Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Totuși, să ajungi să susții că unii dau bani ca să intre în acest sistem sau că acele întrebări au fost anulate la contestație pentru a intra cine trebuie mi se pare stupid. Un viitor magistrat trebuie să își păstreze calmul și să judece la rece, în mod obiectiv, pe bază de dovezi și nu pe simple supoziții. Și eu am susținut acest concurs mulți ani, iar dacă aș fi observat astfel de aspecte ce ar fi împietat asupra imparțialității celor din comisia de examinare renunțam de mult. Cei din comisie sunt judecători de instanță superioară, procurori DNA, DIICOT sau SUPC ori fac parte din CSM după ce în prealabil au lucrat la instanță sau parchet. Cu alte cuvinte sunt persoane care au anchetat/judecat inclusiv magistrați. Astfel de persoane nu permit accesul în sistem a viitorilor magistrați în alt mod decât pe merit, prin promovarea concursului de admitere. Și ei au învățat mult, s-au pregătit temeinic ani în șir, au avut multe cauze pe rol trecând cu bine de toate aceste sarcini. Chiar dacă prin presă apar de multe ori magistrați cu probleme, ce se află sub urmărire penală ori sunt judecați, totuși numărul acestora este de sub 1 % din corpul magistraților. Cu toții știm problemele cu care se confruntă justiția întrucât pe acest thread deschis aici sunt persoane care au diferse profesii juridice. Le-am întâlnit în meseriile noastre de-a lungul timpului. Totuși, a susține că se intră cu bani ori pe pile în sistem e o tâmpenie. Îmi amintesc de admiterea pe post din primăvară.
Tradiția nescrisă arată că după un examen dificil urmează unul mai lejer. În general când te frigi cu astfel de subiecte ai tendința de a pune în comisia viitoare persoane cu mai multă experiență și ale căror subiecte date în sesiuni anterioare au fost pozitiv recepționate. În toamnă va fi altfel.
M-am uitat si eu la rezultate. Cred ca ce s-a intamplat cu examenul acesta, cu felul de intocmire a subiectelor este inadmisibil. Asa ceva nu s-a intamplat niciodata. 72 de persoane cu medii peste 7?:stunned:Pe 200 de locuri?
@carmen_miron
Explicatia lui este foarte logica dar dupa cum vezi chiar el sustine ca exista si situatii in care considerarea faptului ca uciderea din culpa art. 178 alin. 3, este infractiune complexa, poate duce la situatii inacceptabile ref. la recidiva si la actele de clementa. In concluzie tot ce zice instanta suprema ramane.
Ref. la ex de la inm se pare ca nu s-au ocupat toate locurile, voi ce parere aveti?