avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura noiembrie 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura noiembrie 2010

salut, m-am hotarât să învaţ şi eu pentru examenul din toamnă....... sper să fac faţă efortului intelectual........FELICITARI TUTUROR CELOR CARE AU PARTICIPAT.....ªI SUCCES ÎN CONTINUARE CELOR CARE AU TRECUT ACEASTÃ ETAPA.
am dat cautare pe net "conditiile in care se dispune ridicarea sau modificarea controlului judiciar"
si ce credeti ca mi-a aparut:
la modificare cazul lui Becali, iar la ridicare cazul lui Cioaca...sa-ti vina sa mori nu alta#-o
carmen_miron a scris:

camicris a scris:

am dat cautare pe net "conditiile in care se dispune ridicarea sau modificarea controlului judiciar"
si ce credeti ca mi-a aparut:
la modificare cazul lui Becali, iar la ridicare cazul lui Cioaca...sa-ti vina sa mori nu alta#-o
:happy:
hai sa vad eu ce inteleg chit ca nu am ajuns pana acolo.

deci eu asa inteleg, modificare inseamna ca-i ridica una sau mai multe din obligatiile stabilite de instanta, dar ramane liberat provizoriu sub control judiciar,
iar ridicare inseamna ca va fi judecat in stare de libertate.
Acum...nelemurirea mea este cu recursul...este sau nu suspensiv de executare.
Din "analiza profunda" a codului de procedura penala eu am dedus faptul ca atunci cand inv/iculp ar putea fi pus in libertate...recursul este suspensiv de executare(adica respecticul ramane in arest)
iar atunci cand este luata o masura preventiva nu este suspensiv de executare(adica pe respectivul il aresteaza)

asa m-am chinuit eu sa inteleg masurile preventive#-o#-o#-o#-o#-o
In mapa lui Neagu uita-te la liberarea provizorie, exista si liberarea provizorie sub control judiciar - pag 162
Conditii:
- exista dispusa arestarea preventiva
- a comis infractiune din culpa sau intentie cu pedeapsa mai mica de 18 ani - vezi si RIL 7/2009
- sa nu existe date ca exista necesitatea de a-l impiedica sa comite alte infractiuni
- sa nu zadarniceasca aflarea adevarului
Ce e cu noi? Nimeni nu mai spune nimic? Stiu, toti asteptam anuntarea concursului...:luck:

Alte discuții în legătură

Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2011 ContSters89182 ContSters89182 Stiu ca e cu o zi mai devreme, dar....;) hai sa-l demaram. Topicul, adica. De postat, eu zic ca de maine:) , dupa afisarea baremului din inm 2010. (vezi toată discuția)
Carti admitere magistratura! djems304 djems304 Sunt nou pe acest forum, proaspat absolvent de drept, si m-ar interesa si pe mine ce carti as avea nevoie pentru a invata in vederea sustinerii examenului la ... (vezi toată discuția)