Zilele trecute am făcut un mic update adăugând totodată și materiale mai noi. Prin urmare penalul și procedura penală sunt la zi. Am introdus de asemenea completul de 9 și Secțiile Unite. Ar mai rămâne civilul și comercialul de actualizat începând cu lipsurile din 2009 și continuând cu anul 2010 (inclusiv ril-uri). Asta ar fi în sarcina voastră dacă sunteți interesați. Trebuie precizat faptul că atunci când am făcut acea culegere, spre sfârșitul anului 2009 lipseau unele hotărâri din acel an și care au fost publicate ulterior. Aici se poate găsi update-ul făcut:
[ link extern ] /
Nota bene: în primăvara lui 2009 la ÎCCJ a fost o speță din care s-a formulat un subiect de examen (tot speță, deci de 2,5 puncte). În toamna lui 2009 încă nu fusese publicată pe site iar eu nu am citit-o, nefiind prinsă în culegere. Nu știu când în sfârșit s-a publicat, cert este că mult mai târziu, abia recent descoperind-o. M-aș fi așteptat ca ei să publice spețele ulterioare undeva jos în site, sub ultima speță publicată, în schimb le-au pus între celelalte și nu am observat acest lucru. Chestia e că am greșit-o la examenul cu pricina. Vă spun acest lucru ca să nu mai repetați greșelile mele și să cercetați jurisprudența recent apărută până aproape de concurs. O altă speță în schimb fusese prinsă în culegere și a fost dată la concurs, dar de fiecare dată am trecut în mod superficial prin ea, iar la examen am pus răspuns greșit. Cu alte cuvinte, aceste două cazuri puteau fi rezolvate în mod fericit de mine, dar neactualizarea într-un caz și superficialitatea în celălalt m-au privat de 5 puncte mari. Spun lucrurile astea cu scopul de a nu face și voi aceleași greșeli ce vă pot lua puncte prețioase. Citiți atent, de multe ori, rețineți, pricepeți logica din spatele hotărârilor, actualizați iar în final s-ar putea să aveți parte de o surpriză plăcută și pe deplin meritată. ;)