avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Activitate anairam2807

Activitate anairam2807

Bună seara. Bunica mea vrea sa îmi dea o garsoniera. Cum este mai convenabil să îmi facă acte ca să fie și mai avantajos?!
Discuție Masina
Cum fac ca pe mașină pe care o dețin să o mut sau donez, mai bine zis, soțului meu.
Am inteles ca nu se mai acorda prima de vacanta si trebuie sa primim vouchere de vacanta.Se zice ca nu au fost tiparite si ca nu le vom primi. In acasta situatie ramanem si fara bani si fara vouchere?
Răspuns la discuția cod fiscal
mulumesc pentru raspuns, dar as dori si eu care este legea prin care se opreste contributie la sanatate si de cand se aplica, si este valabila pentru toate casele de pariuri?
Discuție cod fiscal
punem cazul: sunt jucator de pariuri sportive , loto , aparate videoloterie. sa presupunem ca castig azi la loto 200 lei, la pariuri 300lei, si la aparate 500lei dar din 2 bilete (200lei + 300lei) care este impozitul ce mi se va opri de catre organizatorsi ce impozit si cas imi va fi oprit de catre stat la sfarsitul anului fiscal. care este legea din codul fiscal care se aplica si incepand cu ce data. am inteles ca a aparut o lege incepand cu data de iunie 2012, care este aceea.
Răspuns la discuția incredintarea minorului
Chiar daca atat copilul cat si mama acestuia au locuit la tata acasa inca de la aparitia acestuia pe lume deoarece mama nu avea unde sa se duca deoarece mama mamei nu a vrut sa o primeasca invocand diverse motive.
Am nevoie de o parere. Am un nepot care este acum tata X in varsta de 21 ani, care are un copil Y si care pe 10 09 2011 face 1 an.Pana de curand si mama Z a copilului si copilul stateau la parintii tatalui (Bunici) acasa cu acordul acestora deoarece mama mamei ( Mamaia) nu a putut si nu au vrut sa o primeasca pe aceasta acasa la ea cu copilul asa cum a spus in zilele in care in care mama Z era in spital dupa nastere.Tatal X a recunoscut si declarat copilui si ia luat acasa dupa esirea din spital. De ceva timp tatal X a descoperit anumite lucruri despre mama Z ca sar ocupa sau ar fi "angajata" la un salon erotic ceea ce aceasta neaga de foarte mult timp.Tatal Xeste angajat la o firma de paza cu carte de munca si legal.Mama Z avea obiceiul si pleca la lucru numai noaptea si disparea si pe timpul zilei, de unde venea cu bani. Tatal X de cand a aflat ca aceasta ia spus sa isi faca bagajul si sa plece nemaipermitandui sa mai vina in casa la parinti acestuia unde locuiau deoarece la facut de ras.Azi sa trezit ca a venit cand acesta dormea si ia luat copilul Y.Tin sa mentionez ca nu sunt bogati dar toti ai casei il iubesc pe cel mic si sunt distrusi de plecarea acestuia. As vrea sa stiu ce sansa are tatal X sa primeasca custodia copilului pentru ca la mama Z nu vad ce educatie ar putea avea cel mic.As dori sa stiu daca ii trebuie neaparat avocat? Nu cred ca ne putem permite unul.
in contractul de munca este specificat ca zilele de duminica si sambata sunt paltite printr-un procent, zilele de sarbatoare lucrate sunt platite printr-un procent, noptile sunt platite printr-un procent. intrebarea este daca am lucrat in ziua de dumunica si in aceeasi zi este si sarbatoare legala plata acestei zile se va plati ambele procente ( duminica 12-06-2011 = si zi rusali) rezulta plata pentru amandoua sarbatoriilor din aceeasi zi?
pana la urma ma poate lamurii si pe mine cineva care este data de la care se poate restituii taxa de prima immatriculare (1 ianuarie 2008??? sau mai inainte sau ........)
Discuție lamurire
Am un contract de prestari servici cu un contabil. Ce atributii are acesta? Cine trebuie sa se ocupe de personalul angajat pentru intocmirea documentelor interne evalurea angajatiilor, roi ,rof, fisa postului, contractele angajatiilor ,protectia muncii, etc..Care ar mai fi alte documente de intocmit pentru a fi in regula?