avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
LIVE, ACUM ESG în România: Reglementări și implementarea practică a cerințelor de raportare
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura noiembrie 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura noiembrie 2010

salut, m-am hotarât să învaţ şi eu pentru examenul din toamnă....... sper să fac faţă efortului intelectual........FELICITARI TUTUROR CELOR CARE AU PARTICIPAT.....ªI SUCCES ÎN CONTINUARE CELOR CARE AU TRECUT ACEASTÃ ETAPA.
artax a scris:

Poate ca ne stresam degeaba, si lucrurile vor evalua normal...am intrat pe site-ul INM , in 30 sept 2009 s-a publicat organizarea concursului pt. 15 nov. 2oo9...

da dar fusese luat in discutia plenului CSM din data de 24 sept 2009
Deci in 14 noiembrie nu mai poate fi asa ca nu ne ramane decat sa urmarim ordinea de zi a csm.
Ultima modificare: Luni, 27 Septembrie 2010
carmen_miron, utilizator
carmen_miron a scris:

artax a scris:

Poate ca ne stresam degeaba, si lucrurile vor evalua normal...am intrat pe site-ul INM , in 30 sept 2009 s-a publicat organizarea concursului pt. 15 nov. 2oo9...

da dar fusese luat in discutia plenului CSM din data de 24 sept 2009
Deci in 14 noiembrie nu mai poate fi asa ca nu ne ramane decat sa urmarim ordinea de zi a csm.

ne ramane sa repetam.. pana la urma tot il anunta, tot se organizeaza, important este ca noi sa fim pregatiti bine pentru examen. :luck:

Invatam, repetam ... dar eu am senzatia ca nu inaintez, parca ma blochez in proceduri :(( Si ma apuca asa o disperare.
sunteti blocati?.....stati sa va blochez eu de tot:
cititi si spune-ti si mie ce intelegeti:
prima:Dec 17/2008 RIL
"cererea de revizuire îndreptată împotriva unei hotărâri judecătoreşti definitive, pronunţată în temeiul art. 2781 alin. 8 lit. a) şi b) din Codul de procedură penală, este inadmisibilă. "

a doua:Secţia penală, sentinţa nr. 255 din 18 februarie 2010

"Cererea de revizuire adresată direct instanţei se trimite procurorului competent, potrivit art. 397 alin. (1) C. proc. pen., prin sentinţă, care poate fi atacată cu recurs, inclusiv în cazul în care cererea de revizuire a fost formulată împotriva hotărârii judecătoreşti având ca obiect o plângere împotriva rezoluţiilor sau ordonanţelor procurorului de netrimitere în judecată, pronunţată în temeiul art. 2781 alin. (8) lit. a) şi b) C. proc. pen. În acest sens, în considerentele Deciziei nr. 16 de la 6 aprilie 2009, publicată pe pagina de internet a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Secţiile Unite, respingând recursul în interesul legii, au reţinut că reglementările cuprinse în art. 397 alin. (1) şi art. 399 alin. (1), (2) şi (5) C. proc. pen. nu sunt susceptibile de interpretare, precum şi că însuşi ansamblul dispoziţiilor cuprinse în art. 402, 403, 404, 405 şi 406 C. proc. pen., prin care sunt reglementate măsurile premergătoare ce trebuie luate după primirea lucrărilor trimise de procuror, procedura admiterii în principiu a cererii de revizuire, măsurile ulterioare admiterii ei în principiu şi soluţiile ce se pot adopta în cadrul rejudecării, nu îngăduie presupunerea că o asemenea cerere ar putea fi adresată şi direct instanţei, fără parcurgerea etapei prealabile de efectuare a actelor de cercetare de către procuror, căruia îi revine obligaţia să înainteze întregul material de verificare împreună cu concluziile sale."

Deci....NU PRICEP.
eu inteleg asa: cererea de revizuire impotriva unei hot pronuntate in temeiul art.278^1 alin 8, lit.a) si b) este inadmisibila, dar daca o introduci direct la instanta de judecata, instanta nu poate sa dea direct o solutie, ci trebuie sa respecte procedura, adica sa o trimita la procuror...
si abia dupa aceea o declara inadmisibila.

Alte discuții în legătură

Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2011 ContSters89182 ContSters89182 Stiu ca e cu o zi mai devreme, dar....;) hai sa-l demaram. Topicul, adica. De postat, eu zic ca de maine:) , dupa afisarea baremului din inm 2010. (vezi toată discuția)
Carti admitere magistratura! djems304 djems304 Sunt nou pe acest forum, proaspat absolvent de drept, si m-ar interesa si pe mine ce carti as avea nevoie pentru a invata in vederea sustinerii examenului la ... (vezi toată discuția)