avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Activitate cabinet individual avocat Tomita Florin - George

Activitate cabinet individual avocat Tomita Florin - George

1. Intelegerea a fost verbala sau consemnata in scris?
2. Suprasfata de teren care este trecuta in acte este identica cu cea de pe teren?
Mai precis. A cui este casa?

Moştenire de la cine...este foarte important
Răspuns la discuția comunicare sentinta
Nu puteţi executa hotărârea decât după rămânerea ei definitivă. Puteţi afla ce s-a decis prin eliberarea unui cerificat de grefă de la arhivă. Dacă sunteţi nemulţumit aveţi la dispoziţie 10 zile pentru a formula calea de atac corespunzătoare. Puteţi motiva această cale de atac şi după redactarea hotărârii.
Răspuns la discuția executare silita
Nu. Contractul este legea partilor.Iar singura modalitate este in opinia mea poprira salariului pana la concurenta intregii sume.
Răspuns la discuția dezbaterea succesiunii
mai precis ce clauza are acel mostenitor? este unic beneficiar sau persoana imputernicita?
Este vorba de un act mixt. Practic se vinde nuda proprietate urmand ca cel care vinde devenind creditor al obligatiei de intretinere isi pastreaza uzufructul. Nu vetiu gasi in Codul civil acest tip de contract. Este o creatie a practicii.
Răspuns la discuția Recuperare creanta de la un SRL
E foarte greu in conditiile in care daca nici chiria nu au platit-o. Parerea mea ca cea mai buna solutie ar fi poprirea conturilor. Dar pentru asta trebuie sa afli contul bancii. Cel mai bine ar trebui sa va deplasati La ORC sa solicitati un istoric al firmei cu toate datele de identificare si apoi executorul va trebui la randu-i sa faca o adresa la banca respectiva daca are bani in cont. dar si asa cred ca nu prea sunt sanse de recuperat creanta integral mai ales ca societatea e pe "pierderi".
Răspuns la discuția raspundere civila
Eu cred că e vorba de una contractuală...are la bază convenţia chiar şi nescrisă a părţilor. Poţi complini inexistenţa unui înscris cu interogatoriu (început de dovadă scrisă) şi cu martori.
contract de intretinere cu pastrarea clauzei de uzufruct in favoarea celor batrani. dupa decesul lor deveniti proprietari pe deplin. nu trebuie modificat actul.
Răspuns la discuția rezolutiune contract
1. arvuna are putere probanta ca inceput de dovada scrisa pe care trebuie sa o completati cu alte probe (martori, interogatoriu).
2. unchiul nu poate fi audiat ca martor deoarece e in grad prohibit de lege (ruda de grad 3).