avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Activitate mariayacob

Activitate mariayacob

Buna ziua, am sa expun urmatoarea problema: vecinii mei tigani au casa la hotar cu a mea eu am 10 cm diferenta fata de a lor pentru ca au vrut sa isi reconstruiasca o camera in vecinatate au daramat si vor sa intre in curtea mea sa lipesca casa fara sa isi faca zid a mea drept urmare mi-au distrus izolatia casei si s-au lipit cu un stalp in curtea mea de casa mea. Am sunat politia care a spus ca face dosar penal de distrugere, ni s-au luat declaratii ca sa ajungem totusi la intelegere vecinul s-a angajat ca isi face zid si repara daunele insa acesta urmeaza cursul constructiei fara tina cont de declaratia data. In urma unei a doua vizite la politie mi s-a spus ca pot face demersul de a continua cu dosarul penal. Va rog sa imi explicati ce demersuri trebuie sa fac in continuare pt a-mi recupera daunele deoarece nu ma pot intelege cu cele care le-a cauzat, As vrea sa stiu care sunt toate demersurile inclusiv de a-l actiona in judecata. Multumesc!
Buna ziua!
Va rog sa imi spuneti ce acte imi trebuiesc in contabilitate ca justificare in cazul in care detin o intreprindere individuala de transport cu un camion propriu si licenta de transport in Romania in ideea ca am semnat un contract de inchiriere doar pe capul tractor cu o firma daneza pentru care efectuez transport un UE? Sunt necesare si alte licente?
O alta intrebare la controlul fiscla de recuperare TVA ce acte trebuie sa prezint in cazul prezentat mai sus?
Multumesc!
Buna ziua! As dori cateva lamuriri in legatura cu un contract de prestari servicii care are ca obiect inchirierea de soferi de autocamion pentru o societate din strainatate fara autovehicul. In primul rand as vrea sa stiu daca legislatia romaneasca permite acest lucru. Mentionez ca nu este detasare ci prestare de servicii conform contract. Ce ar trebui sa contina un astfel de contract? Multumesc!
Buna ziua!
As vrea daca se poate cateva lamuriri in legatura cu procedura de schimbare a sediului social. Ma intereseaza in principal care sunt actele necesare?
In cazul in care punctul de lucru se transforma in sediu social trebuie facut un act pentru radierea punctului de lucru? Sediul si punctul de lucru au adresa in acelasi oras.
buna ziua,
ma confrunt cu urmatoarea situatie: sunt in crestere copil pe durata de doi ani; a trecut decat un an din toata perioada vreau sa reincep activitatea in alt loc de munca, in cazul in care imi depun demisia la actualul angajator mai sunt obligata la preaviz? care sunt criiteriile legislative in acest caz?
va multumesc!
Discuție Concediu odihna
Buna ziua! Angajatorul meu sustine ca sunt obligata sa fac cererea de concediu pe minim 15 zile ideea este ca eu stiu ca cererea se face exact pe zilele in care vreau concediu, insa in lege nu gasesc nimic specificat, as vrea lamurire si daca se poate unde scrie exact in codul muncii. multumesc
Buna ziua, as dori sa stiu cum se platesc cele 120 de zile de concediu care se iau inaintea supendarii contractului de munca pentru crestere copil. Mentionez ca as vrea sa stiu daca e necesara semnarea statului de plata ceea ce mi se pare logic. Angajatorul a dat o suma oarecare de bani fara a da o justificare! Daca se poate si o modalitate de calcul. Multumesc1
BUNA ZIUA,
TOCMAI AM TERMINAT FACULTATEA DE STIINTE ECONOMICE, PE DIPLOMA AVAND FUNCTIA DE ECONOMIST.
MA INTERESEAZA DACA POT AVEA DREPT DE SEMNATURA CA SI CONTABIL SI DACA POT FACE PFA CA SA IMI DESFASOR ACTIVITATEA?
IN CAZUL IN CARE NU AM DREPT DE SEMNATURA CE POT FACE CA SA AM?
MULTUMESC!
Răspuns la discuția Concediul de maternitate
multumesc de raspuns. aceste detalii le stiam totusi ma gandeam ca ar exista cumva o portita in lege pentru ca perioadele in care a fost asigurata nu se afla in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului .
As dorii un raspuns la urmatoare situatie: o persoana care a ramas insarcinata si nu are carte de munca, totusi a absolvit cursurile unei facultati si a beneficiat si de cele 6 luni de somaj dar nu in anul in care a ramas insarcinata beneficiaza de vreun ajutor din partea statului?
Multumesc