avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Activitate ramona1986

Activitate ramona1986

Stie cineva daca O.M.F. 2226/2006 si O.M.F.2217/2006 mai sunt in vigoare?????//
ms
Daca dupa incheierea unui contract de servicii, cele doua parti se hotarasc sa inceteze( sa rezilieze) contractul de comun acord, fara nici un fel de pretentie, si fara sa se fi executat vreo obligatie, ce fel de act trebuie incheiat? un act aditional? sau care ar fi denumirea corecta? In contract nu se mentioneaza nimic despre incetarea contractului? si ce ar trebui sa contina un asftel de act pen
Care este regimul juridic al drumurilor agricole de exploatatie?
Din cate mi s-a explicat, aceste drumuri fac parte din categoria drumurilor de utlitate privata, ce semnifica acest lucru?, ca fac parte din domeniul privat al comunei?
In acest caz, poate o Comuna, sa il introduca in Inventarul Domeniului Public sub aceasta denumire de drum de exploatatie????( mentionez ca in PUG-ul comunei acesta figureaza ca drum de explaotatie -D.e., iar in inventar apare trecut ca drum vicinal -D.V.).
Discuție URGENT!!!!!
Mi-ar putea cineva trimite HG 540/2000, privind aprobarea incadrarii in categorii functionale a drumurilor publice si a drumurilor de utilitate privata deschise circulatiei publice ???

MULTUMESC!!!
Poate cineva sa-mi trimita OG 43/1997 priving regimul drumurilor actualizata la zi?
Am inteles ca s-au modificat distantele fata de axul drumului la care se poate face o constructie si as avea nevoie de textul actualizat al ordonantei sa verific un proiect.
Multumesc!
Pentru a putea depune un proiect cu finantare europeana, solicitantul- autoritate publica locala- trebuie sa arate calitatea de proprietar al terenului se vor amplasa capacităţile energetice, pentru cel puţin încă 15 ani de la data depunerii CRF şi are dreptul de a efectua lucrările prevăzute prin proiect asupra terenului (este vorba de niste stalpi cu iluminat solar.
terenul face parte din domeniul public al comunei, deci este in proprietatea sa, dar nu stie cum sa dovedeasca aceasta calitate. Ce act este necesar in acest sens? multumesc
Buna?
Poate cineva sa-mi spuna care sunt ultimele modificari ale urmatoarelor legi:
-LG. nr.567/2004 privind statul personalului auxiliar de specialitate al inst.jud. si parchetelor;
-LG 304/2004 privind organizarea judiciara.
-Hotararea nr.387/2005
Poate cineva sa mi le trimita actualizate la zi? ms
in cazul incetarii CIM prin acordul partilor se acorda preaviz in favoarea angajatorului? cine emite intr-o astfel de situatie preavizul? angajatul anunta in scris unitatea sau unitatea anunta angajatul ca se afla in preaviz? in cazul demisiei cine anunta ca se afla in preaviz? angajatul sau angajatorul?
Ce articol din CM face referire la la continutul deciziei de incetare a CIM/
Cand se emite decizia de incetare? In ultima zi de preaviz, adica a 15-a de la demisie sau in ziua urmatoare?
Care este valoarea maxima a capitalului social in cazul unui S.R.L.?
Daca are loc o marire de capital si se depaseste acest prag ce trebuie facut?
Un fost angajat al societatii la care lucrez nu si-a indeplinit sarcinile de serviciu.Acest lucru s-a aflat abia dupa desfacerea CIM cand numerosi clienti ai firmei s-au plans de modul in care s-au facut proiectele.Abia in acest moment conducerea a realizat ca respectivul angajat a facut in bataie de joc partea din proiect cu care era insarcinat. In calitate de consilier juridic trebuie sa dau in judecata aceasta persoana si sa incerc sa recuperez banii cheltuiti la refacerea proiectelor. M-am gandit la abuz in serviciu contra intereselor persoanelor cu constituire de parte civila.
Stiti cam ce dovezi ar trebui sa prezint in instanta?
Cum pot sa dovedesc prejudiciul?
Plangerea trebuie formulat in numele reprezentantului legal al societatii sau direct in numele unitatii?
Administratorul are capacitate procesuala activa in acest caz?
Sau de cine trebuie sa fie reprezentata societatea intr-un asffel de proces?
Mai exact in numele cui sa formulez plangerea?
Mai exista si alta cale decat cea a unui proces penal pentru a recupera prejudiciul?
:help: