avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Activitate ginamangra

Activitate ginamangra

Domnul X a contactat 4 credite mai mici de la BCR. Dansul a platit o perioada ratele la ele dupa care nu a mai putut plati. BCR a dat creditele la Kruck care l-a actionat in instanta pe Dl. X si a obtinut o hot.jud de executare silita. Dl.X a luat la cunostiinta de sentinata jud.insa suma de plata i se pare mare. El s-a angajat recent iar acum a primit de la banca instiintare ca i se blocheaza contul (de salarii) in vederea recuperarii sumei datorate.
Care sunt pasii pe care trebuie sa-i faca dl X in aceasta situatie pt a reglementa situatia cat mai repede? ( Mentionez dl.X poate face rost de bani ca sa achite 3 dintre credite si o parte din al 4 lea) Cui sa se adreseze pt achitarea sumei: BCR-ului , Kruck sau executorului??? ? Poate achita cele 3 credite si o parte din al patrulea pt ca apoi sa-si reesaloneze restul ratelor si debloca contul ?
Răspuns la discuția Succesiuni succesive
Succesiunea se poate initia in Timisoara sau trebuie facuta in raza localitatii unde este proprietatea ,adica Jud Sibiu?
Buna ziua,speta mea suna cam asa:
Bunica mea impreuna cu bunicul,dupa casatorie(prin 1.948,cred)au construit in sat Pelisor,jud.Sibiu o casa pe un pamant primit de la parintii lui .A locuit acolo cu bunicul si mama mea (unica fiica)pana in 1973 cand (fiica ei)mama mea casatorindu-se la Timisoara a luat-o cu ea ca sa ne creasca pe noi ( cei 2 nepoti ai ei: eu si fratele meu).Bunicul meu a murit inainte de 1989,bunica insa nefacand succesiunea. Acum, bunica are 88 de ani si ar dori sa faca aceasta succesiune( ultima inscriere in CF-ul casei din Pelisor este din 1942 si apare mama si bunica bunicului meu).Bunica facut o procura unei persoane din Pelisor pt ca aceasta sa se ocupe in numele ei de succesiune insa aceasta persoana a decedat in urma unui cancer de curand neapucand sa initieze succesiunea.Ce poate face binica mea in continuare tinand cont ca este in varsta si nu se poate deplasa de la Timisoara pt a face succesiunea. De asemenea intre timp in casa si pe terenul bunicii s-a instalat o famiilie de tigani care se pare ca nu mai vor sa paraseasca locatia intrucat ei stiu ca bunica este in varsta si probabil nu se va mai intoarce in sat.Cum putem noi ca si nepoti sau mama sa procedam ca sa-i evacuam de acolo si sa facem succesiune pe bunica? Mentionez ca in prezent casa arata deplorabil,este pe jumatate cazuta si nu valoreaza mare lucru ( decat sentimental).Va multumesc si astept raspuns.
SPETA:
O institutie bugetara doreste sa modernizeze un departament dotandu-l cu aparatura diversa insa nu are buget alocat pentru a o achizitiona pe toata intr-un an bugetar. Conducerea ar dori sa deschida o procedura de licitatie multianuala si sa incheie un contract multianual in ideea de a lua de la un furnizor toata aparatura necesara insa pe rand , achizitia intinzandu-se pe mai multi ani in functie de bugetul ce-l va primi.
INTREBARE :
Eu nu am gasit in HG34/2006 ,OUG 925/2006 reglementat termenul de licitatie multianuala puteti sa-mi sugerati care ar fi procedra cea mai corecta de aplicat?...Eu cred ca trebuie facut acord cadru.
Buna ziua !
Va rog frumos sa-mi dati o solutie la urmatoarea speta:
Doi frati mostenesc in urma decesului mamei (tatal fiind decedat mai demult)un apartament si un garaj.Atat apartamentul cat si garajul se afla pe aceeasi strada dar la numere diferite.In cartea furnciara era trecut atat garajul cat si apartamentul la acelasi numar adica gresit si cerificatul de mostenitor s-a completat gresit.S-a corectat in cartea funciara greseala , s-a scos CF nou cu adresa si numarul corect la care se afla garajul.Intrebarea este daca notarul poate corecta certificatul de mostenitor sar trebuie facut unul nou si sa se achite inca odata toate taxele??
Răspuns la discuția Prelungire acord-cadru
Intrucat acordul-cadru nu reprezinta baza legala pentru angajarea fondurilor publice , acesta nu poate fi prelungit .Insa,contractele subsecvente atribuite in baza acordului cadru constituie temei legal pt.plata astfel ca , in opinia mea daca acordul cadru al dv.,spre exemplu s-e incheia sa spunem la 31.12.2010 , ca sa va acoperiti pentru perioada 01.01.2011 - 30.04.2011 ( si mai nou inca 2 luni...pana la 30.06.2011,dupa ordonanta 32/23.03.2011)aveati posibilitatea sa faceti un contract subsecvent inainte de 31.12.2010,care sa va acopere aceste 4 luni .In manualul emis de ANRMAP se precizeaza ca perioada de derulare a acordului cadru reprezinta perioada in interiorul careia ultimul contract subsecvent trebuie sa fie atribuit nu si executat / finalizat ( vezi pag.248 din vol.I - cel portocaliu emis de ANRMAP)
Va rog sa-mi spuneti ce sanse mai am sa obtin undrept salarial din 2008 , acum caci tocmai am aflat despre el.Situatia sta cam asa:
In 27.07.2008 am nascut si am intrat pentru o perioada de 2 ani in concediu de maternitate.Acum cateva zile am aflat ca prin Contractul colectiv de munca incheiat la nivelul unitatii la care sunt angajata (din 2001 si pana in prezent )pentru perioada 2008-2010,aveam dreptul sa primesc ,la nasterea fiecarui copil un salar de baza lunar .Nestiind ca am acest drept evident ca nu l-am cerut si afland acum ca alti angajati au beneficiat de el evident ca m-am sesizat....Acum mai pot cere acesti bani in conditiile in care in contract nu este specificata perioada limita pana la care se poate cere acest drept?...Va multumesc
Speta:
Am in gestiune un aparat medical perfect functional achizitionat de la un furnizor in anul 2001.(Mentionez ca acest furnizor este reprezentantul producatorului aparatului pe teritoriul Romaniei si detine Autorizatie CNCAN)
Acest aparat medical are nevoie acum de un up-grade pentru a putea corespunde performantelor cerute de medicina din ziua de azi , asta insemnand ca pe el pot fi puse niste componente care-i maresc foarte mult capacitatea de diagnosticare si tratament.Aceste componente cu care poate fi upgradat aparatul nu le pot lua decat tot de la producatorul aparatului initial intrucat altfel nu merge aparatul....
Intrebare: Pot face o negociere fara publicarea unui anunt de participare cu furnizorul initial al aparatului ( daca acesta s-ar afla intr-o asociere cu producatorul) ?
Spun asta intrucat am auzit ca ( nu stiu cat e de adevarat !) daca eu autoritate contractanta ( neplatitoare de TVA) as achizitiona direct de la producatorul aparatului as fi scutit de plata TVA-ului !? ( dar nu pot face asta deoarece producatorul nu are autorizatie CNCAN )si ma gandeam ca daca ei se asociaza as beneficia de aceasta scutire ?......sper ca m-am facut inteleasa...cred ca-i o chestiune mai mult fiscala dar poate careva ma poate lamuri.
Mentionez ca pentru mine conteaza mult acest TVA intrucat as face "ceva" economie....Va multumesc.....
Discuție PFA
PFA,cu norma de venit si neplatitor de TVA: ce registre contabile trebuie sa detina?Precizez ca desfasoara activitate de comert in piata ( legume-fructe)....Ca astia de la finante doar amendeaza dar de lamurit nu lamuresc oamenii......!!!???Vin in piete si atunci sa te tii amenzi....
Va multumeste anticipat cel ce m-a rugat sa pun intrebarea pe forum...:">
In calitate de autoritate contractanta am organizat o licitatie deschisa offline cu finalizare on line pentru achizitia de produse,fiind licitate un numar de 700 loturi.Aceasta licitatie urmeaza sa se finalizeze cu incheierea unui acord-cadru cu 3 ofertanti. La finalizarea etapei de licitatie electronice s-a ivit urmatoarea situatie.La un numar de cca.40 loturi exista pe unul din cele 3 locuri un numar de 2 sau mai multi castigatori cu acelasi prêt asa cum este redat in exemplele de mai jos:

- La un lot - in urma finalizarii etapei de licitatie electronica - Pe locul 1 se afla 2 ofertanti cu pretul de 0.13 ron,iar pe locul 2 se afla 1 ofertant cu pretul de 0.14 ron
sau
- In urma finalizarii etapei de licitatie electronica la un alt lot:
- Pe locul 1 se afla 1 ofertant cu pretul de 0.06 ron,
- Pe locul 2 se afla 1 ofertant cu pretul de 0.07 ron
- Pe locul 3 se afla 2 ofertanti cu pretul de 0.10 ron.
sau
-In urma finalizarii etapei de licitatie electronica,la un alt lot:
- Pe locul 1 se afla 1 ofertant cu pretul de 0.05 ron,
- Pe locul 2 se afla 1 ofertant cu pretul de 0.07 ron
- Pe locul 3 se afla 4 ofertanti cu pretul de 0.08 ron.

Mentionam ca in documentatia de atribuire nu am mentionat cum se va proceda in astfel de situatii.
Cum procedez pentru departajarea ofertantilor care au depus oferte egale de pret?