avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Activitate paun anton

Activitate paun anton

Bună ziua. Vă rog un răspuns la următoarea întrebare. Am decis cu soția mea , să încheiem un testament reciproc , ca după trecerea unuia dintre soți în neființă , soțul supraviețuitor sa moștenească toate bunurile noastre mobile și imobile , fără a fi agasați cu dezbaterea de moștenire.....poate fi atacat acest testament la timpul respectiv ??... Multumesc
Va salut
In data de 10.aprilie 2010, am fost pensionat pe caz de boala in gradul doi de invaliditate , cu un stagiu de cotizare de 31 ani, 9 luni si 26 zile.
Sunt nascut in luna iunie 1961 si as vrea sa va intreb , in ce an as putea sa ies la pensie anticipat , tinind cont ca am 18 ani de grupa a doua de munca.
Va multumesc.
va salut
va rog un raspuns in legatura cu pensia mea pe caz de boala
-sunt pensionat pe caz de boala grad doi (-pierderea totala a capacitatii de munca -nu necesita insotitor-) , din anul 2009 si am o pensie de 820 lei , pentru 33 de ani si sase luni de munca.....
am inteles CA SUNT PENALIZAT pina la indeplinirea conditiilor de pensie de limita de virsta , aceasta fiind la implinirea virstei de 65 de ani...sunt nascut in anul 1961 luna iunie...cu cit sunt penalizat si daca pot contribui cu o anumita suma la sistemul de contributie pentru pensii pentru a avea o pensie cit decit decenta....
va multumesc si astept raspuns
Discuție pensia
va salut
sunt pensionat medical gr.2 , si intre timp mi-am definitivat studiile superioare obtinind diploma de licenta.
as vrea sa va intreb daca diploma are vreo valoare la recalcularea pensiei mele care si asa este destul de mica dupa un stadiu de cotizare de 33 de ani si 8 luni.....:sorry:
va salut si va multumesc ptr. raspuns
exact asta ma interesa daca am dreptul la concediul de ,,lauzie''si daca pot intrerupe serviciul in cazul meu , [b]daca nu am 12 luni consecutive de munca.
Am fost angajata 18 luni la o S.C, dupa care am primit somaj 1 luna , m-am angajat din nou pentru 12 luni (septembrie 2011-septembrie 2012) , dar la sfirsitul perioadei am avut aproximativ o luna concediu medical.Din acest motiv , pentru ca nu am avut 12 luni la ultimul loc de munca, nu am primit ajutor de somaj.
M-am angajat pe data de 13 dec. 2012 si urmeaza ca in luna aprilie sa ma transfer cu serviciul in alta parte.La ora actuala sunt insarcinata in trei luni si urmeaza sa nasc in luna august.Daca intrerup serviciul pentru o perioada de trei luni pentru nastere, angajatorul ma mai primeste la serviciu?….Ma intereseaza, pe ce perioada maxima pot intrerupe serviciul si daca angajatorul este obligat sa ma primeasca dupa aceasta perioada.
Va multumesc.
Discuție taxa auto
Va salut
va rog lamuriti-ma si pe mine in ceea ce priveste taxa de poluare (timbrul verde).
vreau sa cumpar un matiz din 2006 ,euro 3, capacitate cilindrica 796 cm., inmatriculat in romania. m-am dus la serviciul inmatriculari din localitatea mea si doamna de la ghiseu mi-a spus ca nu pot sa in matriculez respectivul autoturism decit dupa ce platesc taxa respectiva. la finante la noi , m i sa raspuns ca nu se plateste nicio taxa deocamdata....si ca pot sa-l cumpar si sa-l inscriu....eu acum ce sa fac?????cei de la serviciul inmatriculari mi-au spus ceva iar de la fisc altceva....
daca nu se plateste nimic deocamdata se poate sa ma trezesc dupa aceea ca i-mi vine sa platesc taxa respectiva (ma refer daca-l cumpar) si nici nu stiu cit ar trebui sa platesc....
va multumesc.
:(:sorry::stunned:
Revin cu urmatoarele precizari:
-Am fdost angajata 18 luni la o S.C, dupa care am primit somaj 1 luna , m-am angajat din nou pentru 12 luni (septembrie 2011-septembrie 2012) , dar la sfirsitul perioadei am avut aproximativ o luna concediu medical.Din acest motiv , pentru ca nu am avut 12 luni la ultimul loc de munca, nu am primit ajutor de somaj.
Acum m-am angajat pe data de 13 dec. 2012 si ma intereseaza daca am dreptul de a beneficia de imdemnizatie de C.C.C . sau altceva , in conditiile in care acum sunt insarcinata in 10 saptamini.
Ce conditii trebuie sa indeplinesc la actualul loc de munca pentru a putea sa beneficiez de indemnizatie de C.C.C. ?
Sotul meu are o vechime de 3 ani la locul de munca si poate beneficia de imdemnizatie ptr. Copil in afara de salariul lunar ?
VA SALUT
Am lucrat 10 (zece) luni la o societate si am incetat activitatea datorita desfiintarii locului de munca.
In momentul actual sunt insarcinata in doua lunisi urmeaza sa ma angajez. De ce drepturi o sa beneficiez la nasterea copilului ?
Exista o lege in care sa fie stipulat ca societatea unde ma angajez are obligatia sa-mi pastreze locul de munca pina ma reintorc ? (la data cind copilul implineste un an respectiv doi ani).
Va salut
In data de 21.12.2009, am fost pensionat pe caz de boala in gradul doi de invaliditate , cu o pensie de 727 lei pentru un stagiu de cotizare de 31 ani, 9 luni si 26 zile.
Sunt nascut in luna iunie 1961 si as vrea sa va intreb daca asta va fi pensia mea pentru totdeauna sau se va recalcula la implinire virstei de pensionare (in ce an ?).
Va multumesc.