avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura noiembrie 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura noiembrie 2010

salut, m-am hotarât să învaţ şi eu pentru examenul din toamnă....... sper să fac faţă efortului intelectual........FELICITARI TUTUROR CELOR CARE AU PARTICIPAT.....ªI SUCCES ÎN CONTINUARE CELOR CARE AU TRECUT ACEASTÃ ETAPA.
Desi mi-am propus sa nu m-ai intervin trebuie sa o fac din respect pentru un coleg.
Nu este o generalizare si nici prejudecati, am gresit o data in sensul asta si mi-am cerut scuze.
aceasta persoana un alt oarecare a mai intervenit in discutiile de pe forum cu mult inainte de examen, initial dand informatii eronate menite sa ne dezavantajeze, informatii " din surse" cum ar fi ca data examenului este 5 decembrie, apoi si-a dat arama pe fata criticand pe cei care sustin acest examen. La data aceea a fost deconspirat. Daca nu ma insel atunci se numea " un oarecare", si folosea acelasi ton si limbaj" modus operandi".Nu este verificat, cea ce spun si nici nu am de gand sa o fac, nu merita, am vrut doar sa arat ca pentru mine acestea sunt " indicii temeinice" caeste aceasi persoana care nu este un candidat la examenul acesta , desi s-a mai dat candidat si inainte , dar atunci a fost prins. Iar replica lui la amenintarea mea justa ma face sa cred ca nu am gresit.
Eu doresc sa inchid subiectul acesta, am vrut doar sa ii raspund la un coleg pentru care am o reala admiratie.
un.coleg a scris:

alt oarecare a scris:

pana la urma care are treburi mai importante poate sa nu mai dea deloc decat sa incurce lumea, asa ar fi cel mai corect. te pomenesti acum ca o sa incurce toate examenele de acum incolo pana o sa le convina un post.
nu poate fi calificat gestul si ar trebui interzis, cine are treburi mai importante sa stea acasa sa nu mai incurce lumea.
astea sunt profesii de sacrificiu personal si familial, tre-sa te duci noapte la arestari, nu e loc de mofturosi

Imi faci impresia ca daca intr-adevar "ocupi"(am folosit corect termenul) demnitatea de magistrat, realizezi lucrul asta in mod nelegitim, pentru ca n-ai inteles nimic din profesie. Ce vrei sa demonstrezi prin atitudinea asta? Faptul ca magistratii/viitorii magistrati pot fi cinici?Ca nu poseda o ierarhie a valorilor?Cine te-a invatat pe tine ca profesia de magistrat e una de sacrificiu familial? De unde isi extrage un magistrat echilibrul necesar justei aprecieri a unor situatii de fapt daca nu din familie?Crezi cumva ca sunt de ajuns cartile de drept pentru a fi un bun profesionist si a "masura" corect cu o astfel de balanta vietile altora?Materia prima in profesia asta e omul, nu hartia. Lucrezi/o sa lucrezi cu povesti de viata, nu cu romane politiste. Si cu arestarile...nu-i ca-n filme, nu se intampla atat de des sa fii de serviciu si nu poti lipsi cu zilele de-acasa...cel putin nu invocand familiei motivul asta.

PS. Ma adresez celorlalti: e regretabila atitudinea de mai sus, dar de unde ati presupus voi ca ar fi vorba despre un inm-ist?Cumva aplicati generalizarea, din nou?Credeti ca prejudecatile sunt utile unei persoane care aspira la statutul de magistrat?
dap. threadul a fost improscat cu mizerii de un cinism infiorator.
Imi cer scuze de greselile de ortografie acum am observat dupa ce am postat.
Eu sunt convinsa ca acest oarecare sau un alt oarecare daca este aspirant la un post de magistrat o sa pice psihologicul, agresivitatea lui este prea evidenta, nu e deloc echilibrat.
Pe de alta parte, eu care am un copil de 2 ani nu as putea renunta la un post indiferent unde ar fi acela, dar inteleg perfect o mama care renunta pentru ca distanta e prea mare si nu mi se pare de condamnat.
De altfel suntem liberi sa dam acest examen si sa refuzam postul chiar daca luam 9, fiecare face ceea ce considera ca e mai bine pentru el.
petra13 a scris:

Imi cer scuze de greselile de ortografie acum am observat dupa ce am postat.

Daca e un inm-ist, atunci va asigur ca nu e un curent de opinie inoculat in timpul formarii profesionale, ci doar un caz izolat nefericit. In INM se cultiva si incurajeaza respectul fata de colegi si justitiabili. Exista mici invidii si ironii colegiale, asa cum se intampla si in alte profesii, dar acestea nu trebuie sa degenereze. Intr-adevar, cei cu experienta au o modalitate ce poate parea la prima vedere mai accesibila in raport de INM, dar acest lucru se compenseaza cu interdictia la transfer timp de 3 ani de la data numirii in functie, si cu locurile putin (ca sa nu zic "deloc") atractive rezervate acestei modalitati de primire in magistratura. Pana la urma, e optiunea suverana a legiuitorului sa stabileasca modalitatile de accedere in profesie, nu problema candidatilor. Recunosc, daca aveam 5 ani de vechime, as fi sustinut si eu acest examen, asumandu-mi riscul sa nu-mi exercit dreptul la repartitie in lipsa unui post atractiv. Iar cazul de acum un an nu este unul izolat. Stiu avocati care si-au dat demisia din functia de judecator datorita departarii de casa dupa ce luasera examenul. E un lucru firesc... Fiecare isi evalueaza avantajele si dezavantajele (familiale, profesionale, materiale etc), dar asta o poti face de-abia dupa ce sustii examenul, afli locul pe care te situezi si vezi pentru ce localitate poti opta. Faptul ca unii isi doresc de la meseria asta "actiune" si adrenalina ca in serialele politiste de calitate slaba, fara sa inteleaga dimensiunea eminamente umana a profesiei, e doar o intamplare si rodul unei nevoi imature de a impresiona unde chiar nu este cazul.

Alte discuții în legătură

Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2011 ContSters89182 ContSters89182 Stiu ca e cu o zi mai devreme, dar....;) hai sa-l demaram. Topicul, adica. De postat, eu zic ca de maine:) , dupa afisarea baremului din inm 2010. (vezi toată discuția)
Carti admitere magistratura! djems304 djems304 Sunt nou pe acest forum, proaspat absolvent de drept, si m-ar interesa si pe mine ce carti as avea nevoie pentru a invata in vederea sustinerii examenului la ... (vezi toată discuția)