de 5 puncte mari. Spun lucrurile astea cu scopul de a nu face și voi aceleași greșeli ce vă pot lua puncte prețioase. Citiți atent, de multe ori, rețineți, pricepeți logica din spatele hotărârilor, actualizați iar în final s-ar putea să aveți parte de o surpriză plăcută și pe deplin meritată. ;)
Ultima modificare: Luni, 9 August 2010
zz-man, utilizator
AVIZ!!! Tratatul lui Neagu = cum sa ne gidilam ego-ul ( noi, autorul). Cei care nu
l-ati cumparat, felicitari! E scump ( 200 ron ambele vol.) si nu face! Eu am inceput in we sa lucrez cu el, m-am lecuit , maine merg sa cumpar altceva, cred ca Mateut .
Daca aveti experiente pozitive cu vreun autor la procedura..., vreo sugestie... au vreun avertisment...X-(
zz-man [ link extern ] .../

fisierele in afara de RIL uri nu se deschid :(
Ril urile sunt incluse si in tratatul lui Neagu (cel de 2010 )de ex.,mi le am scos si eu si am constatat invatand

Laudabil gestul tau ..=D> Multumim
...spre deosebire de cei care au inceput sa faca "comert" cu rezumate care garanteaza succesul la examen.
Cred totusi ca mai bine stau sa ma pregatesc 2-3 ani decat sa invat "pe rapid" (daca ai cum face asta) si apoi sa devin un jude/proc care "le bajbaie" .e nevoie de mai mult decat de a invata un "rezumat", o pregatire complexa cu toate cele mentionate deja aici pe forum
Ultima modificare: Marți, 10 August 2010
oti, utilizator

Alte discuții în legătură

Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2011 ContSters89182 ContSters89182 Stiu ca e cu o zi mai devreme, dar....;) hai sa-l demaram. Topicul, adica. De postat, eu zic ca de maine:) , dupa afisarea baremului din inm 2010. (vezi toată discuția)
Carti admitere magistratura! djems304 djems304 Sunt nou pe acest forum, proaspat absolvent de drept, si m-ar interesa si pe mine ce carti as avea nevoie pentru a invata in vederea sustinerii examenului la ... (vezi toată discuția)