Iarna sumbră care urmează va testa sprijinul Europei pentru Ucraina. „Următoarele luni vor fi cele mai grele pentru națiunile europene”.
La șase luni de când Rusia a invadat Ucraina, răspunsul Occidentului la criză a rămas puternic și în mare măsură unit, spre surprinderea multora.
În ciuda anilor de relații fracturate în timpul mandatului fostului președinte american Donald Trump și a pandemiei de Covid-19, alianța transatlantică a reușit să se unească și să ajungă la acorduri privind sprijinul financiar și donarea de arme către Kiev, acorduri pentru a opri utilizarea energiei rusești, precum și acorduri privind mai multe pachete de sancțiuni menite să aibă un impact direct asupra lui Vladimir Putin și a apropiaților săi, potrivit unei analize CNN.
Grindeanu: TAROM nu se află într-o situaţie economică bună, din păcate. Dacă o dublezi şi cu o grevă, intri într-un scenariu dificil.
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat, luni, referindu-se la situaţia TAROM, că şansa companiei de a fi salvată este planul asumat cu Comisia Europeană (CE), de la care nu trebuie să se facă „rabat”.
„TAROM nu se află într-o situaţie economică bună, din păcate. (...) În momentul în care ne-am angajat totuşi la un plan cu Comisia Europeană - şi e un lucru pe care România şi l-a asumat pentru salvarea TAROM, să se intre pe acel făgaş - un plan asumat, un plan care dă o şansă companiei TAROM de a fi salvată. (...) Nu există alt plan decât cel agreat cu Comisia Europeană. Nu trebuie să facem rabat la ceea ce ne-am angajat. (...) E un plan pe care trebuie să mergem şi să dăm o şansă. Nu descoperim apa caldă”, a afirmat Grindeanu, în Prahova.
Comentarii articol (0)