avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Activitate mihaela_1968

Activitate mihaela_1968

Pentru un pensionar pe caz de boala (gradul 3) cu contract de munca de 4 h se aplica legislația privind majorarea contribuțiilor?
O salariata care este în concediu de creștere copil pana la 2 ani poate benefica de un ajutor de la societate? Ii afectează acesta plata indemnizației?
Buna ziua!
Casa de Pensii a emis decizie de pensionare pt salariat cu care se judeca, deoarece acesta a castigat la Tribunal. Casa de Pensii facuse insa deja apel, care se judeca in iunie. Conform legii, suntem obligati sa incetam de drept contractul salariatului, deoarece s-a emis decizia.
Faptul ca s-a facut apel nu suspenda executarea sentintei si Casa de Pensii nu ar fi trebuit sa emita decizia?
Ce face salariatul daca pierde procesul?
(Noi i-am intocmit un contract pe durata determinata deocamdata)...
Bună ziua!
Mama mea, persoana în vârstă, a semnat un contract pt telefonie mobila pt 2 ani.
Acum vrea sa renunțe, dar se pare ca în contract e stipulat ca dacă renunță, trebuie sa plătească contravaloarea abonamentului pana la 2 ani.
Este legal?
Eu știu ca dacă faci cerere cu 30 zile înainte și nu ai datorii ar trebui sa poți rezilia contractul.
Buna ziua!
Cum se inregistreaza in declaratia 112 o suma impozabila pe carte trebuie sa o primeasca un salariat care nu a fost prezent la serviciu (are contractul suspendat, dar are dreptul la o prima impozabila)?
Va multumesc!
Buna ziua!
Concediul de incapacitate temporara de munca suspenda acordarea stimulentului de insertie? Care sunt situatiile in care este suspendat?
Perioada in care beneficiezi de pensie de invaliditate se ia in calcul pentru stagiul complet de cotizare, ca sa beneficiezi de reducerea varstei pentru grupa?
Ex: 20 ani pensie invaliditate, 10 ani lucrati in grupa 1. Am 35 ani stagiu complet?
Buna ziua!
O salariata incadrata cu jumatate de norma, fiind pensionata pentru invaliditate de gradul III, poate lucra 8 h intr-o zi si pauza a doua, sau e obligatoriu 4 h zilnic?
Va multumesc!
Pentru un salariat cu o jumatate de norma, se trece in contractul individual de munca salariul de baza 1275 lei? (pt norma intreaga - 2550 lei)
Buna ziua!
Desi cazierul e valabil 6 luni, exista obligatia ca personalul de paza sau magazinerul sa actualizeze cazierul?
Va multumesc!