avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura noiembrie 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura noiembrie 2010

salut, m-am hotarât să învaţ şi eu pentru examenul din toamnă....... sper să fac faţă efortului intelectual........FELICITARI TUTUROR CELOR CARE AU PARTICIPAT.....ªI SUCCES ÎN CONTINUARE CELOR CARE AU TRECUT ACEASTÃ ETAPA.
zz-man, cam la aceasta concluzie am ajuns si eu, dar, din pacate, asta dupa ce-am " busit", cu talent , ex. din martie.
In opinia mea, ai perfecta dreptate!
Bafta multa si tie, ca in curand se termina cursul, si intri, in mod real " in paine".
zz-man, m-ai uns pe suflet! Eu cam asa procedez de cand am inceput cursa ... se intipareste mult mai bine si poti singur sa "vezi" nuantele problemei.
By the way, multam fain ca ai postat jurisprudenta ICCJ, imi sunt de un real ajutor.

'Stimati tovarasi si preteni concorenti", nu mai e mult si se vine luna octombrie - ca e sfarsit ca e inceput, nu mai are importanta -. Probabil simtiti cum valuri de caldura va inunda stomacul, cum se ususca epiglota sau, dupa caz, ca vi se ridica tensiunea. Nu mai suntem tineri aboslventi, cu matreia proaspata in cap, avem familii, servicii si acum sunt si alte probleme care ne ocupa mintea si mai ales timpul. Sunt perfect de acord ca trebuie stiuta teoria, dar teoria vazuta ca un suport, nu mai mult. Nu se mai vede padurea de copaci, cam asta e cu trataele. Stiti dupa ce mi-am fixat penalul general - si asta dupa 15 ani - ?! Cu o carte a a lui Bulai si Mitrache, se numeste drept penal roman, partea generala - culegere de probleme din practica judiciara - 1994. nah! E structurata ca in cod, capitolul-sectiunea-articole - probleme culese din jurisprudenta si la sfarsit solutii si interpretare. Minunat! Usor si clar.
Ei, daca am avea timp pe care sa il alocam doar studiului si asta vreo jumate de an in care sa nu existe nimic altcvea, de acord ... se poate studia intr-o veselie .... dar asa ...
no, iarasi m-am lungit cu vorba ... trebuie sa va las, dragii mei, am intalnire cu "pretenu'" Boroi.
Pupici si pe curand!
Am terminat civilul si mi-e si frica sa fac grile din materia parcursa la inceput :O. Una peste alta la civl am mers pe mana lui Boroi - cursul selectiv completat cu Barsan si Deak, si la procedura la fel, chit ca nu e foarte usoara si strucurata exprimarea - asta o spun dupa ce am parcurs unele puncte si din Tabarca. Am facut grilele lui Boroi la civil si procedura civila de peste tot, plus am inceput cu grilele date la licenta la bucuresti la drept - acelasi om e autorul B-) La examene la subiectele de civil se vede clar mana lui, felul cum e pusa intrebarea sau chiar aceleasi intrebari ;) plus am inceput sa citesc jurisprudenta si ril-urile puse de zz-man - multumiri inca o data :worthy: Cat despre intrebarile de la examenele de promovare mie mi se pare foarte simple, daca s-ar da asa ceva ar fi minunat, e diferenta de o clasa, dar sunt bune si alea.
Azi incep lupta cu penalul :O Tot citind forumul am vazut ca nu am fost prea inspirata cumparand tratatul lui Neagu, asa ca probabil voi lua ca baza mapa lui Neagu si codul + jurisprudenta ICCJ si muuuulte grile - eu retin mult mai usor daca tot fac pe grile.
Acu o intrebare, la Penal general am cartea celor doi Mitrache editia VII - cea galbena. Stau cu tematica data in martie in fata si nu ii dau de cap, probabil ma tampesc eu, nu ar fi ceva iesit din comun.
Nu gasesc pe cuprins clar raspunderea persoanei juridice. Ma ajutati si pe mine va rog!
Camicris, aceleasi calcule legate de data examenului le-am facut si eu vineri. Sper sa fie in 14 noiembrie, cred ca toti de aici doresc asta :D
Acu va las ca imi face cu ochiu penalul. Spor sa aveti!
Ultima modificare: Luni, 9 August 2010
carmen_miron, utilizator
carmen_miron a scris:

Acu o intrebare, la Penal general am cartea celor doi Mitrache editia VII - cea galbena. Stau cu tematica data in martie in fata si nu ii dau de cap, probabil ma tampesc eu, nu ar fi ceva iesit din comun.
Nu gasesc pe cuprins clar raspunderea persoanei juridice. Ma ajutati si pe mine va rog!

Cartea lu Mitrache e oricum structurata aiurea si nu urmareste ordinea din cod dar e utila la explicatii si exemple. In editia a VI - a pe care o am de asemenea nu exista vreun subcapitol referitor la raspunderea persoanei juridice dar gasesti referiri la pj incepand de la "Subiectii infractiunii".
Multam ZZ-MAN de sfaturi si indicatii. Eu sunt intr-o lupta continua cu, codurile care reprezinta dupa parerea mea 60% din baza subiectelor de examen.
carmen_miron a scris:

pag 122-126.

Alte discuții în legătură

Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2011 ContSters89182 ContSters89182 Stiu ca e cu o zi mai devreme, dar....;) hai sa-l demaram. Topicul, adica. De postat, eu zic ca de maine:) , dupa afisarea baremului din inm 2010. (vezi toată discuția)
Carti admitere magistratura! djems304 djems304 Sunt nou pe acest forum, proaspat absolvent de drept, si m-ar interesa si pe mine ce carti as avea nevoie pentru a invata in vederea sustinerii examenului la ... (vezi toată discuția)