avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura noiembrie 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura noiembrie 2010

salut, m-am hotarât să învaţ şi eu pentru examenul din toamnă....... sper să fac faţă efortului intelectual........FELICITARI TUTUROR CELOR CARE AU PARTICIPAT.....ªI SUCCES ÎN CONTINUARE CELOR CARE AU TRECUT ACEASTÃ ETAPA.
grilele din august de la inm au fost naucitoare, ceva de genu"ce naiba e asta?de unde au scos-o..."
ma rog, dupa ce iti trece buimaceala descoperi ca scria in carte, sau ca da, e logica varianta lor de raspuns.

tare mi-e teama ca asta ne asteapta si pe noi..
pai ganditi-va, noi avem cateva luni sa invatam, iar ei au cateva luni sa tot faca grile naucitoare

dar nu renuntam:training:, nu ne dam batuti asa usor...
sau cum se zice.. cu o moarte toti suntem datori
si ce nu ne omoara ne intareste..
asa ca trebuie sa invatam si iar sa invatam :closedtopic:

hai, spor, mai avem putin timp.. nu abandonam..
Salut, am lucrat 4 ore testul INM. Nu stiu daca 41 de puncte obtinute ar trebui sa ma demoralizeze :( în conditiile in care din aprilie am reusit sa trec o data prin toate materiile si din august am reluat penalul general. Acum fac penalul special ...
Voi ce punctaj ati obtinut:((
Am citit pe celălalt topic privind admiterea la INM diferite păreri ale celor ce au susținut acest concurs. Sunt de acord că a fost foarte greu de data asta și că multe subiecte au avut formulări imprecise, cu un nivel de dificultate destul de ridicat. Totuși, să ajungi să susții că unii dau bani ca să intre în acest sistem sau că acele întrebări au fost anulate la contestație pentru a intra cine trebuie mi se pare stupid. Un viitor magistrat trebuie să își păstreze calmul și să judece la rece, în mod obiectiv, pe bază de dovezi și nu pe simple supoziții. Și eu am susținut acest concurs mulți ani, iar dacă aș fi observat astfel de aspecte ce ar fi împietat asupra imparțialității celor din comisia de examinare renunțam de mult. Cei din comisie sunt judecători de instanță superioară, procurori DNA, DIICOT sau SUPC ori fac parte din CSM după ce în prealabil au lucrat la instanță sau parchet. Cu alte cuvinte sunt persoane care au anchetat/judecat inclusiv magistrați. Astfel de persoane nu permit accesul în sistem a viitorilor magistrați în alt mod decât pe merit, prin promovarea concursului de admitere. Și ei au învățat mult, s-au pregătit temeinic ani în șir, au avut multe cauze pe rol trecând cu bine de toate aceste sarcini. Chiar dacă prin presă apar de multe ori magistrați cu probleme, ce se află sub urmărire penală ori sunt judecați, totuși numărul acestora este de sub 1 % din corpul magistraților. Cu toții știm problemele cu care se confruntă justiția întrucât pe acest thread deschis aici sunt persoane care au diferse profesii juridice. Le-am întâlnit în meseriile noastre de-a lungul timpului. Totuși, a susține că se intră cu bani ori pe pile în sistem e o tâmpenie. Îmi amintesc de admiterea pe post din primăvară. Fiul unui mare magistrat, de la cel mai înalt nivel posibil, ba chiar șef a susținut și el acest concurs, iar pentru că era probabil inteligent ca acesta, a avut un punctaj bun, cam 60 și ceva de puncte, destul de aproape față de ultimul admis. Bineînțeles că nu a intrat. Cu greu ai putea găsi o persoană ca părintele său situată atât de sus în acest sistem juridic și totuși fiul său nu a intrat (deși poate că merita întrucât învățase și avusese un punctaj bun). Este o pildă în plus ce demonstrează încă o dată că se intră absolut pe merit în sistem. Mai ar fi și problema contestațiilor când se cere renumărarea manuală a punctajului obținut știut fiind faptul că lucrările candidaților sunt corectate în primă fază în mod electronic, de o mașinărie. Un susținător al teoriilor conspirației aici s-ar putea gândi că ar putea fi fraude. La o corectare manuală să zicem că o persoană a bifat la multe întrebări un singur răspuns corect când de fapt erau două. Un corector interesat ar putea lua un pix de culoare neagră și ar încercui inclusiv a doua literă, făcând ca din răspuns greșit punctul respectiv să se transforme în răspuns corect. Ar fi o operațiune de durata a câtorva secunde – maxim un minut-două. Și din nou ne punem pe verificat răspunsurile din contestații în ultimii ani. Ce observăm? Simplu. În urma unor astfel de contestații nu a trecut nimeni în partea celor admiși. Prin urmare pică și această variantă. Adepții conspirației vor găsi alte scenarii. E o țară liberă și fiecare poate susține ce vrea. Dar să aducă și dovezi. Acuma, revenind la concursuri, nu este prima dată când se dau subiecte peste bibliografia oficială. În noiembrie 2009 de pildă a fost o întrebare despre o infracțiune iar o variantă de răspuns era – tentativă la infracțiunea de omor calificat – deși omorul în toate variantele sale nu făcea parte din bibliografia de examen. Din fericire în martie nu prea au mai fost probleme de acest gen. Mulți dintre voi se sperie la gândul că ar putea și în toamnă să pice subiecte încâlcite ca acestea din vară. Eu zic să stați liniștiți pentru că fulgerul nu va lovi de două ori în același loc. Există două comisii care ne interesează – cea de elaborare a subiectelor și cea de contestații. Dacă prima dintre ele nu prea și-a făcut datoria așa cum trebuie, în schimb cea de contestații a judecat în mod obiectiv, anulând multe întrebări. Din ambele fac parte magistrați și cred că vă dați și voi seama că primilor nu prea le pică bine deloc că li se anulează întrebări, acest lucru afectându-le într-un fel (fie și moral) profesionalismul juridic. Suntem ca la o judecată de fond unde prima instanță a greșit în hotărârea sa iar în calea de atac s-a restabilit legalitatea. Trebuie să apreciem și să respectăm faptul că cei din cea de-a doua comisie au îndreptat lucrurile. Și ce ne interesează pe noi? ar putea spune cineva care se pregătește intens pentru la toamnă ori pentru anul viitor la INM. Păi are legătură. Din câte am auzit și eu (e drept că poate sub formă de zvonuri, dar de o oarecare factură credibilă) în general cei ce compun subiecte controversate sau greșite nu prea mai sunt convocați la o viitoare sesiune de concurs. Alții vor face subiectele – poate și ei confuzi sau din contră poate mult mai înțelepți. În concluzie eu consider că viitorul concurs nu va mai semăna cu acesta ci va fi diferit. Tradiția nescrisă arată că după un examen dificil urmează unul mai lejer. În general când te frigi cu astfel de subiecte ai tendința de a pune în comisia viitoare persoane cu mai multă experiență și ale căror subiecte date în sesiuni anterioare au fost pozitiv recepționate. În toamnă va fi altfel.
zz-man, nu am atatea aplauze cate ai merita. De fiecare data esti la obiect, punctand cu precizie si obiectivitate fiecare aspect. Inca o data, toata consideratia!
Ultima modificare: Marți, 31 August 2010
doniacris, utilizator

Alte discuții în legătură

Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2011 ContSters89182 ContSters89182 Stiu ca e cu o zi mai devreme, dar....;) hai sa-l demaram. Topicul, adica. De postat, eu zic ca de maine:) , dupa afisarea baremului din inm 2010. (vezi toată discuția)
Carti admitere magistratura! djems304 djems304 Sunt nou pe acest forum, proaspat absolvent de drept, si m-ar interesa si pe mine ce carti as avea nevoie pentru a invata in vederea sustinerii examenului la ... (vezi toată discuția)