avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura noiembrie 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura noiembrie 2010

salut, m-am hotarât să învaţ şi eu pentru examenul din toamnă....... sper să fac faţă efortului intelectual........FELICITARI TUTUROR CELOR CARE AU PARTICIPAT.....ªI SUCCES ÎN CONTINUARE CELOR CARE AU TRECUT ACEASTÃ ETAPA.
Urmaresc ce scrieti si va inteleg indoielile si nesiguranta, dar trebuie sa mergeti mai departe, sa invatati cat puteti de mult...sa dati tot ceea ce puteti din voi.
Nu va mai ganditi daca se da sau nu examen...e un pas in minus pentru voi un gand negativ.
VOI TREBUIE DOAR SA INVATATI!
Aveti mult mai mult de pierdut daca se organizeaza examenul si voi nu sunteti suficient de bine pregatiti, decat in ipoteza in care nu s-ar mai organiza examen desi ati invatat.
Trebuie sa ganditi pozitiv!
Eu niciodata nu am gandit ca nu voi lua examenul. Desi eram constienta ca e fff greu sa iei de prima data, am gandit ca mai bine sufar dupa examen la afisarea rezultatelor daca nu iau, decat sa invat cu indoiala ca nu voi lua din prima.
Daca as fi in locul vostru as invata intens in continuare. Sunt numai zvonuri. Sincer, eu cred ca nici cei de la CSM nu stiu in momentul de fata daca se va organiza sau nu examen in toamna, mai ales ca vor avea loc alegerile CSM.
Hai, puneti mana si invatati ca oricum vin vremuri grele si fara sa ni le facem noi cu mana noastra!
Va doresc mult spor la invatat, noroc si intelepciune!
:luck: :luck: :luck:
Ultima modificare: Joi, 24 Iunie 2010
Karmina, utilizator
mariusica a scris:

Tot ce e posibil draga herald eu termin civilul asa ca grile pe civil merg ... mai mult deocamdata nu
Uite una: Daca la o mostenire legala sunt chemati mama defunctului, un frate uterin si doi frati buni:
a) fiecare va lua 1/4
b) fiecare frate bun va lua 3/16
c) fiecare frate bun va lua 5/16
Si sa ramai pe aici pe baricade
raspuns corect c.
Intrebarea nr. 24 din grila 1 ptr inm in anul 2006

Aia stiam si eu da niste explicatii?
daneilled, uite îţi dau o veste bune şi poate aşa ne laşi în pace cu temerile tale. Pensiile magistraţilor nu se vor recalcula, rămân tot pensii speciale, în consecinţă nu cred că vor dori să mai reintre pensionarii magistraţi în sistem.
Acum vis-a vis de masajul tău destul de tendenţios, lasă-ne tu pe noi în pace cu temerile tale, nu de alta dar noi avem treabă să luăm in examen. tu teme-te în continuare dacă asta ţi se pare mai oportun acum.
referitor la grila postată de carmen, explicaţiile ar fi că un singur părinte primeşte 1/4 din moştenirea defunctului, 3/4 urmând a se împărţi între fraţi în mod egal, dar în speţă fiind vorba de fraţi primari(buni) şi fraţi uterini sau consangvini, 3/4 se vor divide la 2 ceea ce reprezită cele două tulpini una pe linie maternă şi alta pe linie paternă, urmân ca fraţii buni să vină la moştenire atât pe linie paternă, cât şi pe linie maternă, iar fratele uterin să vină la moştenire numai pe linie maternă, deci pe tulpina maternă(jumătate din 3/4) vor veni 3 fraţi la moştenire, în cinsecinţă jumătate din 3/4 se va împărţi la 3, iar ceilalţi doi fraţi buni vor culege moştenirea în mod egal si de pe linia linia paternă care se va adăuga la moştenirea de pe linia maternă. sper că e suficient, sunt la serviciu acum şi asta e tot ce-mi amintesc.
şi acum calculele
3/4 :2( cele două tulpini) reprezintă 3/8
3/8 (tulpina matrenă)împărţite la 3 fraţi( 2 buni şi unul uterin) reprezintă 1/8(fiecare frate pe linie maternă)
3/8( tulpina paternă) împărţită la 2 (doi fraţi buni pt. că cel uterin nu vine la moştenire decât pe linie matrenă) reprezintă 3/16
3/16+1/8 nu pot da decât 5/16 fraţii buni

Alte discuții în legătură

Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2011 ContSters89182 ContSters89182 Stiu ca e cu o zi mai devreme, dar....;) hai sa-l demaram. Topicul, adica. De postat, eu zic ca de maine:) , dupa afisarea baremului din inm 2010. (vezi toată discuția)
Carti admitere magistratura! djems304 djems304 Sunt nou pe acest forum, proaspat absolvent de drept, si m-ar interesa si pe mine ce carti as avea nevoie pentru a invata in vederea sustinerii examenului la ... (vezi toată discuția)